iPon Hírek

Androidos DECT telefonnal állt elő a Panasonic

Dátum | 2013. 08. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A komfortos méretű testbe költöztetett Panasonic gép intuitív használatot kínál, és az okos rendszernek köszönhetően a DECT-ek között igazi prémium telefonnak számít. Az ilyesfajta készülék egyébként egyáltalán nem egyedülálló. Az Archos műhelyéből is köszönthettünk már hasonló specifikációval bíró alternatívát (35 Smart Home Phone), a Motorolánál pedig már a 2010-es CES kiállításon is voltak ilyenek a portfólióban.

A készülék a külső jegyeit tekintve nem különösebben tér el a megszokott okostelefonoktól, sőt mi több, ha kicsit szőrszálhasogató szeretnék lenni: a megtévesztésig hasonlít néhány kisebb Samsunghoz. A készülék előlapját egy 320 x 480 képpontos (HVGA), 3,5 hüvelykes, TN+Film technológiát alkalmazó TFT panel fedi. A vezérlésről egy kapacitív multitouch rendszer gondoskodik. A kapcsolati lehetőségei között van 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth modul és GPS vevő is. Ez utóbbi egy kicsit furcsa, és feleslegesnek tűnik egy DECT esetében, ám egyszer talán még jól is jöhet; ha például egy „lelkes” tolvaj a lakásunkra betörve kiszemeli őt is magának, egy előre telepített védelmi appal akár a betörő nyomára is vezethet minket. Az KX-PRX120-ba egy VGA (0,3 megapixel) kamera is került, így akár videóhívások bonyolítására is alkalmas lehet (persze nem a hagyományos hálózaton, hanem WLAN-nal, interneten keresztül). A multimédiás tartalmaink és az alkalmazásaink számára kevés tárhely lesz, de microSD kártyával ezt könnyedén megtoldhatjuk. A nappali ékességéül szolgáló apróságon az Android 4.0 fut, így sok új, mostanában belecsempészett funkcióval itt már nem fogunk találkozni, de ilyen környezetben ez is jó alap lehet. A piactér gond nélkül elérhető, ahonnan sok jó dologra tehetünk szert - a mobilunkon használt, legkedvesebb applikációinkat is beszerezhetjük így. Az eszközt kiszolgáló akkumulátor 1450 mAh-s kapacitású, és szabványos microUSB-n keresztül tölthető, ami a dokkolóban kapott helyet, így folyamatosan töltés alatt van, nem kell vele külön szöszölnünk.

Természetesen minden telefonos funkcióval is megtoldották, ami esetleg alapból nincs is az Adnroidban, vagy nem kiemelten kezelt dolog. Lesz kimenő és bejövő hívásokra alkalmazható szűrő - a nem kívánt hívások ellen -, valamint fontos szerepet kap az üzenetrögzítő, mellyel 40 perc vehető fel a telefon háttértárára. A dokkolója pedig hat kézibeszélővel is társítható, így ilyen téren sem találunk benne kivetnivalót. A Panasonic KX-PRX120 megjelenéséről egyelőre nem esett szó, így az nem világos még, hogy mikortól lesz megvásárolható. Az okoskodó DECT-ért cserébe eléggé sokat fognak elkérni a tervek szerint: az árcédulán 170 font díszeleg majd, vagyis kb. 260 dollárért tehetjük magunkévá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tasiii
2013.08.01. 10:26
Semmi értelme ennek a készüléknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. GuTi20
2013.08.01. 17:57
Abban az esetben igen, ha a dokkolóhoz lehet normál androidos mobilt is csatlakoztatni és vezetékesen is lehet vele beszélni. De erről nem szólt a cikk....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!