iPon Hírek

Androidos fényképezőgép a Samsungtól

Dátum | 2012. 09. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Vajon ez kell a sikerhez, a Samsung márkanév? Az androidos fényképezők még nagyon kezdetlegesek, de most a Galaxy Camera révén vajon népszerűvé válnak? És lehetne még sorolni a kérdéseket, amelyek a készülék körül felmerülhetnek, de nézzük inkább, mivel is állunk szemben.


A Samsung Galaxy Camera egy fényképezőgép és a Galaxy S III házasságához mérhető leginkább, hiszen sok tulajdonságában nagyon közel áll a jelenlegi zászlóshajóhoz, viszont telefonálni nem lehet vele. A hátlapon található 4,77 colos megjelenítő 1280 x 720 (HD) felbontással rendelkezik, de ezúttal nem Super AMOLED, hanem Super Clear LCD technológiát használ, így a színvilág sokkal természetesebb lesz, és pontosabban adja vissza a megörökített képünket. (Az AMOLED túlszaturált színeket eredményez.) A háttérben az Exynos 4412 dolgozik 1,4 GHz-es órajelen, mellette 1 GB-nyi rendszermemória és 8 GB belső tároló kapott helyet. A microSDXC-vel való bővítés lehetőségéről sem kell lemondanunk, igaz, fényképezőről lévén szó, a hagyományos SD kártya kezelése talán előnyösebb lett volna.

A kapcsolati képességeinek listájáról a 3G/4G hálózati modem sem hiányzik. Ezen túl lesz benne 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 és GPS GNSS támogatással. Az eszköz hátulján semmilyen hardveres billentyűt nem találunk, mivel az operációs rendszer szerepét a Jelly Bean (Android 4.1) tölti be, így a kezelőszervek is a grafikus felületbe lesznek beágyazva. A kamera kezelésére tehát lényegében három gomb szolgál majd (két irányú zoom és az exponáló), illetve négy a bekapcsolóval együtt. Ezek mindegyike a masina tetején helyezkedik el, a vakuval egyetemben, ami csak az aktiválásakor nyílik fel.


A fotóinkat 16 megapixeles felbontásban örökíthetjük meg, míg a videózásra 1080p HD felbontás mellett lesz lehetőségünk. A lencse látószöge 23 milliméteres (!) a zoomátfogása pedig 21-szeres, így a végállás 483 milliméternél van. Az apertúra természetesen nem fix, az F/2.8 - 5.9-es tartományban mozog. A háttérben egy 1/2,3 hüvelykes BSI szenzort találunk, ami a méretét tekintve szinte minden mai kompakt és ultra-zoom gépnek a jellemzője (ám a Nokia 808 már egy 1/1,2"-osat használ, így ellene hátrányból indul). A videók készítésénél lehetőség lesz lassított felvételek készítésére is, D1 (720 x 480) felbontáson 120 képkocka rögzítésére képes másodpercenként.


Az elkészült felvételeinket az 1.4-es HDMI kimenetnek köszönhetően egyszerűen és gyorsan visszanézhetjük a nappaliban lévő HDTV-n. A 128,7 x 70,8 x 19,1 milliméteres és 305 grammos kamera egy 1650 mAh-s telepből táplálkozik, ami elsőre elég kevésnek tűnik, de mivel nem telefonról van szó, így valószínűleg jóval kisebb a fogyasztása, mivel nincs folyamatos adatforgalma.

A Galaxy Camera megjelenéséről még nem esett szó, így sem az ára nem ismert, sem pedig a boltokba kerülésének időpontja.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kajla_hun
2012.09.05. 19:54
SMS küldés fényképezőről..
SIM kártyát is lehet beletenni ezek szerint.. minek?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.09.05. 20:13
Az az akksi sajnos nagyon harmatos.Egy digitalis kameranal nem az adatforgalom fogyaszt.Az egyik legnagyobb fogyaszto az pont a kepernyo,aminek a hasznalata optikai megoldas hijjan hangsulyosabb a kompakt kategoriaban,ezen kivul az auto fokusz es a zoom is nagy fogyasztok.
Ezzel az akksival 1.5-2 oras aktivabb hasznalatot saccolnek.
Az Android haszontalansagarol pedig szerintem kar is beszelni kameraknal.
Csak hatranyokkal jar a hasznalata.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!