iPon Hírek

Androidos GPS-szel erősít a Wayteq

Dátum | 2012. 05. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Wayteq xTAB-50 GPS névre keresztelt újdonsága egy 5 hüvelykes képátlójú, ötujjas multi-touch támogatással ellátott kapacitív érintőkijelzőt használ, amely 16:9-es képaránnyal és 800 x 480 pixeles natív felbontással büszkélkedik.


Az xTAB-50-es modell 134,6 x 85 x 12,2 milliméteres mérettel, illetve 195 grammos súllyal bír. Rendszermemóriából 512 MB-nyit kapunk, belső memóriából pedig 4 GB-nyi jár, de ez utóbbi microSD memóriakártya segítségével akár összesen 36 GB-nyira is bővíthető (32 GB-os microSD kártyával). A már-már picike táblagépnek is tekinthető újdonságon a Google Android 2.3-as mobil operációs rendszere teljesít szolgálatot, amellyel WiFi-n keresztül könnyedén böngészhetünk a weben, de akár multimédiás tartalmak megtekintésére is használhatjuk a rendszert. Az Adobe Flash támogatás természetesen szintén elérhető, sőt, a nem is oly távoli jövőben frissítés formájában az Android 4.0-s mobil operációs rendszer is megérkezik a készülékre, amely így igazán ütőssé válik. A rendszer egyébként GMail, E-Mail, Naptár és Keresés funkciókat egyaránt kínál, hála az előtelepített Google alkalmazásoknak, de rajtuk kívül fotónézegetőt, valamint videó és zenelejátszó alkalmazást is tartalmaz.


A pontos és gyors globális helymeghatározást Sirf Star IV-es GPS vevő segíti, amely összesen 48 csatornán képes fogadni a műholdakról érkező adatokat. A GPS vevő mellett gyorsulásmérő és irányszenzor is helyet kapott az xTAB-50 GPS fedélzetén. Az újdonság egy 1 GHz-en ketyegő ARM Cortex A8-as processzormaggal, HD videó kodekkel és integrált videó vezérlővel egyaránt ellátott SoC egységre alapoz, amely akár a Full HD tartalmak lejátszására is tökéletesen alkalmas.


A beépített, sztereó hangzást kínáló hangszórók és a beépített mikrofon mellett FM transzmitter és egy 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter is a konfiguráció részét képezi. A belső adattárra USB 2.0-s kapcsolaton keresztül másolgathatunk különböző tartalmakat – ezzel egy időben pedig tölthetjük az 1500 mAh-ás kapacitású lítium polimer akkumulátort is. Az újdonsághoz 3,5 milliméteres jack audió csatlakozón keresztül kapcsolhatunk fejhallgatót. Utóbbi kimeneten keresztül az autóban található beépítet fejegységhez, vagy bármilyen utólagos fejegységhez csatlakoztathatjuk a készüléket, amennyiben a beépített FM Transzmitter nem felel meg a célnak. Egyes régebbi gyári fejegységeknél problémát okozhat az AUX bemenet hiánya, így itt – szükségmegoldásként – mindenképpen jól jöhet az FM Transzmitter jelenléte.

A WayteQ xTAB-50 GPS dobozában a készüléken kívül egy tapadókorongos autós tartó, egy szivargyújtóba csatlakoztatható töltő, a szokásos felhasználói kézikönyv, valamint egy USB 2.0-s adatkábel lapul.

A csomag térkép nélkül 34 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira, de 5000 forinttal drágábban, azaz 39 900 forintért akár teljes Európát lefedő Sygic GPS Navigation3D térképpel is hazavihetjük az eszközt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. jozsefm
2012.05.03. 13:27
A már-már picike táblagépnek
No ide lehetne 7"-os, nagy felbontású kijelző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tassika
2012.05.03. 17:19
Ideje volt már. A mostani GPS célhardverek már harmat gyengék. Nézegettem már korábban az olcsóbb androidos kínai táblákat, de egyikben sincs GPS. Ennek még az ára sem vészes. Szerintem nem kell sokat várni a 7"-os változatra. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!