iPon Hírek

Androidos telefon a Caterpillartól

Dátum | 2012. 03. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Ezt a gyártót valószínűleg már mindenki ismerheti, vagy legalábbis a Cat feliratú logót már látta. Ez a vállalat szállítja a világ munkagépeinek igen komoly hányadát, így nem is kérdéses, hogy egy starapatelefont üdvözölhetünk a cég logójával fémjelezve.


A CAT B10 névre hallgató okostelefon nem az a típus lesz, ami szeretné leplezni a kilétét. A Motorola Defy-jal és a Samsung Galaxy Xcoverrel ellentétben erről már az első ránézésre megállapítható, hogy ennek bizony építkezésen a helye. Az eszköz IP67 minősítést ért el, vagyis a pornak teljesen ellenáll, de a vízzel szemben azért vannak korlátok. Ennek megfelelően 1 méteres vízben 30 percet ugyan biztosan kibír, de búvárkodni senki ne vigye magával. A CAT legsebezhetőbb pontja továbbra is a kijelzője, ami 3,2 hüvelykes átlóval, és egyelőre meg nem erősített pletykák szerint HVGA (320 x 480) felbontással rendelkezik. Ezt az Asahi által készített Dragontrail üveg védheti. A telefon az Android 2.3.5-tel érkezik majd, és valószűleg az Ice Cream Sandwich frissítést is meg fogja kapni. Ez alapján a 800 MHz-es chipkészlet vélhetően egy MSM7227A lesz, így a Cortex-A5 mag mellett egy Adreno 200 grafikus processzort találhatunk benne. A készülékről sajnos sok adat nem derült ki, annyit lehet még tudni, hogy két kamerát kapunk, a főkamera 5 megapixeles képek készítésére alkalmas; adatkapcsolat terén pedig az alap dolgok biztos jelen lesznek, így a HSPA modem, WLAN támogatás, Bluetooth modul és a GPS vevő sem maradhat ki.


A Catarpillar CAT B1 meglehetősen borsos áron kerül majd forgalomba, akár 500 dollárt is elkérhetnek érte. Az 1 colos vastagságú "balerina" május második felében kerülhet a boltokba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Ronan
2012.03.12. 10:18
Veszek egyet a kutyámnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vna
2012.03.12. 11:57
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!