iPon Hírek

Androidos tippek és trükkök a Google-től

Dátum | 2016. 07. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google szeretné azt elérni, hogy az emberek jobban megismerjék az Androidot, tisztában legyenek akár a kisebb okosságokkal is, amiket a rendszer magába foglal. És hogyan lehet az elérni, hogy a felhasználók jobban megismerjék az eszközeiket? Nos, úgy, hogy elmondjuk nekik, milyen lehetőségeket rejt az Android, és miként tudják kihasználni ezeket az opciókat. A vállalat tisztában van azzal, hogy a használati utasítást manapság már senki sem veszi elő az új kütyüje dobozából, éppen ezért más módját választotta annak, hogy átadja a hasznos tudást a felhasználóknak: létrehozott egy olyan honlapot, ahol tippek és trükkök formájában tálalják az Androidban rejlő lehetőségek kihasználásához szükséges információkat a tulajdonosok. A Tips and Tricks néven futó weblap jól fogyaszthatóan, és kellő részletességgel számol be különböző ötletekről, amiket nem árt, ha minden androidos készülékkel rendelkező ember tud valamilyen szinten. Pontról pontra végig van vezetve az is, hogy a menüben milyen lépéseket kell tenni. Ezeknek a tanácsoknak hála a felhasználók hatékonyabban tudják majd kezelni a táblagépeiket és okostelefonjaikat, vagy egyéb androidos eszközeiket, mert még az Android TV-hez és az Android Wearhez kapcsolódó dolgokkal is össze lehet futni a gyorstalpaló jellegű tudástárban.
A különböző trükkök nagyon sok témával lehetnek kapcsolatosak. A Google előre vette a sorban a biztonsággal és a privát szféra megóvásával kapcsolatos dolgokat, de vannak itt a hangutasításokhoz, valamint a kamerához kapcsolódó ötletek is. A honlapon a keresőóriás arra is kitér, miként lehet megnyújtani az üzemidőt, szó esik a beállításokról és arról is, milyen lehetőségeket tartogat az Android a testreszabhatóság tekintetében. Ezeken felül a vállalat az egyéb applikációihoz kapcsolódó tippekkel is próbál szolgálni, így például a Photos alkalmazás kihasználása is képbe kerül, de szó esik a sorok között a Naptárról, a Play Store különböző szegmenseiről, a Google Keepről és egyebek mellett persze a Now digitális asszisztensről is.
Összesen 48 tippet és trükköt tartogat a weboldal, de ezeknek a száma valószínűleg növekedni fog a jövőben. Mivel már ez is rengeteg tanács, a Google létre hozott egy kiemelt részt is, ahol vegyesen jelennek meg a legfontosabbnak vélt bejegyzések. Egyelőre még nincs magyar változata a honlapnak, de remélhetőleg ez hamarosan megváltozik. Android Tips and Tricks
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!