iPon Hírek

Androidos Yoga táblákkal triplázott a Lenovo

Dátum | 2015. 09. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Lenovo útnak indította a Yoga Tab 3 termékcsaládot, ami három eltérő konfigurációt vonultat fel. A Yoga Tab 3 8” és a Yoga Tab 3 10” nagyon hasonló képességekkel bír majd, csak eltérő méretben, a Yoga Tab 3 Pro 10” pedig egy érdekes extrával lett megfűszerezve. Lenovo Yoga Tab 3 8” és Yoga Tab 3 10” A kétféle méretben érkező Yoga Tab 3 bemutatását érdemes egy kalap alatt megejteni, hiszen tényleg egyforma hardverre épülnek leszámítva azt, hogy az egyik 8, a másik pedig 10 hüvelykes képátlóval rendelkezik. Ezek alapvetően olcsó megoldások lesznek, ami a felbontásuk alapján azonnal nyilvánvalóvá válik. Mindkettő panel 1280 x 800 pixeles, szóval túl magasra nem teszik a lécet. Az IPS technológiás kijelzők mindössze 189 és 149 PPI-s pixelsűrűséggel szolgálnak. Érdekesség, hogy ennek ellenére egy egészen korrekt kamerát kaptak a készülékek, ami talán annak a számlájára írható, hogy a körbe forgatható kialakításnak köszönhetően elég volt egyetlen modult beépíteni. Egy 8 megapixeles egység tölti majd be a főkamera szerepét, és a videócsevegések bonyolítása is erre fog hárulni, sőt mi több, ez így még önarcképek készítésére is tökéletesen megfelel. Sajnos a LED-es segédfény már nem fért bele a büdzsébe, ez pedig némi szomorkodásra adhat okot.
A Yoga Tab 3 páros egy Snapdragon 212-es Qualcomm lapkára lett bízva. Ugyan még ez is 32 bites, de már 1,3 GHz-es órajelen üzemelő Cotrex-A7 magok vannak benne négyen, egy némileg megemelt frekvencián üzemelő Adreno 304 grafikus egység mellett. A táblák rendszermemóriája sajnos csak 1 GB-os méretet öltött, ami az alapvető programok futtatására biztosan elegendő lesz, de sokkal komolyabb produkcióra nem érdemes számítani. A jövendőbeli vásárlókat 16 GB-nyi tárhellyel fogadják a táblagépek, ha pedig ez kevésnek bizonyulna, akkor bármikor lehet microSD kártyával gondoskodni a bővítéséről. Különösen fontos megemlíteni ezeknél azt, hogy van a fedélzetükön 4G LTE hálózati modem, melynek köszönhetően bárhol elérhető róluk az internet, és még a sávszélességük is jó lesz, ha megfelelő infrastruktúra mellett próbálkozik ezzel a művelettel a felhasználó. Természetesen az alap kapcsolati opcióknak sem lesznek híján, van itt 802.11 b/g/n WLAN, valamint Bluetooth 4.0 modul is.
A Yoga Tab 3 8” már az Android 5.1-gyel kerül elő a dobozából, viszont érdekes módon a Yoga Tab 3 10” esetében még csak az első Lollipop kiadás van jelen, tehát ott az Android 5.0-ról lehet beszélni. Nem tudjuk, hogy mi lehet ennek az oka, de talán frissítés formájában a nagyobb masina is megkapja majd a legújabb Androidot. A tervezők előre helyezték a hangszóróikat, így a hangzásviláguk kellemesnek ígérkezik. A szoftveres oldalon még a Dolby Atmos támogatás is próbál arról gondoskodni, hogy a lehető legjobb eredménnyel szolgáljanak a tabletek. Az üzemidőt figyelembe véve mindketten remekül teljesítenek majd, biztosan több mint 10 órán át lehet majd használni a párost egy töltéssel – 6200 és 8700 mAh-s kapacitású telepekből táplálkoznak. A kompaktabb szerkezet csak 7 milliméter vastag, testben lakik, míg a társa már 9,5 milliméteres – leszámítva persze a hengeres részt, ahol az akkumulátor van, ott ugyanis mindkettő jóval vaskosabb. Lenovo Yoga Tab 3 Pro 10” A harmadik Yoga Tab 3, amelyet már a Pro jelzővel illetett a Lenovo, minden téren überelni fogja a fenti készülékeket. Ez a modell egy 2560 x 1600 képpontos megjelenítővel lett ellátva, szóval éppen négyszer magasabb a felbontása, mint a társainak. A 10,1 hüvelykes megjelenítőjén is hajszál híján 300 PPI-s (298 PPI) pixelsűrűséggel szembesülhetnek a felhasználók. Az eszköz egy beépített projektorral is szolgál, ami akár egészen lenyűgöző, 70 colos átlójú képet is képes kivetíteni, így még egy kisebb filmvetítést is elbír a szűk haveri társaság részére. Sőt mi több, ez már négy beépített hangszórón keresztül szólal meg, egy Wolfson hangprocesszor van benne, és a Dolby Atmos hangzásjavító eljárást is kihasználja a munkája során, szóval igazi szórakoztatóközpont képében tetszeleg már egymagában is. Ezt két kamerával látta el a Lenovo, az emlékezetes pillanatok megörökítésére a 13 megapixeles megoldás szolgál, a videóhívások bonyolítása, illetve az önarcképek készítése pedig az előlapi kamera (5 MPixel) reszortja lesz.
A „profi” Yoga Tab 3 burkolata alatt egy Intel Atom x5-Z8500 SoC kapta a főszerepet, ami az Airmont magok négyesével törekszik majd a lehető legjobb teljesítmény elérésére. Ez a chip már akár 2,24 GHz-es órajel elérésére is képes lehet, a grafikus feladatok felelőse pedig egy nyolcadik generációs Intel HD Graphics egység. A rendszer ezúttal 2 GB-nyi memóriával lett megtámogatva, ami már viszonylag sok applikációt elbír, az átlagos emberek kezében ez szinte biztos, hogy mindenre elegendő lesz. A háttértárat figyelembe véve még választási lehetőséggel is szolgál a Yoga Tab 3 Pro: el lehet majd vinni 32 GB-tal, de a maximalisták dönthetnek a 64 gigás variáns mellett is. Opcionálisan ez is kínál még 4G LTE hálózati támogatást is, szóval akár menet közben is kényelmesen lehet majd rajta internetezni. A Wi-Fi megfelel a 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak, ráadásul 2x2 MIMO technológiával lett megtoldva, így a maximális sávszélessége biztosan jól alakul, továbbá van itt még Bluetooth 4.0 modul is, de egyéb extráról nem esett szó.
A Lenovo a legfrissebb Lollipop verzióval, az Android 5.1-gyel vértezte fel a készüléket, ami az előre telepített tartalmaknak sem lesz híján. Az akkumulátor kapacitása már a szerényebb masinák esetében is kiválóan alakult, azonban a Yoga Tab 3 Pro ilyen téren is még magasabbra teszi a lécet. Ebben a modellben már egy 10200 mAh-s kapacitású akkumulátor ütötte fel a fejét, ennek köszönhetően szinte biztos, hogy az egész napos nyomkodással is bírni fogja konnektortól konnektorig. A 179 x 247 milliméteres felületű táblagép a legvékonyabb pontján mindössze 4,6 mm, szóval a Lenovo dizájnerei elég jól dolgoztak. A tömegén azonban már érződik a nagy telep, ugyanis 665 grammot nyom, ez pedig a 10 colos mezőnyben manapság már elég sok. A Lenovo Yoga Tab 3 8 colos kivitelben 170 dollárba fog kerülni, és október elsején jön majd el a rajtjának ideje. A 10 hüvelykes modell ezzel szemben már éppen 200 dollárt kóstál majd, de erre november 1-éig várnia kell az érdeklődőknek. A Yoga Tab 3 Pro esete már egészen más tészta, ez is novemberben érkezik, de már 400 dolláros összeg szerepel az árcéduláján – persze egyáltalán nem indokolatlan a többletköltség.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!