iPon Hírek

Angela Merkel nyitja meg az idei GamesComot

Dátum | 2017. 06. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Éppen, hogy vége az E3-nak, szusszanunk egyet, és már következik is a GamesCom. Az augusztusban kezdődő rendezvényt pedig ezúttal nem más fogja megnyitni, mint Németország kancellárja, Angela Merkel. Ez az első eset, hogy egy ekkora játékkiállítást politikai vezető nyit meg, arra pedig pláne nem volt példa, hogy ezt az adott ország vezetője tegye. Ez ugyanakkor hatalmas hitelességet és figyelmet adhat a videójáték-iparnak, ami még mindig igyekszik magáról lerázni az évtizedes stigmákat. A GamesCom egyébként mára a világ legnagyobb videojátékos eseménye: tavaly összesen 345 ezer látogató volt rá kíváncsi, amivel szemben szinte eltörpül a főleg újságíróknak szóló E3 a maga 68 ezres számával. "Hatalmas elismerés, hogy a kancellár is részt vesz az eseményen. A látogatásával honorálja a GamesComot, ami mára Németország kereskedelmi kiállításai közül az egyik legnagyobbá vált. Emellett a GamesCom ma már a legnagyobb esemény a videojátékosok számára is. Ezenkívül a látogatása kihangsúlyozza, hogy Koelnmesse a világ egyik vezető kereskedelmi kiállításszervezője a digitális médiában és a szórakoztatóiparban" - nyilatkozta Gerald Böse, a GamesCom szervezéséért felelős Koelnmesse vezetője.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. jsipos.reg
2017.06.23. 00:16
Szánalmas pitizés a fiatalok és játékkedvelő felnőttek jóindulatáért...
PR fogások helyett rendbe kellene tennie az általa kormányzott országot, el kellene takarítania a szennyesét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. thestock jsipo...
2017.06.23. 05:47
Szerintem nincs ebben semmi kivetnivaló. A cikk szerint az egyik legnagyobb német kereskedelmi kiállítás, így már nem érdemes leszarni. Az meg hogy mond egy beszédet még nem biztos hogy "szánalmas pitizés"...inkább mint hogy löncshúst meg krumplit osztogasson a kockáknak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. eltevettlo jsipo...
2017.06.23. 09:04
bár lenne a mi országunknak is ilyen kiállítása, gazdasága, kormánya, labdarúgó bajnoksága stadionokkal nézőkkel és szennyese...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dbelam eltev...
2017.06.23. 10:27
Bár ne dobtak volna oda az oszmánoknak, aztán lettünk volna másodrendűek a monarchiában, majd vertek volna le (ekkor már elkezdtek olyan zugcégek alakulni mint Bosch és Siemens), majd rángattak volna bele egy világháborúba amihez k.rvára semmi közünk nem volt, majd büntettek meg leginkább, ami után a következőben végig kitartottunk a fritzek mellett hogy aztán odadobjanak cserébe a szovjeteknek (kétszer) és a maradék céget is államosítsák, majd aztán az eu-s fejlesztési pénzeket arra költhessük amire a fejünk felett eldöntik (hány milliárd fejlesztési pénzt kapott a Bosch, Audi, Merci és még sorolhatnám)
miközben szegény németeknek a világháború után Marshall-segély és elnézés járt, szabadon újraéleszthették az ipart.

Van egy kis történelmi különbség és már nagyon nem is számolja senki hányszor b*sztak át minket. Így könnyebb ám, ma már millió egyezmény és szabály köti az ember kezét így szépen bebetonozták hogy ne is indulhasson konkurencia például az iparban. (na meg a tőke)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nigrablack dbela...
2017.06.23. 11:17
Mert mi soha nem tehettünk semmiről. Ahogy most sem. Igaz? (Nem.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dbelam nigra...
2017.06.23. 12:38
De tehetünk, csak épp hasonlítsd már össze a lehetőségeket...
Például hogy bérből mennyit tudsz félrerakni ha vállalkozni akarsz később. Vagy hogy bármilyen ágazatban indulsz akkor ott van egy csomó nyugati óriáscég akik azt is megengedhetik hogy a terméküket ingyen adják csak hogy a konkurencia szívjon (intel és az Atom procik esete)
Vagy hogy kezdetnek kapsz egy tízmilliós csóró piacot a többi országba betörés esélye nélkül. Nézd csak meg Németországot: van ott Tesco vagy Auchan? Ha olyan óriásoknak nem tudnak betörni akkor majd a kis magyar cég biztos be tud (ugye hány cukrászdát nyitottunk Bécsben?) Cserébe sok helyen megfojtották a maradék mezőgazdaságot a kvótákkal vagy szimplán felvásárolták miután ellehetetlenült (nyisd csak meg a gyorikeksz.hu-t és számold meg hány magyar szót találsz), aztán nézheti az államkassza hogy hova tűnik a maradék adó amit még bejött.
Bónusz hogy már nem is támogathat az állam hazait, a Sodexo hogy felhördült a Böske-utalvány miatt, vagy ez vagy hogy kínai buszgyár kap egy milliárdot miközben van hazai buszgyártás...

Az egyetlen esélyes iparág az a szoftver és infó, nem véletlenül olyanok lettek világcégek mint az iGo, Prezi és LogMeIn.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim
2017.06.23. 13:57
Felhívnám a figyelmet a Fórum Szabályzat 2.6-os pontjára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BiroAndras dbela...
2017.06.23. 13:58
Akkor számold bele azt is, hogy Németország az első világháborúban elvesztette iparának jelentős részét, majd olyan kártérítést követeltek tőle, amit esélye sem volt kifizetni. Emiatt újabb területeit szállták meg, és nem kapott klföldi hiteleket. Emiatt a gazdasága teljesen összeomlott, és beindult a hiperinfláció. Ez idális helyzetbe hozta a kommunistákat, úgyhogy a nyugati hatalmak és a német elit alaposan megtámogatta az egyetlen komoly ellenfelüket, a náci pártot. Na ebből aztán megint lett egy kis kavarodás. A zsidóüldözés és a második világháború miatt rengeteg tudós és szakember menekült Amerikába, így jó 50 évre az lett a világ tudományos központja, és technológiai vezetője. Aztán a háború alatt rommá lőtték az egész országot, olyan hatákonyan, hogy egy atomháború után se nézne ki rosszabbul.
A háború után pedig kettévágták az országot, a felét az oroszok kapták, és övék is maradt 45 évig.
Nem minden rossz dolog velünk történik ám, kaptak ők is rendesen.
Ja, és aki odadobott minket az oroszoknak az az USA volt és Anglia. Egy háború végén általában a győztesek diktálnak, nem a vesztesek.
Szóval nem sírni kell, hanem tenni valamit a problémák ellen. De ebbe már nem mennék bele, mert az már nagyon politika.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jsipos.reg dbela...
2017.06.24. 13:39
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jsipos.reg BiroA...
2017.06.24. 13:44
Félreviszed, senki sem emlegette Németországot olyan aspektusban, mint Te.
Tény, hogy pl. az osztrák szőlősgazdák udvarán ott az öregapjuktól örökölt szőlőprés, belevésve az 17xx évszám. Nyilván nem használják már, de mutatja, az egyes generációk OTT tudtak építeni az előző generációk megtermelte értékre. Itt a panelházba költöztetett egykori parasztok mit hagyhattak örökül utódaikra?
Ez (is) az (egyik) oka, hogy szoftverben és általában tudásalapú iparban jobbak vagyunk, mint másban (a világhoz képest kisebb különbséggel indultunk).
Szóval hajrá Prezi, Libra és társaik, és szervezzen végre valaki normális IT szakmai kiállítást Magyarországon is, ahol a mindennapi ember is talál olyasmit, amiért kilátogat, hadd legyen nálunk is kormányfői, miniszterelnöki megnyitó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!