iPon Hírek

Anglia: Korlátlan zeneletöltés előfizetéses alapon

Dátum | 2009. 06. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Rendkívül dicséretes lépésre szánta el magát a Universal angliai részlege, a helyi Virgin Media internet-szolgáltatóval karöltve: havi £10-£15-nak megfelelő összeg ellenében annyi zenét tölthet le magának az ember a Universal katalógusából, amennyit csak akar - és mindezt DRM-mentes, sima MP3-formátumban.

Ezzel alapvetően kiváló példát mutatnak, és csak remélni lehet, hogy mielőbb veszi a lapot a többi kiadó is (a Virgin igyekszik is aktívan bevonni a buliba őket is), és világszerte elkezdenek terjeszteni hasonló modelleket. Ez már valóban egy jó ár, reális ajánlat, és a leghatékonyabban kétségkívül ezzel léphetnének fel a kalózkodás ellen, mivel a kalózok legfőbb jelszava jelenleg ugyebár éppen az, hogy azért kalózkodnak, mert a legális tartalom irreálisan drága. Egy ilyen reális árral tehát máris kiüthetnék ezt az érvet.

Persze ez azért - most még, legalábbis - túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, és valóban meg is van a hátülötője: ezért cserébe ugyanis a Universal nem csupán "felvilágosító kampányt" kíván tartani az előfizetőinek arról, hogy kalózkodni csúnya dolog, hanem mellette fokozottan a folytatná az eddig is alkalmazott megfigyelési praktikáit, és lecsapná a "gyanúsítottak" netelérését (bár csak ideiglenes jelleggel) - főleg akkor, természetesen, ha az előfizetés keretében letöltött fájlokat osztják meg.

Alapvetően tehát egy jó ötletről van itt szó, csak ezt a Nagy Testvér-dolgot kéne még lefaragni róla. Ez már egy elég jó ajánlat ahhoz, hogy ilyen torz függelékek nélkül is tökéletesen életképes és népszerű lehessen, főleg, ha mások is elkezdik követni a példát - ahogy az bizonyára ki is derül majd, amint elindítják ezt a szolgáltatást. Ez még valamikor az idei év során várható, bár pontos dátumot még nem közöltek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Lancelot23
2009.06.16. 14:34
VISSZA A HIRHEZ

Jó hír, de még így se ingyen van sajna. De azért már haladás csak a megfigyelés nem lenne. Na meg az ára is elég húzós a mi kis országunkba
£15=5000 Ft ami nem rossz, de azért mire ez ideér jóval drágább lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. d311c
2009.06.16. 16:13
Na meg mp3 az minden, de nem minőség. Így pláne drága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gabriel
2009.06.16. 17:41
Lancelot: Tartok tőle, hogy ingyen sose lesz, de azért mindenképp egy lépés a jó irányba, már persze a megfigyelős résztől eltekintve. 5000 Ft meg, ha figyelembe vesszük, hogy általában egy új zenei CD is ennyibe kerül, szvsz kimondottan jó ár, ha cserébe végtelenül többet kapsz egy CD anyagánál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. willy16
2009.06.16. 23:58
Elég ha valamelyik haverodnak van előfizuja, lemész... és letépsz 10GB zenét, adsz neki egy ezrest és mindenki örül! (:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Konkii
2009.06.17. 00:05
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mekkora is az az "Universal katalógusa".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. smokyka
2009.06.17. 12:01
Miért lenne ingyen?? Mi érné meg nekik abban?

Mellesleg: http://music.upc.hu/
800Ft-ért 800dal letöltés havonta. Annyira nem vagyunk lemaradva. Persze a kínálat nem ugyanaz, de már látszik az a bizonyos fény...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sfsxnight
2009.06.17. 17:18
Mp3 tényleg nem nagy minőség, de olcsó és középkategóriás hifiken, meg ilyen mp akárhány fülbedugós dolgokon nem lehet észrevenni.
Lehetne csinálni prémium csomagokat, amivel flac-ban lehetne tölteni a cuccot, hifisták biztos örülnének neki..

Upc musik meg . Drm-esek a zenék és addig lehet csak halgatni a számokat amig érvényes az előfizetésed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!