iPon Hírek

Anime reklámmal népszerűsíti az MS az Internet Explorert

Dátum | 2013. 11. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A hardcore manga rajongók számára bizonyára ismerősen cseng az OS-tan elnevezés, ami speciális, operációs rendszereket és egyéb szoftvereket megszemélyesítő anime karaktereket takar. Ezek a karakterek néha édesek, néha pedig hátborzongatóak, viszont minden esetben nagyon-nagyon japánok.

Úgy tűnik, az OS-tan koncepció a Microsoftnak is megtetszett, ugyanis a cég felhasználta azt az Internet Explorer népszerűsítésére. Az eredmény egy meglehetősen érdekes, két perces hosszúságú anime akciójelenet lett, ami fel is került a YouTube-ra. Mivel a kisfilm beágyazását letiltották, így azt csak a YouTube-on, egészen pontosan itt lehet megtekinteni. A videón az Internet Explorert megszemélyesítő karakter első körben a SmartScreen Filter ikonját használja pajzsként ahhoz, hogy kivédje az ellenség lézeres támadását, majd egy másik jelenetben a Modern UI füleit használva leszámol a rosszfiúkkal. A reklám célja egyébként az, hogy megmutassa: a régi, lassú, kissé ügyetlen és kétbalkezes Internet Explorer - amit itt Inori, az anime karakter személyesít meg - mára alaposan megváltozott és készen áll arra is, hogy végre megmutathassa, mit tud.

A szóban forgó karakternek persze teljes neve is van: ő Inori Aizawa, aki már saját FaceBook oldallal is rendelkezik. A jópofa reklám a jelek szerint a Microsoft Singapore akciója és eredetileg az Ázsiai Anime Fesztiválra - Anime Festival Asia - készült. A jelek szerint a karakterhez tartozó FaceBook oldalt is a Microsoft szingapúri részlege hozta létre. Így vagy úgy, ezzel a kisfilmmel valószínűleg sok anime rajongó arcára csaltak mosolyt, még ha csak pár percre is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. tb.smile
2013.11.08. 09:42
Jó kis video. Lendületes, ötletes. Az egyetlen gond, hogy ettől még az IE az marad ami ... és azt mindenki tudja, hogy ez mit jelent
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. croix
2013.11.08. 09:49
Már más oldalakon is kifejtettem a véleményem, ahol ez előbb megjelent... de ez úgy szar ahogy van... tipikusan amcsi kókány cucc, semmi köze az enyhén animésre hajazó rajzstíluson kívül az animés világhoz. Nem is beszélve arról hogy a szőke haj, kék szem, és az az ocsmány amcsi zene alatta úgy epic fail ahogy van. Hiába akarták egy mahou shoujo stílusban átvezetni a régi és az új IE közötti változást a reklámban, így is rendesen eltolták...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. ThePoweR croix
2013.11.08. 09:52
Értem amit írsz, de mi a probléma a szőke hajjal és a kék szemmel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. croix
2013.11.08. 09:54
Az személyes problem hogy utálom a szőkéket, de az viszont tipikus amcsi felfogás hogy szőke kell a képernyőre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. szilagyiv
2013.11.08. 10:11
Hát ezen majdnem besírtam...
Olyan hatással volt rám a videó, mint mikor Jamie Winchester elgitározta a "Pannon GSM, az élvonal" dallamát

De Chrome-ot használok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Ronan
2013.11.08. 10:13
A mikrofos egy rakás hiéna gyülekezete.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. adamcadmon
2013.11.08. 10:57
Azért szerintem nem olyan rossz a filmecske. Bár tény ami tény egyet értek azzal hogy az IE még mindíg gyenge és sebezhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Szefmester
2013.11.08. 11:08
A fenekénél a win logó a "jobb mint az análszex" jelentéssel bír, vagy inkább a ruhán hordható ribancrendszám jelentésű?

Ez úgy volt borzalmas ahogy kitalálták.

(a második link 404esre sikerült)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tb.smile
2013.11.08. 11:59
A kisfilm jó. Művészileg és hangulatában is. Zeneileg sem érzem túl amcsisnak (bár akár nyugodtan lehetne az is lévén az MS nem igazán japán cég ), van bőven olyan anime amiben hasonló zenei anyaggal találkozunk. Persze,hogy létezik jobb is, de nem is egy nagy mondanivalójú anime-nek készült ,így nem értem mi ez a nagy fikázás. Az meg végképp a vicc kategória, hogy a kis csaj haj és szemszínét rójuk fel hibaként és ebbe próbálunk valami negatívumot és összeesküvést találni. Ha kicsit körül nézel kedves croix akkor bőven találsz olyan valóban japán anime-t amelyiknek a főhőse szőke és kék szemű (sőt igazából a legtöbb anime-ben nem fekete hajúak és szeműek a főhősök és ennek meg van az oka ) így ebből a szempontból kicsit árnyékra vetődtél Ugyanakkor az MS és az IE ettől még valóban nem lesz nagyobb vagy népszerűbb senki szemében de erről nem a animátorok és művészek tehetnek. Ők megcsinálták amit kértek tőlük és az jó lett. Persze ha valaki tud jobbat és szebbet azzal együtt, hogy megfelel a megbízó elvárásainak akkor lehet prezentálni a linkeket, mert nagyon érdekelnének!
Addig meg nézzük annak ami és értékeljük a szerint amit tudunk róla és nem a szerint ,hogy kinek mi jön be és mi nem. Erről szól az objektivitás minek után nem vagyunk egyformák Peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. freyr
2013.11.08. 12:56
Én inkább elborzadtam, hogy az általam igen kedvelt műfajt ilyesmire használják. Vagyis utalnak rá, jobban meggondolva ez nem anime, csak -szerű. Ha japán lennék, fel lennék háborodva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. SonicTheHU...
2013.11.08. 13:52
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tb.smile
2013.11.08. 14:01
Nem értem miért ne csinálhatna más is anime-t vagy anime szerű reklámot,prezentációt ,akármit. Én ha japán lennék ,tökre büszke lennék arra, hogy ennyire népszerű a műfaj, hogy már a nagy amerikai multik is ezzel próbálják megfogni az embereket.
Nem mellesleg pont az USA miatt lett ennyire népszerű ezt azért ne felejtsük el!
Viszont nem vagyok japán ,így egyszerűen csak mint a műfaj (bár ez így teljesen nem igaz, mert japánban minden rajzfilmet "anime"-nek hívnak)rajongója tudok véleményt mondani és továbbra is azt mondom, hogy jó lett. Persze ehhez figyelembe kell venni azt is (még mindig), hogy ez egy reklám anyag, így bizonyos kötöttségeknek muszáj megfelelnie.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Meteorhead
2013.11.08. 14:37
Bámulatos, hogy csak azért, mert valami MS, attól azonnal xar lesz. Le merném fogadni, hogyha egy LoL mintára készült Ahri-szerű 9 farkú cicababa küldené az örök vadászmezőkre a robotokat, akkor minden Tűzróka fan azonnal a nadrágjába olvadna.

Személyeskedést félretéve, szerintem nincsen semmi baj a cuccal. Abszolút hozza azt a hipertérben-átöltözős-mell-és-fenék-villantós-kiber-fantasy világot, ami az animék egy tekintélyes hányadában benne van. Zenéből is találkoztunk már hasonlóval animékben... én sem értem mi a nagy hőbörgés tárgya. IE pedig 10 óta egész használható, és 11 pedig kifejezetten jó. WebGL-t végre belerakták, ráadásul gyors, egyébként meg egy gyors DX renderer van az egész mögött.

Az utolsó IE amit szerintem is használni volt érdemes az valahol az IE5-6 lehetett, utána méltán vált hírhedté a márkanév. IE11 egy nagy előrelépés, amiben végre kidobtak egy halom legacy kódot. Gyors lett és használható. Nagyjából annyira, mint a konkurencia. Eddig bárkit lebeszéltem volna IE-ről (joggal), de most már van olyan jó, mint bármelyik másik.

...szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mokus357
2013.11.08. 15:25
Nincs itten kérem szépen ezzel semmi problematika. Remek lett a vidi, de azért az IE -t még nem használnám. Egy mahou shoujo, ki megküzd a gonosz robotok ellen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. myckie2
2013.11.08. 17:08
Szeretem az animéket, de ez elég gáz lett. Legalább csináltak volna egy Mercedes A-Class reklám szintűt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. grrrgo
2013.11.08. 18:41
Hahaha! Még sohasem gondoltam így egy MS termékre (mármint hogy megd..ám) (Persze szigorúan csak ha már elmúlt 18 éves.)
Hmmm... Viszont úgy már sokszor gondoltam a termékükre hogy ba...ák meg.)
Ja és itt egy kép, hogy miért az opera a legszebb böngésző:
Itt meg egy másik, hogy milyen öreg MILF már az IE:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2013.11.08. 22:18

"az viszont tipikus amcsi felfogás hogy szőke kell a képernyőre..."

A nem szőkék is jobbnak gondolják a szőkét.

Máskülönben ha egy sötét szerint a sötét az igazi, akkor miért szőkít annyi sötét?

Hány olyan szőkéről tudsz, aki sötétít azért, mert azáltal jobb akar lenni?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fofoka
2013.11.09. 18:02
Huhh, ez überszar lett. Bocs, már elmúltam 6 éves..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. commodore
2013.11.10. 09:54
Még jó hogy olvastam a cikket. Gyorsan el is mentem megnézni az AFA2013-at.
Volt pár érdekes dolog. De az MS stand nem volt egy nagy durranás.
A képek mobil telefonnal készültek....

[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!