iPon Hírek

Anita Sarkeesian: "A játékoknak meg kell változniuk!"

Dátum | 2015. 03. 02.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Anita Sarkeesiant aligha kell bárkinek is bemutatni. A vitatott megítélésű emberjogi harcos a GamerGate mozgalom egyik legismertebb arca, és bár rendszeresen kap életveszélyes fenyegetéseket, ez sem tántorítja el attól, hogy kifejtse nézeteit a szerinte szexista videojátékokról. Az egyes jelenségeket bevallottan feminista álláspontból megközelítő médiakritikust gyakran vádolják azzal, hogy csak az indulatokat gerjeszti, mert nincsenek valódi elképzelései arról, pontosan min is kellene változtatni. A hölgy azonban, egy a patinás New York Universityn tartott előadásában több javaslatot is adott a játékiparban dolgozóknak ahhoz, hogy élvezhetőbbé tegyék a nők számára alkotásaikat. A legfontosabb szerinte az lenne, hogy a készítők árnyalják a női karaktereket, mert túl sok az olyan, a szebbik nemhez tartozó szereplő, akinek az egyetlen jellegzetessége a neme, és az ennek megfelelő sztereotip viselkedés. Ehhez szorosan kapcsolódik a szexualizáció témája. Sarkeesian úgy véli, itt az ideje annak, hogy a nőket ne látványelemként kezeljék, azaz például a nekik szánt páncélok ne erotikus töltetű „láncbikinik” legyenek. Ezen kívül a diverzitás is lényeges kérdéskör, mert jelenleg túl kevés a különböző etnikumokhoz tartozó, és az átlagtól eltérő testalkatú lány vagy asszony a történetekben. Ugyanakkor Sarkeesian cáfolta, hogy az lenne a baja egyes címekkel, hogy azokban nők is felbukkannak ellenfelekként. Mindez szerinte teljesen rendben van, ameddig nem az az egyetlen szerepük, hogy kihívó öltözködésükkel szexuális izgalmat keltsenek a játékosokban. Ezért a szinkronmunkálatok során kerülni kellene, hogy például ha meglőnek egy nőt, akkor annak kiáltása inkább hasonlítson orgazmusra, mint halálsikolyra. Az animációnak is jobban kellene illeszkednie az adott szereplő státuszához. Egy jól kiképzett katonanő nem fogja magát riszálni a csatatéren, hiszen pontosan tudja, hogy ez a halálát jelentené, és egy professzionális atlétánál is a hatékonyság, nem pedig az esztétikai érték az első, ha futásnak ered.
A hölgy súlyos bajban lenne egy valódi küzdelemnél.
Első pillantásra azt hihetnénk, hogy ezek az alapvetően ésszerű meglátások senkit sem háborítottak fel, ám egyes körök a cenzúra egy sajátos megnyilvánulását látják Sarkeesian javaslataiban. Hiszen ha a politikai korrektség jegyében kell elkészülnie minden játéknak, akkor az korlátozhatja a témaválasztást, és a művészi szabadságot, mivel akadnak olyan ötletek, amikben egyszerűen nem lehet sokféle női, vagy nem egy bizonyos rasszba tartozó alakot szerepeltetni úgy, hogy azok életszerűek legyenek. Egy realizmusra ügyelő történelmi játékban például roppant bajos lenne határozott, és a férfiakkal egyenrangú nőket szerepeltetni. Így azok fejlesztői választhatnak, hogy vagy támadások kereszttüzébe kerülnek, vagy engednek eredeti szándékaikból. Mindez abszurdnak tűnhet, de a Kingdom Come: Deliverance-en dolgozó Warhorse Studiost meglehetősen gyakran érik támadások amiatt, mert többször is határozottan kijelentették, hogy a középkori Európában játszódó programjukban nem lesznek fekete karakterek. Mások szerint viszont Sarkeesian legalább olyan kirekesztő mint akiket kritizál, mivel nem veszi észre, hogy a sztereotípiák a férfiakat is épp úgy sújtják, mint a nőket. Az ezen a véleményen lévők szerint különösen a meleg, vagy biológiailag férfinek tekinthető, ám önmagukra más nembe tartozóként hivatkozó szereplőknél figyelhető meg, hogy jellemük egyetlen meghatározó eleme a szexuális preferenciájuk. Az ellenzők táborát erősítik a radikális piacpártiak is, akik úgy gondolják, hogy ha a játékosok hatalmas melleket akarnak látni, és ezért fizetnek, akkor senkinek semmi joga nincs ahhoz, hogy beavatkozzon egy jól menő üzletmenetbe. Ti mit gondoltok, min kéne változtatni?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

74. dragon83
2015.03.02. 09:11
Az én véleményem, hogy játéka válogatja milyen módon érdemes ábrázolni a nőket. Egy komolyabb sztorival rendelkező, valósághűbb világban játszódó játékban legyenek valószerűbb női karakterek, rendes személyiséggel, öltözékkel.

De most komolyan a Soul Caliburt hozta fel példaként, hogy mi a gond a nőkkel a játékokban? Egy verekedős játékot? Ott a férfiak és nők is nevetségesen valószerűtlenül vannak megalkotva, de épp amiatt változatosak. Ha mindenki katonaöltözékbe lenne, az elég egysíkú karaktereket eredményezne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. tookmindeg...
2015.03.02. 09:13
Csináljon a csaj egy játékot a saját szájíze szerint, aztán meglátjuk, hogy mennyire lenne sikeres. Semennyire.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. nemlehet
2015.03.02. 09:27
Nincs több kérdésem...

A reklámcégeket,divatházakat miért nem támadja? Hang ez a nő, abszolut hatásvadász, laikusokat megtévesztő. A játékokkal főleg férfiak játszanak. Egyre több nő is játszik, de ők még nem jelentenek elegendő piacot. Részben az előítélet miatt, másrészt egyszerűen a nőknek más az érdeklődési köre. Nekik fontos a szocializáció, sokkal inkább mint egy férfinek, kell hogy a partnerük személyesen jelen legyen. Sok nő egyedül kifejezetten rosszul érzi magát ezért nem is fog leülni órákra játszani.

Szóval az alapvető különbséget férfi és nő között figyelmen kívül hagyja, kiragad példákat amikről az egyszeri ember nem tudja, hogy miért olyan, ellenpéldákat nem hoz, javaslatot nem tesz és azt is elhallgatja, hogy egy termékről van szó. A csöcsök eladhatóvá teszik a 12 éves kangörcsös fiúkáknak. Ahogy a tinimagazinokat meg a kockáshasú bongyor hajú énekes fiúkák a 12 éves lányoknak.

Viszont fenyegetni nem kéne, mert egyrészt emberhez nem méltó, másrészt ettől csak mártír lesz és az ő ügyét segítjük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Asagrim
2015.03.02. 09:27
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. 5hR3kY
2015.03.02. 09:34
Jajj! Már megint mit akar ez a rinyapin@?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Fzoltan
2015.03.02. 09:36
Nem hiszem el, hogy már az ipon is foglakozik ezzel a p*nával.
Erre a nőre nincs jobb szó.

Ettől függetlenül nagyon ügyesen megél belőle.
Két lehetőséget látok:
1., Eszméletlen ügyesen használja ki a feminista hullámot, gerjeszti az indulatokat, csinálja a felhajtást, tehát egy szándékos "marketing" eredménye.
2., Tényleg hisz ezekben a hülyeségekben. Ez esetben nem igazságos, hogy az ilyen eszméletlenül elborult agyú barmok ilyen jól megélnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. FaL
2015.03.02. 09:40
éljen a feminazi mozgalom... legalább a játékaimba ne kelljen már a sok agyszaggató baromságaikkal találkoznom, az meg hogy egyenesen megmondja a fejlesztőknek, hogy mit tehetnek egy játékba és mit nem az meg végképp nonsense. Egyébként meg mostanában azért kb. minden egyes Sonya Blade-re jut egy Miranda Lawson, szóval még csak a megállapítása sem feltétlenül állja meg a helyét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Capritain
2015.03.02. 09:52
A hölgynek kéne már egy (nem elemes) partner...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. TheEnginee... Asagr...
2015.03.02. 09:53
Na igen... es meg megannyi oldalrol megborithato ez a ... ... leny.
Amugy az egesz ertelmetlen... 15 eves fiukent en sem debellakat akartam a monitoron latni... Mondjuk zöld herculesen mashogy mutatott a vilag...
De ott van FZoltan-nal is a pont, mert valoban jol eltengödik a nyalveresböl...
1 szo mint szaz, szamomra az a hihetetlen, hogy manapsag ebben a fene nagy rozsaszin humanitarius takonyban megis teszünk egymasra...
Mert a szegeny tehetetlen lenykakat es fiucskakat meg kell vedeni a tul nagy lelki traumaktol, mert tesznek arra kik, vagy epp hogy neznek ki. Ha zavar, hogy nem ugy nezel ki, mint Kratos (GoW) vagy mint Bayonetta, akkor lehet felemelni a hatsot, es vegre tenni valamit azert, hogy fejlödjön az a mindentöl mevedett pici lelked, amit ugy felt minden ilyen begyepesedett barom.
Csodalkozzon csak a sok majom, hogy hol tartunk... Nyilvan a Vilag, a körülmenyek, meg a felsöbb erö oka mindennek... pff...
Elnezest a vulgaritasert, bosszus lettem...

Capritain: Attol tartok az sem lenne gyogyir. Azonban könnyen lehet hogy a benne elö konfliktus egy olyan parkapcsolatra vezethetö vissza, ahol a - nevezzük nyugodtan neven - ferfi kedvelte/szerette a virtualis vilag altal letrehozhato "miliöt".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Lazahunter
2015.03.02. 09:54
Nem is értem ezt az egészet ... egy rakat játékban nem így ábrázolják a nőket, sőt, nem is szerepelnek bennük ... ennyi erővel nekimehetne a filmeknek, a reklámoknak, videóklippeknek, a pornózásról már nem is beszélve. Kezdje ott, és menjen szépen végig, nem hinném, hogy pont a játékoknál kéne kezdeni a reformot ... főleg, hogy ezek többségében csak sejtetik a dolgokat, nem úgy mint az egyéb médiákban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Asagrim TheEn...
2015.03.02. 10:00
"Elnezest a vulgaritasert, bosszus lettem..."

Ahogy érzed. Ahol maga a cikk indulatgerjesztő, ott egy szót nem fogok moderálni.

Az NSA-s cikkek alatt sem nyúlok bele az aktuálpolitikát taglaló hozzászólásokba, pedig fórum szabályzat szerint az is tiltott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. TheEnginee... Asagr...
2015.03.02. 10:05
Ez a Te felelösseged, de tiszteletben tartom 100%-ban a döntesed.
Atolvasva a hsz-omat, ugy gondolom, a moderacio is böven bele fert volna.
Amugy lehet epp azert el meg ez a görcs a viselt dolgaibol, mert felvesszük a fonalat.
Ha tennenk ra (mert az is biztos, hogy akar hogy vergödik, nem fogja megforgatni a piacot) 2 het alatt mehetne vissza halat pucolni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. Sr4c
2015.03.02. 10:07
A feminizmus önmaga egy nagy baromság.
Egyenjogúság az oké, de nem kell átesni a ló túloldalára.

legjobb példa WC ülőke: mindig sírnak a nők, hogy a pasik nem hajtják le maguk után...voltaképpen mondhatjuk, hogy egyenjogúság van, hajtsák fel ők maguk után az ülőkét.

Megoldás:

Nem csak az ülőkét hajtom le hanem a fedőt is, így mindenki hajtogatja az ülőkét bármi dolga van és senki nem panaszkodik, hogy hogyan áll az ülőke.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. eriol
2015.03.02. 10:19
Egy hölgy aki segítséget kért a gamergate -től:
https://www.youtube.com/watch?v=9Z85GQF9--s
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. powerage
2015.03.02. 10:23
"Anita Sarkeesiant aligha kell bárkinek is bemutatni. A vitatott megítélésű emberjogi harcos a GamerGate mozgalom egyik legismertebb arca"

A jelek szerint neked például be kéne mutatni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Asagrim Sr4c
2015.03.02. 10:23
A mai mainstream feminizmus egyre inkább a férfi gyűlöletről, meg arról szól, hogy adjuk meg a nőknek az egyenlő esélyeket ott, ahol ez számukra kényelmes. Nem az egyenjogúság a cél, hanem a pozitív diszkrimináció. Az alátámasztó érveik többsége ferdített statisztika, vagy szándékos hazugság. (lásd #4)

A normális feministák mindeközben fejet csóválva egyre inkább a háttérbe szorulnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. kiskoller
2015.03.02. 10:34
WoW-ban meg minden férfi karakter bodybuilder, én meg hájas disznó vagyok, hurrrduurrr férfi elnyomás van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Asagrim kisko...
2015.03.02. 10:40
Rossz a megközelítés. Támadd arról az oldaláról, hogy a hájas disznó történelmileg helytállóbb ábrázolás lenne, ugyanis az ókor harcosai hájas disznók voltak, mert a felületi sérülések ezáltal kevesebb eséllyel károsítottak izomszövetet vagy vérereket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. TheEnginee... Asagr...
2015.03.02. 10:47
Ez azert eleg barati olvasat, bar a megallapitas igaz, azzal a kitetellel, hogy tfh. tel van!
Telen ettek, meg a'gytornaztak. Nyaron meg harcoltak... es a'gytornaztak...
(Muszaj kitennem az aposztrofot, meg valaki azt hinne, hogy gondolkozasra akarok utalni. )

@wishformore (21): Egyfelöl egyet ertek Veled, de olvasd csak el a kommenteket... Mikor olvastal 20 olyan egymast követö hsz-t, ahol ilyen egyetertes uralkodott volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. wishformor...
2015.03.02. 10:49
Az a baj, hogy az ipon is lehozza ezeket a "hireket". Ha leszarna a media, es nem irna rola, eltunne a picsa a sullyesztobe.
Ez a no csak abbol hogy csinalja a mubalhet meg a hirverest. Es szvsz, amelyik hiroldal ezzel foglalkozik, az sem sokkal kulonb, mert semmi masra nem jo, csak a flamewarra, meg a hatecommentek begyujtesere.

ignore a picsanak es nemlesz tobb baj vele, ezzel lehet neki a legtobb kart okozni, es nekunk a legkevesebb fejfajast.

Hadd mondja csak, de ne nekem, hanem a szemkozti tuzfalnak, ennyi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. gombabacsi
2015.03.02. 10:56
a legtöbb játékban a férfiak is izmos, tökéletes testű, szexi valamikként vannak ábrázolva, meg a ruhájuk is. scifi, fantasy játékokban egyenesen röhelyes az egész, de hát a barátok közt minőségre vágyik a fiatalság, ez van. a legviccesebb amikor a játékosok ezeket komolynak gondolják, lásd pl mass effect, amiben a "scifi" páncélzat inkább valami techno-barokk bútorra vagy épületre hasonlít, az űrhajókkal, járművekkel egyetemben.
aki pedig ezt kimondja, utálják és letrollozzák
na ezzel a fajta ostobasággal kéne a hölgynek inkább foglalkoznia ja, hogy akkor se a nők se a férfiak (bocsánat, lányok és fiúk) körében nem lenne népszerű?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Cavalli87
2015.03.02. 10:56
Ennek nincs jobb dolga, vagy mi? Ilyeneken kattog, ahelyett, hogy széttenné a csinos kis lábait! Most akkor ellenem is harcolni fog, ha meglátja a szexista kommentemet? Menjen legózni a kis feminista, vagy járjon hímsoviniszta gyűlésekre, ott asszem stroke-ot is kapna!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Kobest
2015.03.02. 11:40
Az persze nem annyira ismert, hogy Anita cikkeit és sorozatait egy Jonathan Mcintosh nevű srác írja. Ő csak az előadó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Kajafun
2015.03.02. 12:20
Az ilyen hölgyet kiküldeném a körtésbe kapálni, az való neki nem a társadalmi élet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. CyberPunk6...
2015.03.02. 12:54
A kigyúrt férfiak látványából eredő testképzavarba lényegesen kevesebb fiú hal bele, mint a sokszor irreálisan vékony lányok miatti anorexiába és bulimiába.

Szóval a két probléma súlyossága nem összemérhető...


Amúgy ha egy játékot csak a csöcsök adnak el, akkor az elég fos game lehet. Ha csöcsöket akarok, akkor szólok az asszonynak, nem leülök játszani. ^^


nemlehet
Ma, 09:27


Honnan tudod eldönteni, hogy ez belenevelt vagy természetes viselkedés?Azzal vádoljátok egyébként, hogy hülyeséget állít, de kb csak ilyen saját kútfőből kitalált hülyeségeket hangoztattok ti is.
Esetleg valami tudományos kutatás van a témában, vagy mindenki csak szobatudós?
Mert van olyan kutatás van például, hogy a lányok jelenlétében sokkal szabálykövetőbbek a szülők, mint a fiúk esetében.
Nos akkor ez vajon a mutatott példa, vagy a nők eredendően szabálykövetőbbek?

Ezt innen rohadtul nem tudja senki.


De mindegy, tudom, hogy itt nincs értelme ilyen érveknek, a játékban legyenek csöcsök, aki mást mond az többjogúságot akar és különben is baszatlan, meg a konyhában a helye.
Majd akinek esetleg a lánya a későbbiekben anorexiás lesz, vagy valami hasonlóan komoly testképzavarban fog szenvedni (ne legyen), az jöjjön már vissza ide, és szidja tovább azokat, akik ágálnak a nők ilyen megjelenítése miatt.

Egyébként elég lenne olyan nőket tenni a játékokba, amilyenek léteznek is, műtét nélkül...
Azok között is van egy rakás nagyon csinos. Sőt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. retal79 Cyber...
2015.03.02. 13:07
"A kigyúrt férfiak látványából eredő testképzavarba lényegesen kevesebb fiú hal bele, mint a sokszor irreálisan vékony lányok miatti anorexiába és bulimiába."

Most nagyon hímsoviniszta leszek, de pl. ez szerinted miért van így? Mondjuk kezdjük ott, hogy Anita miért sminkeli magát így? Kinek akar tetszeni, kinek akar megfelelni? A női fejekben is rendet kellene sok tekintetben tenni... Pl. sok nő azt hiszi, hogy mi ilyen tökéletes modell cicababákat szeretnénk, pedig ez rohadtulk nem így van. A férfiak többsége inkább egy jó havert szeretne csöcsökkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. wishformor...
2015.03.02. 13:08
@TheEngineer
tenyleg, lel

write only mode-ban voltam a reggel soz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Cavalli87 Cyber...
2015.03.02. 13:09
Érdekes nézőpont, de a játékba azt fogják tenni, amire igény van, mert a piac határozza meg a kínálatot.

Anorexiás, testképzavaros pedig az lesz, aki otthon nem kapja meg a szükséges értékeket, és a szülők elfelejtenek gyermekpszichológia könyveket olvasni mielőtt egyáltalán eszükbe jutna gyereket vállalni. Nem hiszem, hogy ezt a problémát a játékfejlesztőkre kellene hárítani. Továbbá az ételmegvonás azok választása lesz, akik lusták elmenni sportolni, egészségesen táplálkozni, vagy éppen edzőterembe járni, mert ha ezeket megtennék, olyan pozitív visszajelzéseket kapnának mindenhonnan, hogy eszükbe sem jutna sanyargatni magukat. A hibát a divatlapokban keresd inkább, meg a kifutón bukdácsoló gebékben. Egy egészséges férfinak amúgy sem fog ez tetszeni, ezt kéne inkább tudatosítani az ily módon befolyásolható hölgyekben, nem kizárni a darázs derekú, dús keblű amazonokat a játékokból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Cavalli87 retal...
2015.03.02. 13:11
Csak csöcsökkel? Kezdem veszélyben érezni magam, mert versenyszinten űzöm az erőemelést, és vannak akkora "csöcseim", mint egy átlagos hölgynek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Asagrim Cyber...
2015.03.02. 13:11
"Azzal vádoljátok egyébként, hogy hülyeséget állít, de kb csak ilyen saját kútfőből kitalált hülyeségeket hangoztattok ti is."

Amíg tele van az internet olyan feministákkal, akik fel vannak háborodva rajta, addig az övé a saját kútfőből kitalált hülyeség.

Ismétlem; olyan nők vannak felháborodva rajta, akiknek állítólag az érdekét képviseli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. nemlehet Cyber...
2015.03.02. 13:18
A személyeskedés épp annyira nem tudományosan megalapozott, mint a vélemény. Szóval egyből leszobatudósozni, meg lehülyézni aki egy fórumon elmondja a véleményét szerintem minősíthetetlen.

De akkor fordítsuk meg a dolgot. Mutass nekem egy megalapozott tanulmányt ahol a videójátékok miatti kialakult testképzavarba és ahhoz kapcsolódó táplálkozási rendellenességben szenvedett egészségkárosodást a kontrollcsoport.

Vannak általános tendenciák amikből elég jó következtetések vonhatóak le. Persze ez nem tudományosan megalapozott, de ha 10 gamer ismerősödet megkérdezed, hogy hány gamer lányt és hány gamer fiút ismer valószínűleg 1:10-hez vagy még rosszabb lesz az arány.

Hitelesnek nem hiteles ez a módszer, de pl dohányos-nem dohányos viszonylatban simán kijön a hivatalos statisztika ezzel a módszerrel, ahogy pl diplomásokkal, vegákkal és jogsival is. Szóval azért ad egy képet.

Az érdeklődési körökről van rengeteg szociológiai tanulmány. Eleve a nők sokkal kevésbé versengő tipusok hiszen alapvetően a hímek versenyeznek a nőstényekért és nem fordítva. Valamint sok játék, blog, oldal vezet statisztikát a felhasználóiról és a nemek megoszlása ott is azt mutatja, hogy a nők kisebbségben vannak.

Éppen ezért nem hiszem, hogy a kisebbség javára kéne megváltoztatni a dolgokat. Mi lesz a következő? A piszoár? Az se kényelmes használni a nőknek, meg amúgy is szexista nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. TheEnginee... Caval...
2015.03.02. 13:20
+1!! De nagyon is!
"Anorexiás, testképzavaros pedig az lesz, aki otthon nem kapja meg a szükséges értékeket, és a szülők elfelejtenek gyermekpszichológia könyveket olvasni mielőtt egyáltalán eszükbe jutna gyereket vállalni."

@ CyberPunk: Ma mar egyszer leirtam... Nem a vilag tehet arrol, hogy hülyek az emberek. Az emberek tehetnek arrol. Kar a jatekokat, okolni azert, mert egy szülö tul hülye, felelötlen, elfoglalt, ... ahhoz, hogy ne veglenyt neveljen. A kedvencem, mikor veri a nyalat a tudos, hogy az iskolaban nem nevelik meg a gyereket. No comment.

Ps.: Nem ellened iranyul a mondandom, inkabb annak kapcsan irtam le.

@34: Az alaproblema ugy ahogy irod is adott, de szerintem nem az ami ellen ö küzd, es föleg nem az a modja, ahogy azt tenni lattatja...
A 13 eves lanyka fejletlen szemelyisegere pedig csak annyit, hogy regen a farkasoktol kellett felteni, ma meg az elhatalmasodo butasagtol. Regen megtanitottad arra, hogy este nem megy az erdöbe, ma meg masra tanitod... Nem olyan direkt modon, ez biztos, de nem lehetetlen.
Az meg fejlödeslelektani teny, hogy a 2. szocializacios szakasz vegeig formalodik a csodabaratnöi altal, de ott mar az elsönek javaban vege, es eleg sokat tehet a szülö azert, hogy ne gnomok rohangasszanak mindenfele.

@ nemlehet: piszoar temaban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. CyberPunk6... Caval...
2015.03.02. 13:21
Szerinted egy 13 éves lánynak hogyan kellene védekeznie ellene a még fejletlen személyiségével? Ő csak látja maga előtt a mintát és ennyi.

Vagy odamész hozzá és közlöd, hogy azért vagy anorexiás, mert anyád se szeret és lusta vagy elmenni a konditerembe?

Amúgy szerintem nagyon alábecsülöd a környezet hatását a gyerekre, egy normális és gondoskodó szülő is könnyedén belefuthat ilyenbe.Ez a mire van igény is egy érdekes dolog, mert minél többet látsz valamit, annál inkább megszokod. Ma már a hatalmas szilikoncicis pornó és megacsöcsöket felvonultató játékok miatt nem veszed észre, hogy ahol most tartunk, az már nem természetes. Természetesen ezeket a méreteket a nők kevesebb, mint 1%-a tudja teljesíteni.
Mindig kapják a nagy cégek a savat, hogy ők nem az igényeket elégítik ki, hanem igényeket teremtenek. Itt ugyanezt történik.

Csak azért van erre igény, mert apránként és lépésről lépésre ez az igény létre lett hozva. Ha nem lett volna, akkor szerinted nem lenne elég mindenkinek egy olyan jó nő, aki után az utcán is megfordulsz, hogy húúúúú. Mert azok sem ilyen irreális külsejűek. Ők mégsem jók? Miért?

Egy sminkelést meg ne hasonlítsunk ide, ennyi erővel járjunk lyukas pólóban.


A kifutós gebékre is már van ahol törvény van rá, hogy mi a minimum testtömegindex, de hát nem könnyű így sem.


Egyébként sem örülök a trendeknek, mert ugyan én szeretem a nagy melleket, de a szilikonnál rosszabb nincsen. Annál még az egész pici is jobb. Tök szar a fogása meg érzésre az eredetihez képest.
Csak addig menő, amíg nézed... Ha pedig látszik a műtét helye (márpedig élőben egy picit mindenképpen fog), akkor látványnak is csak ruhában.

A pornóban már ott tartanak, hogy púderezik őket alulról, meg a hegeket, stb...

Totál elszakadtunk a valóságtól mindenütt.

Kicsit elkalandoztam így a végére én is.

A lényeg annyi, hogy nem tudom milyen módszerrel küzd és pontosan mit csinál a csaj, de az alapfelvetése egy létező probléma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. dbelam
2015.03.02. 13:27
"emberjogi harcos"
Előtte esetleg az emberek jogaiért kellene harcolni, nem csak a nők számára előnyös dolgok (amúgy jelen esetben teljesen felesleges) kisírásáért. Ahogy a feketejogi harcosokat sem kellene abszolút emberjogi harcosnak hívni, mert akkor ennyi erővel minden ügyvéd emberjogi harcos...
De tényleg felesleges ezen pattogni. Én is szőttem-fontam-gyöngyöt fűztem általános iskolában fiú létemre (délutáni foglalkozáshoz csatlakoztam napköziben mert már jobb dolgom nem volt, és élveztem mert kreatív) de nem pattogok hogy "túl sok a varrónő".

De a cikkhez: ez a rinyagép olyan, mint a heti hetes: minden értelmes ember tudja, hogy csak szenny és mocsok, de bizonyos körök szerint ez a szellemi táplálék alfája-omegája és ennél nincs jobb alapanyag egy jó káromkodáshoz. Alacsony vérnyomásra én felírnám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. retal79 Cyber...
2015.03.02. 13:39
Te magad írod le, hogy nem szereted a szilikont, hiába ez a "trend" vagy mi. Az az igazság, hogy ezzel szerintem simán a férfiak többségébe tartozol! Egyébként egyrészt már rohadtul nem ez a trend. Ez kb. a 90-es években vagy mikor volt trend, amikor bejött a szilikon. Ma már inkább ciki. Másrészt a célközönség, akiknek ezeket a nagycsöcsű pixelcsajokat prezentálják, pon nagyjából bárkire ráugranának, bárkit elfogadnának akinek női nemi szervei vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Cavalli87 Cyber...
2015.03.02. 13:44
"Szerinted egy 13 éves lánynak hogyan kellene védekeznie ellene a még fejletlen személyiségével? Ő csak látja maga előtt a mintát és ennyi."

Papikám, ha otthon azt látja az a szerencsétlen gyerek, hogy az Apuka nyála nem folyik a TV előtt, amikor két gigantikus csöcs bámul vele szembe, akkor ő sem fog vágyni rá. Zárjuk le ezzel szerintem, mert a környezeti hatások abszolút módon irrelevánsak, ha egy értelmes szellemi táptalajra talál otthon a gyerek, és céltudatosnak nevelik, megfelelő önértékeléssel. Arról meg már hadd ne a játékfejlesztők tehessenek, hogy a lelki szegények szaporodnak, én amúgy is IQ-hoz kötném, hogy vállalhat-e valaki gyereket, bármennyire is fasiszta kijelentés. Az meg, hogy a kínálat határozza meg az ízlésünket, dettó ugyan ez. Annak lehet megmondani, hogy mit szeressen, akinek nincs annyi esze, hogy magától eldöntse. Az épeszű ember ebből annyit fog meríteni, hogy törekedj a tökéletességre, és akkor még felül is múlod a pixelbabábak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Asagrim retal...
2015.03.02. 13:46
Összefoglalom a hozzászólásodat:

"Akinek más az ízlése mint nekem, az igénytelen."

Kérlek most vitatkozzunk arról is, hogy kinek mi a kedvenc színe, és melyik a jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. CyberPunk6... Caval...
2015.03.02. 13:54
A probléma csak annyi, hogy a dolgok egyáltalán nem így működnek.
Aki nem születik jó helyre az megérdemli (hiszen ő tehet róla, hogy oda született)?
Ha tönkremennek bele az érzékenyebb, rosszabb sorssal megáldott lánygyerekek, akkor megérdemlik? Hiszen a szüleik nem okosak?

Egyébként az IQ határt hol húznád meg? Gondolom pont magad alatt
Nem is gondolnád, hogy mennyi "értelmes" komoly diplomás ember nevel lelki roncsot a gyerekéből, és hány egyszerű embernek vannak tisztességes normális gyermekei.
Egyébként szerintem az IQ önmagában totálisan alkalmatlan ennek a mérésére, ha már mérni akarsz, akkor inkább EQ-t kellene.

Nem mintha ennek így ebben a formában több értelme lenne.

A befolyásolhatóság, a csordaszellemnek behódolás, a kezdeményezőkészség pedig nem IQ kérdés. Az okos emberek is csinálnak hülyeséget, csak hogy ne lógjanak ki, ha éppen olyan lelkületű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. retal79 Asagr...
2015.03.02. 13:55
Egy szóval nem írtam semmi ilyesmit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Cavalli87 Cyber...
2015.03.02. 14:02
Rendben, elfogadom amit írtál, igazat kell adjak az IQ-val kapcsolatos dologban.

"Ha tönkremennek bele az érzékenyebb, rosszabb sorssal megáldott lánygyerekek, akkor megérdemlik? Hiszen a szüleik nem okosak?"

Őszintén? Igen! Az szüljön, vállaljon gyereket, aki alkalmas rá. Személy szerint pont hidegen hagynak az afrikai árvák is, meg a tsunami áldozatai is, mert egyszerűen nem vagyok szociálisan érzékeny. Részemről törekszem a legjobbra, és ezt másoktól is elvárom. Kemény világot élünk, kizsebelnek minket a politikusok, ellehetetlenítik a vállalkozásokat azzal, hogy kisajátítanak mindent, stb. Ezek mellett annyira eltörpül ez a probléma, hogy hadd ne mondjam. Értelmes, intelligens, életre való szülő ugyan ilyen gyereket is fog nevelni. Aki meg nem ilyen, feleslegesen szaporodik, a társadalmunk folyamatosan butul, mert akinek van esze kétszer is meggondolja, hogy vállaljon-e gyereket, aki meg sík hülye, potyogtatja őket a segély reményében. Terhesség alatt kötelező pszichológia oktatást tartanék, az segítene, nem az, ha kizárunk bizonyos dolgokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. TheEnginee... Cyber...
2015.03.02. 14:05
"...ha éppen olyan lelkületű. "
Es pont itt van a Qtya elasva, mert leginkabb erröl tehet anya, apa. Mert ha elfogadasra lel, ha nem, tehet.

@ Cavalli 41: Csak ott a gond, hogy akar mennyire is arra tendalunk szocialis erzek (vagy alazat) nelkül hamarabb kihalunk, mint 2 szempillantas a globalis oran. Teljes mertekben egyet ertünk abban, hogy a Vilag ezen oldala rohamleptekkel halad a zombiszerü ertelmi kepessegek magaslatai fele, de az ember tarsas leny, es az is marad meg jo sokaig. Vagy elkopik piszok hamar. Szerintem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. kiskoller Cyber...
2015.03.02. 14:12
És szerinted hány tini fiú képes a (rajz)filmekben látott ideális férfi képétől elszabadulni és nemet mondani a szteroidoknak?

Pont annyira túlozva, idealizálva mutatják a férfiakat, mint a nőket. Nézz meg egy G.I. Joe-t vagy Dragonball-t. Összes akcióhőst egyféleképp ábrázolnak = eszméletlen izmosan, zéró zsírral. Az esetek nagy részében a hős egyféleképpen győzi le ellenfelét. Agresszióval.

Pont annyira leegyszerűsítve mutatja be a pasikat. Mert minden könyv, film, játék, zene sztereotípiákra építenek. A szülők dolga, hogy értelmes embert neveljenek a gyerekekből, akik tudnak filtert alkalmazni.

Pont annyira bántja pár, más génállománnyal rendelkező fiút, hogy ő bizony sohasem lesz olyan izmos, mint Thor, miközben pont annyira nincs relevanciája a való életben a két centivel szélesebb vállnak, mint a 2 centivel vékonyabb deréknak.

Emellett biológia tény, hogy a férfik vizuális ingerekre gerjednek, míg a nők nem. Ergo sokkal több női karaktert fogsz feszülős ruhában látni, mint pasit.

Azért foglalkoznak a nők többet azzal, hogyan is néznek ki, mert sokkal több eredményt érnek el a külsővel, mint a férfiak.

Nézz rá a 50 Shades of Grey című könyvre. A film trailere a legnézettebb volt 2014-ben (verte pl. a Star Wars, Avengers-t) a köny írója meg több pénzt zsebelt be abban az évben, mint Lady Gaga.

Eközben a könyv maga elég amatőr iromány, az álompasit meg eszméletlen eltúlozva mutatja be. Pont annyira pornó, mint egy pornófilm, ami a nők leegyszerűsítésének abszolút végét képviseli.


Tehát pont annyira sérelmezhetnék a pasik, hogy mennyire el vannak nyomva, mint a nők. De nem teszik, mert az esetek nagy részében túlteszik magukat ezeken az apróságokon. Nem attól fog megváltozni a világ, hogy cenzúrázzuk a játékokat.

Akkor fog megváltozni a világ, ha senkit sem fog ez zavarni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Cavalli87 TheEn...
2015.03.02. 14:18
Ebben az esetben törekedni kellene arra, hogy megválogasd a társaságot, amivel mozogsz, és akkor nem fognak visszahúzni, hanem motiválni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Cavalli87 kisko...
2015.03.02. 14:22
"Emellett biológia tény, hogy a férfik vizuális ingerekre gerjednek, míg a nők nem."

Ezzel kapcsolatban tudnál nekem linkelni valami tudományos anyagot? Mert nem ritkán tapasztalom az ellenkezőjét. Biológia ide, vagy oda, nem kevés nő szereti a rossz fiúkat (aminek része a kidolgozott test is ebben a kontextusban), és ha ügyesen játszod ki a lapjaidat, már attól benedvesedik, hogy ledobod a pólót. Amivel nincs is semmi baj, mert a lehetőség mindenki előtt nyitott, hogy fejlessze a testét.

Vagy akkor ezt is tudjuk be annak, hogy a média kimosta az agyukat? Nem szarkazmus, tényleg érdekel a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. TheEnginee... Caval...
2015.03.02. 14:26
Most ezt nekem irtad, vagy Magadnak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Cavalli87 TheEn...
2015.03.02. 14:28
Remélem egyikőnknek sem, egyszerűen reagáltam a hsz.-edre. Nyilván társas lények vagyunk, és ez meghatározza az ízlésünket (befolyásol a környezet), így ezt a környezetet kell okosan megválasztani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. KatonaKM
2015.03.02. 14:47
Ez a kis kurva mindig felbassza az agyamat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Renhoek Asagr...
2015.03.02. 15:29
"A mai mainstream feminizmus egyre inkább a férfi gyűlöletről, meg arról szól, hogy adjuk meg a nőknek az egyenlő esélyeket ott, ahol ez számukra kényelmes."

Tökéletesen egyetértek... legfőképpen ott a baj, hogy a társadalom nagy része csak ilyen médiaribanckodás útján hall a feminizmusról, és egyből beskatulyázza őket. Pedig ha utána olvasunk, inkább egyenjogúságról van szó. Pl hogy miért kapnak alacsonyabb fizetést általában a nők. Szerintem a nők 99%-át marhára nem érdekli, hogyha szexi láncpáncél van egy fantasy játékban

Az ilyen aktivisták sokkal nagyobb kárt okoznak általában, mint pozitív hatást. így van ez sokszor a melegjogi aktivistákkal... sokan teljesen normális hétköznapi életet élnek, nem tolják más arcába a nemi identitásukat. Ellenben a gyakran erőszakos, provokatív és médiahajhász aktivisták csak ellenséges hangulatot keltenek sokszor.

Másrészt az Anita S(z)arCrazyan félék pont a tényleges művészi szabadságot próbálják meg ezáltal korlátozni... hogy a filmekben/játékokban/novellákban NE a képzelet szabja a határokat, hanem kötelezően legyen mindegyikben egy nő, egy fekete, egy néger nő, egy kövér nő, egy leszbikus, egy meleg, egy transznemű és egy triszexuális ufó Vicc...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Renhoek
2015.03.02. 15:34
Amúgy meg majd ezen hogy fel...ssza magát ebből még tuti botrány lehet. Kojima remélem nem adja be a derekát

[LINK]

Mondjuk a szakadt necc kicsit már tényleg túlzás, de jó dög a kis sniperke
Főleg az őt alakító motion capture csajszi:
Stefanie Joosten... Instant szerelem
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. mikej95
2015.03.02. 15:38
Na ez a médiak*rva megint alakított. Óriási felfedezés valóban, hogy a japán játékokban furcsán és sztereotipikusan vannak ábrázolva a karakterek (nem csak a női karakterek!). Hogy engedhetnek be egy ilyen kvázi celebet egy egyetemre? Legközelebb Alekosz fog előadást tartani a BME-n?
Másfelől meg mit oktatja itt a játékkészítőket (akik kb. szarnak az egészbe), ők pénzt akarnak csinálni, nem pedig kielégíteni a felütési viszketegségben szenvedő feminácik igényeit. Másfelől meg szólásszabadság van és a művészetek is szabadok, azt tesznek a játékokba amit akarnak, maximum nem veszi meg/tölti le az ember.

Amúgy ez az egész "Gamer Gate" már nem lecsengett dolog, mert amellett, hogy annyi hírértéke van a megmozdulásainak - hogy az előbbi példámmal éljek -, mint az előző csalóvilág győztesének legújabb gyorshajtásának, már tényleg senkit sem érdekelne, ha szépen megnémulna ez a futóbolond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. mikej95
2015.03.02. 15:38
Na ez a médiak*rva megint alakított. Óriási felfedezés valóban, hogy a japán játékokban furcsán és sztereotipikusan vannak ábrázolva a karakterek (nem csak a női karakterek!). Hogy engedhetnek be egy ilyen kvázi celebet egy egyetemre? Legközelebb Alekosz fog előadást tartani a BME-n?
Másfelől meg mit oktatja itt a játékkészítőket (akik kb. szarnak az egészbe), ők pénzt akarnak csinálni, nem pedig kielégíteni a felütési viszketegségben szenvedő feminácik igényeit. Másfelől meg szólásszabadság van és a művészetek is szabadok, azt tesznek a játékokba amit akarnak, maximum nem veszi meg/tölti le az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. tookmindeg... Cyber...
2015.03.02. 15:39
"Majd akinek esetleg a lánya a későbbiekben anorexiás lesz, vagy valami hasonlóan komoly testképzavarban fog szenvedni (ne legyen), az jöjjön már vissza ide, és szidja tovább azokat, akik ágálnak a nők ilyen megjelenítése miatt."

Anitának akkor a divatlapok ellen kéne harcolnia, nem? Sokkal több fiatal lány nézi ezeket, mint játszik játékokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. mikej95 tookm...
2015.03.02. 15:46
Pontosan erről van szó, egy olyan harcot folytat, jóval inkább hadonászik a levegőben egy éles tárggyal szellemeket kergetve, ami látványos és jó röhögni rajta, de a végén valaki még megsérül (és most nem a kamufenyegetésekre gondolok).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Renhoek tookm...
2015.03.02. 15:47
Jah ez meg a másik... Ismerősi körömben elenyésző százaléka játszott a lányoknak.

Ha ezt levetítjük bármilyen statisztikára, akkor a fiúk sokkal nagyobb lelki sérülést szenvednek a kigyúrtállat akcióhősöktől, amik romba döntik az önbizalmukat, hogy már nem is lehetnek férfiak attól, ha 60 kilósak.

Már csak a játékosok nemi arányából is kiköveteztetve (ami ráadásul animáció és rajz, tehát könnyebb elvonatkoztatni még egy gyereknek is a valóságtól) a divatlapok, modellek, reklámok stb miatt lesznek testképzavarosak...

Ez egy baromi sarkított vélemény... Ha komoly tanulmányokkal és statisztikákkal meg lenne támogatva, hogy PONT a játékoknak milyen hatása van, akkor sokkal hihetőbb lenne az egész... de így csak belefingott egy nejlonzacskóba, és kidurrantotta egy prezentáció alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Asagrim Caval...
2015.03.02. 15:47
Az állatvilágban is a hímek a díszesebbek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. CyberPunk6...
2015.03.02. 15:53
Nálunk 3 lány tag is volt a 10 fős raid csapatban, amikor játszottam.
Sokkal többen játszanak, mint gondolnátok. Egyik haverom azért szakított a barátnőjével, mert állandóan wowozott (gyk: a csaj).

Azon kívül nem csak a divatlapok hatnak, hanem az is ahogy ezek a fiúkat szocializálják, az is hat a lányokra.

Ha meg azt mondod, hogy azért nem kell ellene felszólalni, mert ezek kevésbé ártanak a témában, akkor szerintem a rendőrség se nyomozzon semmi más ügyben, ameddig nincs meg az összes gyilkosság elkövetője. Addig szabad a lopás, csalás, rablás, minden...
Hiszen az fontosabb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Renhoek
2015.03.02. 15:54
Amúgy még a feminizmussal kapcsolatban, szerintem egy sokkal mélyebb és komolyabb probléma: Egy nő ha elmegy egy állásinterjúra, akkor a tehetsége és a tudása egyenértékűen legyen figyelembevéve, mint a férfiaknak. Illetve óriási probléma a szülés kérdése. Egy minimum bevételen tengődő kisvállalkozás is nagyon nehéz helyzetbe kerül, ha évekre elveszti egy munkatársát, közben a helyét fenn kell tartani és fizetést is fizetni. Ez is érthető. A nő pedig a szülés miatt retteg, hogy bevallja a főnökének. Pedig abszolút életellenes ez az egész dolog, és állami szinten kéne támogatni a gyermekbarát cégeket, és a szülő anyukákat.

Na ez az igazi probléma, ami súlyosan érinti a nőket, a vállalkozásokat és a társadalom egészét is. Az, hogy milyen lepkeszárny méretű páncél van a Final Fantasy 26-ban, amiből kificcennek a cicik, az ezredrangú kérdés ehhez...

- Nyílt levél kedves Anitához.

Szerk: és ezt csak azért mondom, mert érdekes erről miért nem hallunk és olvasunk nap-mint nap cikkek százait, és nőjogi harcosok kiáltványait? Azért mert az ilyen Anita féle görcsök elterelik az igazi problémákról a fókuszt - és besározva az igazi feministák nevét már hip-hop el is felejtük, hogy a szülési szabadság jelenleg is mekkora óriási gazdasági és lelki probléma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. tookmindeg... Cyber...
2015.03.02. 16:25
Pontosan ezt mondom, evvel majd akkor kell foglalkozni, ha a fontosabb dolgokat megcsinálták. Tegyük fel eléri Anita amit akar a játékoknál, ez hat a lányok 30%-ra, a Te példádból kiindulva. A maradék 70%, aki olvassa a divatlapokat, az meg senkit se érdekel? Az nyugodtan legyen továbbra is anorexiás, stb? Inkább a 70%-ot kéne "menteni".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. eriol Cyber...
2015.03.02. 16:42
Mindig is volt test (és egyéb)ideál amióta társadalmakba szerveződve élünk. De önmagában az, hogy ennek nem tudsz megfelelni nem produkál olyan neurotikus tüneteket mint a bulimia vagy az anorexia. Egyszerűen a mentális problémái, amit valszeg a szülőknek köszönhet, így éli meg. Ha nem lenne testideál, ez az ember ugyanúgy beteg lenne, csak mondjuk nem anorexiás, hanem egy jókis mániás depressziós.

Más példával, egy csomó embernek okoz problémát, hogy nem találja meg a szerelmet, vagy sok nőnek, hogy 30-35. éve előtt nem esik teherbe. És vannak, akiket ez annyira mélyen érint, hogy öngyilkosságot (akár sorozatos) kísérelnek meg. Itt megint nem azzal van baj, hogy létezik a szerelem meg az anyaság, hanem ezeknek az embereknek mentális problémájuk van, másból kifolyólag, majd talál valami nehézséget az életében és ezt erre sokszorosítva kivetíti. És mert van jópár ember, akinek el kéne járni terápiára, még nem kellene betiltani a boldog párkapcsolat vagy az anyaságról szóló médiát.

Amúgy a csajjal egyet értek abban, hogy idiótaság ez a fajta női páncél. És hogy azért csinálják, mert szexualitást akarnak sugározni a karakterrel. Csak ha nem egy teljesen valóságos harci/taktikai szimulátorral játszok, akkor nem érdekel, sőt akkor már miért ne legyen hab a tortán meg 2 nagy szem cseresznye. Jobban esik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. kihaennem
2015.03.02. 16:47
jaa ez egy akkora kattant feminista nő hogy hihetettlen már nagyon unom.
játszon ezekkel Resident evil, Mostani Tomb Raiderek az rpg verziók is, Destiny stb... aztán menjen haza a feminizmusával. Változzon meg ő és ne akarjon olyan dolgokba beleszólni amikhez nem ért. Ez a feminista elmebeteg már GDCn is tartott egy éve előadást, szánalmas... Gyerekvállalásról meg annyit hogy ha megfelelő partnerrel van a nő akkor ezek a dolgok fel se merülnek amiket irtatok.
Rengeteg játék van amire nem tudja ezeket az Ázsiai hősnő motivumokat rhuzni, de a langyiArni férfiakat meg szereti, csókolom szép álmokat kedves Anita.
A Nő ne legyen erotikus a férfi meg legyen metroszexuális, azt se tudom fiu vagyok e vagy lány? Ez olyan mint a kövér csajok esete és a Fogpiszkáló nő (akik fitness izmos csajok) de fasziba csak a szarrá gyúrtakat szeretik, jézusom...
Farok csóválja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. TheEnginee... kihae...
2015.03.02. 17:02
Aztabüdösakarommondanimiazuristen?!?
Nem, nem a tartalomra gondolok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. bruce_prin...
2015.03.02. 17:15
Mar megint elfogyott a gyogyszere ennek a rib@ncnak?
Ennel tobb szot nem is erdemes vesztegetni ra.
Szakadjon meg mint a mozifilm....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. kubione
2015.03.02. 17:25
http://youtu.be/OTGh0EMmMC8
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Kerty
2015.03.02. 18:15
Hihetetlen hogy még mindig a köztudatban van ez a potyaleső némber...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. csabi02
2015.03.02. 18:15
Látom megint szerepel a "kedvenc" csajunk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. bruce_prin... kubio...
2015.03.02. 19:03

Ez jo.
De a legfontosabbakat vedi ugymint, nuna, cickok.
A tulaj lehet meghal, de a legjobb cucc egyben marad.
Maradektalan necrofil elmeny...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. FRK
2015.03.02. 19:21
Tudnék hozni egy morbid és extrém példát, ami rámutatna a feminista agymenés buktatójára, de egyrészt nem akarok indulatokat kelteni és azt se akarom, hogy valaki félreértse és olyannak könyvelne el, amilyen nem vagyok.

Amúgy nem csinálja rosszul. Bevételt szerez mások hülyeségéből és a görcsös korrektségre törekedési trendből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. crowly
2015.03.02. 20:35
A nők ábrázolása az amivel nekem legkevésbé volt eddig problémám a játékokban. A játékok javarészt nem nőknek készülnek. Tudomásom szerint jóval kevesebb van belőlük aki aktívan játszik mint amennyi férfiból. A tapasztalatok is ezt mutatják. Majd ha lesz kinek, talán több készül majd az ő igényeiknek megfelelően.

Hogy példát tudjak felhozni, animékben a direkt nőknek készült darabok legalább annyira vagy még jobban valóságtól eltorzított férfi karaktereket tartalmaznak mint amennyire a férfiaknak valók valósággal nem össze egyeztethető nőket.

De egy szellemi terméknek nem is kell a valóságra hasonlítani. Azért játszunk mert más igényeink vannak mint pont azt látni amit az ablakon át. Szerintem minden készítőnek szíve joga, hogy olyanra csinálja a játékát amilyenre akarja. Aki nem akarja nem veszi meg. Ha viszont jól fogy az is csak bizonyítja, hogy jól csinálják.

Az egyetlen aminek ellene lennék játékon belül az az erőszak túl reális ábrázolása. Pl, ha olyan jelenetek lennének benne ahol valakit élve megnyúznak, mindez fotorealisztikus grafikával, azt már semmilyen körülmények közt nem engedném piacra. Szexualitás már nem téma egy játékban mert annyi és olyan pornóhoz jut bárki amennyihez és amilyenhez csak akar.

Amivel viszont problémáim vannak: túl sok craftolás, szintezés, matekozás, achievement a legjelentéktelenebb tettekért, túl sok interface használat. Mindenhol lootolni, gyűjteni valamit, persze ezt is interacen keresztül, táskába rakosgatni, tároló helyet managelni. Ez már átfolyik egyéb játékokba is mint az rpg-k és mmo-k ahol legelőször tapasztaltam ezt. Jó lenne ha ezektől elvonatkoztatva, teljes egészében az akcióra és storyra lehetne figyelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Cavalli87 Asagr...
2015.03.03. 09:16
#56.

Na, hát ezt mondom én is, ezért nem értem, hogy a nőknél miért van biológiailag kódolva (már, ha tényleg így van), hogy nem nézik annyira a külsőségeket. Mostanában inkább az a trend, hogy egy-egy tényleg jó palit már csak presztízsből is meg akarnak kaparintani a kisasszonyok. De lehet, hogy csak én mozgok ilyen körökben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. TheEnginee... Caval...
2015.03.03. 17:30
ÓÓóóó Te szegény!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cavalli87 TheEn...
2015.03.04. 10:55
Ezzzzazzzz, végre már nem csak én sajnálom magamat, hanem más is! No, de félre a tréfát, mert ennek a kis hölgynek a munkássága, kezd tényleg kihatni a piacra! Vagy csak a véletlen műve, hogy a DOA versenyekről ki fogják tiltani a túl lenge öltözékben hadonászó NŐI (ismétlem, csak a NŐI) karaktereket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. xcomman
2015.03.04. 11:32
"Breast size upgraded"...., problem? .D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller Cyber...
2015.03.04. 12:12
Nem, hanem a tényleg létező, komoly problémákra kellene fordítani az időt, nem a videójátékokra, mert többet árt a cenzúra, mint segít.

Korlátozod a művészi szabadságot, cserébe viszont nem nyersz vele semmit.


Ráadásul ez a bohós a valódi problémákat rejti el azzal, hogy hülyét csinál a feministákból. Mert ahogy mások is írták, vannak nemi megkülönböztetés miatti előnyök hátrányok, és ezek akár komolyak is, de ez mindkét irányban igaz!

Pont ahogy a nők vannak bizonyos szituációba hátrébb szorítva, úgy másban meg a férfiak. Például ugyanazért a bűncselekményért sokkal nagyobb valószínűséggel kap börtönbüntetést egy férfi, mint nő. A családon belüli erőszak esetében egy férfiek kb 0 esélye van, hogy jog meg törvény segítségével megvédje magát.

Ezek komolyabb problémák, amelyek mintkét félt nemet érintik. Ezekre kell koncentrálni, és el kéne felejteni a femeisták által emlegetett patriarkát, mert az úgy ahogy van, hülyeség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gyigyo
2015.03.04. 17:38
Nekem kezd elegem lenni hogy a legtöbb játékba nagy picsájú óriás mellű csajok vannak még a fejük kicsi hozzá képest hála égnek a mirrors edge ebben a szindromában nem szenved meg a resident evil rev2. és még néhány normálisabb játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!