iPon Hírek

Anoním torrentezés olcsó VPN szolgáltatással?

Dátum | 2009. 03. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

Svédországban a kalózok és a tartalomvédők közötti csata hamarosan egy új szintre léphet. Az ország, amely nagyon-nagyon régóta helyet ad a kalózok között népszerű és a tartalomvédők szemében rendkívül népszerűtlen BitTorrent oldalnak, a The Pirate Bay-nek, hamarosan életbe kell, hogy léptesse az Európai Unió új IPRED rendeletét, egészen pontosan április 1-ei hatállyal.

Az IPRED-ről dióhéjban annyit kell tudni, hogy a rendelet értelmében a bíróságoknak jogot biztosít arra, hogy a jogvédett tartalmakat megosztó felhasználókról személyes adatokat szerezzenek be, ami az esetleges jogi lépésekhez nélkülözhetetlen kellék. A legfrissebb hírek szerint a The Pirate Bay ismét borsot törhet majd a jogvédők orra alá, ugyanis az oldal üzemeltetői új szolgáltatáson gondolkodnak. A tervek szerint a weblap egy olcsó VPN (Virtual Provate Network) szolgáltatást biztosít majd a felhasználók számára, amelynek köszönhetően a résztvevők elrejtőzhetnek a hatóságok elől.  Az IPRED-ator (már a név is szellemes) névre keresztelt megoldás havi 5 eurós előfizetői díj megfizetése után lesz elérhető, a tervek szerint ez a szolgáltatás még április 1-e előtt elindulhat.

Az IPREDator lényege, hogy a torrentezők ellenőrzésekor teljesen más IP-cím látható, mint ami a tényleges IP-jük. Mivel a szolgáltatás nem rögzíti az adatforgalommal kapcsolatos információkat, így a felhasználó beazonosítása, illetve annak kiderítése, hogy az ál-IP mögött pontosan ki tartózkodik, harmadik fél számára igen kemény, kis túlzással lehetetlen feladat lesz.

A The Pirate Bay per egyébként javában zajlik, az eljárás még február folyamán indult meg. Az ítélethirdetésre várhatóan április 17-én kerülhet sor, az akkori ítélettől nagyon sok minden függhet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Svindler
2009.03.27. 17:47
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ossyni
2009.03.27. 22:06
ezek a pirate bay-esek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. raiden
2009.03.27. 22:48
Tökmind1 ki mit csinál, akkor is gyűjtenek adatokat rólunk, csak van aki tud róla és van aki nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. leehegyi
2009.03.28. 08:24
Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy aki torrentezik és filmeket meg fizetős programokat tölt le, az lop.

És ugye az elöttem szólók sem örülnek neki, ha mindjuk ellopnák azt, ami az ő tulajdonuk. Gondolom a boltból se ugy lopjátok a kenyeret. sry a két postér
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. TökmagosJa...
2009.03.28. 09:17
Nem szokásom lopni, de 15k-t sem szoktam kiadni egy játékért. Vagy a drága vindózért....
Én nem tudom megvenni az új játékokat, ezért letöltöm. A kiadó nem veszít semmit. Az a gáz, ha az embernek van rá kerete, és úgy nem veszi meg. De az ilyen nagyon ritka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. fecaa
2009.03.28. 09:47
Akik kiadnak ilyen cuccokat,a kiadók,azok úgyis régóta tele vannak,és csak egyre jobban.Épp ezért nem érdekel ki mit lop tőlük,a szerzőkről meg annyit,h. állapodjanak meg jobb feltételekben a kiadókkal,h. a szerzők is többet kapjanak.Mellesleg a jobb szerzőket se kell védeni,aki tv-ben rádióban van,az se 200E-et kap havonta,legalább+1 nulla.Nagy meló 12X3 perces számot elnyávogni,aztán eladni millió példányban,jah,és a koncertek is legalább 1000Ft/Fő X pl. 500 ember,az 500E/óra.Elég az??Nekik nem.Jó kis "órabér".Ennyi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. leehegyi
2009.03.28. 11:20
Igazatok van, a ferrari készitői már ugyis televannak zs vel, meg minek adjak annyira drágán a kocsikat, amikor ugyis televannak, teljesen jogosan lopok el egyet, hisz ha lenne pénzem megvenném, de mivel nincs ezért nyugodt szivvel ellopom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ZioN
2009.03.28. 15:34
Akkor hogy is van azzal az artisjussal?Ja hogy ott nincs ilyen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. axe
2009.03.28. 16:52
leehegyi akkor gondolom most eredeti wondowsal vagy itt fent, eredeti programokkal dolgozol, nore-t megvetted hogy évente kiírj egy korongot, és minden eredeti neked ami csak van :/ EZT NEM HISZEM EL! van olyan haverom akik full milliomosok, és a trackmania sorozat összes része eredeti megaz összes nfs de azon kívül minden kalózlemez neki :/ jha ha a gyártó teljesen írásvédettre csinálná, nem tudnák torrentoldalról űködőképesen letölteni, nem tudják kipróbálni és ha van kis kuporgatott pénzed tulajdonképpen zsákbamacskát veszel, mer nem tudod mennyire fog tetszeni a játék, és itt nem 1000.--ról van szó hanem kemény 12-15e-ről, veszel 5 játékot, abból már komoly kis monitort veszel.... amúgymeg a kuporgatós pénzre visszatéve nem vesz zsákbamacskát, hanem egyszerűen nem veszi meg, és nem lesz jövedelme a kiadónak és a fejlesztőknek :/

nero* bocs a 2-ért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leehegyi
2009.03.28. 17:24
axe, az, hogy én mit vettem meg és mit nem, nem tartozik a tárgyhoz. de ha nem vettem meg hanem letéptem vhonnan, akkor legalább nem kiabálok, és nem hülyézem le azokat, akik az amúgy teljesen jogos gazdasági érdekeiket védik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. vassmi
2009.03.28. 17:27
Minden üres,irhato CD és DVD árában benne van a jogdíj.Akkor miért lopás?Nekem ezért nincs lelkiismeret furdalásom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leehegyi
2009.03.29. 16:16
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SDAW
2009.03.30. 22:53
Semmi gáz nem lenne ha nem ilyen multik rancognának a pénzükért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!