iPon Hírek

Antec Sonata Elite: olcsó, minőségi ház

Dátum | 2008. 12. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Antec cég Sonata márkanévre keresztelt számítógépházai az elmúlt évek folyamán a kompakt formátumuknak, a velük együtt mellékelt tápegységüknek és a bennük alkalmazott számos zajcsökkentő megoldásnak köszönhetően váltak ismertté és kedveltté. A gyártó most egy picit változtatott a jól bevált gyakorlaton: a legfrissebb, Sonata Elite típusjelzéssel ellátott termék magasabb, mint elődei és nem tartalmaz tápegységet sem.A Sonata Elite házikó 19 hüvelykes magassággal bír, a termékben három darab 5,25 hüvelykes bővítőhely, valamint négy darab belső, 3,5 hüvelykes merevlemez hely található. A gyártó egy 5,25 hüvelykről-3,5 hüvelykes méretre átalakító adaptert is mellékel, amelyben a Floppy méretű kiegészítők kaphatnak helyet. Mind a négy merevlemez hely oldalsó rögzítéssel bír, a furatok gumírozottak, hogy csökkentsék a merevlemez motorja és az író/olvasó fejek által keltett rezgéseket. A kitűnő zajszigetelés érdekében a gyártó a Sonata Elite oldallapjait acél és polikarbonát rétegekből készíti, amely hasonlít a felsőbb kategóriás Antec P180-as háznál használt háromrétegű oldallapra.


A gyártó a merevlemezeknél a ház oldalán néhány szellőzőt helyezett el, amelyekbe sajnos nem szerelhetőek ventilátorok. A ház hátulján két darab 120 mm-es ventillátor foglal helyet: az egyik a szokásos helyen található, innen fújja ki a meleg levegőt, míg a másik az alaplap bővítőhelyeire néz, hogy hűvösen tartsa azokat.


A Sonata Elite 119 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, ami nagyjából 10 dollárral olcsóbb, mint amennyiért a Newegg a Sonata III-as modellt kínálja. Természetesen a házhoz még egy tápegységet is kell venni, ha új rendszer összeállításán gondolkodunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Hawaii
2008.12.16. 13:39
Mag: Ezeken a képeken a zár látható, a gombok az ajtó mögött vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2008.12.17. 00:34
Jók a cheitech házak, de áruk is van azért (mondjuk minek nincs?), hűtéséről azért nem vagyok ennyire meggyőződve, felesleges 3 "emeltes" HDD hűtős, elég előre egy 12cm-es ventilátor is szerintem (van olyan ház ahol többet is be lehet rakni előre és semmi extra csak 12cm-es ventilátorok, amit te választasz magadnak pl 800-as fordulaton járó noctuant). Ez mellett víz hűtés támogatás nincs, vagyis nem láttam leírva, persze ez is megoldható (egyenlőre nincs nagy keletje inkább luxus szinte, de később ez változhat még, sőt szerintem fog is, mivel hatékonyabb a léghűtésnél, 23k-t van már vízhűtő rendszer processzora, ami nem is olyan vészes tekintve, hogy vannak léghűtők 13k körül is).
Nekem elég az RC-690 is, elég olcsó volt, az emlegetett vízhűtést ugyan nem aknáztam még ki (vajon miért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!