iPon Hírek

AOC Aire monitor iPhone és iPod dokkoló állomással

Dátum | 2012. 01. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AOC bemutatta legfrissebb monitorát, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy beépített iPhone, illetve iPod dokkolóval érkezik. A termék – amelyről néhány információ korábban már érkezett – várhatóan március folyamán kerül az üzletek polcaira.

Az Aire egy 23 hüvelykes képátlójú, Full HD natív felbontást kínáló megjelenítő, amelynek talpazata iPhone/iPod dokkolót tartalmaz. A kijelző LED-es háttérvilágítással üzemel, vastagsága pedig mindössze 12,9 milliméter, azaz kifejezetten vékonynak tekinthető. A 16:9-es képarányú LCD kijelző 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes és 5 ms-os válaszidő mellett üzemel. A monitor - az e2343-as sorozat többi tagjának specifikációiból kiindulva - jó eséllyel TN+Film panel köré épülhet, így a vízszintes betekintési szög 170 fokos, míg a függőleges betekintési szög 160 fokos értéket képviselhet - igaz, ezzel kapcsolatban a gyártó egyelőre semmi hivatalosat sem árult el, így ez csak egy erős tipp. Az új monitor 50 000:1 dinamikus kontrasztaránnyal és 250 cd/m2-es fényerővel rendelkezik. A videó bemenetek között egy HDMI portot találunk.


A termék dizájn tekintetében megpróbál minél jobban illeszkedni az Apple mobil eszközeihez – ez a jelek szerint elég jól sikerül is neki. Annak érdekében, hogy a monitor még vonzóbb legyen, néhány extra szolgáltatással is felvértezték az AOC mérnökei. Az első extra a Screen+ szoftver, amellyel a kijelzőt négy részre oszthatjuk, ezek különálló munkaterületként viselkednek. A második az eSaver funkció, ami tulajdonképpen csak annyit csinál, hogy a PC kikapcsolása után a monitort energiatakarékos módba küldi, így némi energiát spórolhatunk meg. A harmadik különlegesség egy időzítő, amellyel beállíthatjuk, hogy mikor kapcsoljon ki automatikusan a monitor.


A dokkoló állomás plug-and-play módon fogadja az iPod és iPhone készülékeket, így minden különösebb teendő nélkül, röviddel az eszköz csatlakoztatása már meg is kezdhetjük különböző tartalmaink megtekintését. A rendszer a fotókat, a videókat és a zenéket is kezeli, sőt, még egy felhasználóbarát grafikus OSD menüt is kínál, amellyel egyszerűen vezérelhetjük a különböző funkciókat. A minőségi hangzásról az összesen 10W-os terhelhetőségű, SRS Premium Sound technológiára alapozó sztereó hangszórók gondoskodnak, amelyek a talpazatban foglalnak helyet.

Az e2343Fi típusjelzéssel ellátott monitor különlegesség tehát márciusban válik elérhetővé, ajánlott végfelhasználói ára pedig 279,99 dollár lesz. A monitort a szerencsések az idei CES alkalmával – amely holnap nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt – meg is tekinthetik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!