iPon Hírek

Aorus sorozatú GeForce GTX 1080-as VGA a Gigabyte-tól

Dátum | 2017. 01. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte Aorus sorozatában eddig csak felsőkategóriás alaplapok sorakoztak, ám a napokban bővült a termékpaletta, így már egy Aorus sorozatú videokártya is rendelkezésre áll, ami ugyancsak a felsőkategóriában foglal helyet.
Az újdonság számos különleges tulajdonsággal bír. Ilyen az Aorus VR Link, ami két extra előlapi HDMI portot kínál, így a VR Headsetek alkalmazása zökkenőmentes lehet, hiszen nem kell külön átalakítókat használni, nem kell a PC hátoldalán matatni, a HDMI bemenetes kijelző pedig továbbra is üzemképes marad, nem kell lemondani róla sem. Az Aorus sorozatú videokártyák ezzel együtt válogatott GPU-t alkalmaznak, elektronikai komponenseik pedig magas minőségűek, ami jótékony hatást gyakorol a stabilitásra, a tuningpotenciálra és az élettartamra.
A sorból a 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes RGB LED alapú világítás sem hiányzik, a tápellátással kapcsolatos hibákat pedig a PCIe tápcsatlakozók mellett elhelyezett ledek jelzik. A hűtésről WindForce 3X típusú megoldás gondoskodik, amely három darab 100 milliméteres átmérőjű ventilátort használ. Extra, hogy a hátlapon réz alapú hűtőlap is található, ami segít a hőátadás hatásfokának növelésében, így a hűtés is hatékonyabb lehet. A videokártya üzemi paramétereit az Aorus Graphics Engine nevű szoftverben lehet módosítani, beleértve az órajeleket, a ventilátorok működését, illetve az RGB LED alapú világítás tulajdonságait. Az Aorus sorozatú videokártyákra online regisztrációt követően 4 év jótállást vállal a gyártó, a sorozat tagjai pedig külön weboldalon, az aorus.com-on sorakoznak.
Az első Aorus sorozatú videokártya az Aorus GeForce GTX 1080 Xtreme Edition 8G, amely egyedi nyomtatott áramköri lapra támaszkodik, melegedő komponenseinek hűtéséről pedig a fentebb már említett speciális rendszer gondoskodik. Az újdonság Gaming Mode alatt, ami az alapértelmezett mód, 1759 MHz-es alap- és 1898 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelen üzemel, a 8 GB-nyi GDDR5X VRAM effektív órajele pedig 10206 MHz. OC Mode esetén már 1784 MHz-es alap- és 1936 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelre lehet felkészülni, a VRAM effektív órajele pedig 10400 MHz-re emelkedik. Természetesen ezek az órajelek kis szerencsével tovább is emelhetőek.
A két darab nyolctűs PCIe tápcsatlakozóval érkező újdonság normál módban egy Dual-Link DVI-D, három darab DisplayPort 1,4.es, illetve egy HDMI 2.0b videó kimenetet nyújt, de VR Mode esetén már három darab DisplayPort és három darab HDMI videó kimenet áll rendelkezésre.
A Gigabyte újdonsága rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. thestock
2017.01.31. 09:25
Remélem lesz vízhűtéses,referencia,és kompakt verziója is, vagy egy gaming aorus az előbb említett verziókkal...csak hogy könnyebben lehessen dönteni,és még több pénzt kisajtoljanak a vásárlókból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. RealDreamQ
2017.01.31. 11:42
Az Aorus sorozatú videokártyákra online regisztrációt követően 4 év jótállást vállal a gyártó, a sorozat tagjai pedig külön weboldalon, az aorus.com-on sorakoznak.

Azért 4év gyártói gari nem semmi . Fogyasztása is elég jó lehet hiszen megkell hűteni valahogy : a hátlapon réz alapú hűtőlap is található, ami segít a hőátadás hatásfokának növelésében, így a hűtés is hatékonyabb lehet.
180-200W ? amennyi rézcső van ebben , a súlya sem 500gram lesz .
Mutatós darab az szent gondolom az ára is az lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RaimiHS
2017.01.31. 13:02
n ezen csak röhögök MSI 1080 SeaHawk X-et vettem vízhűtéses 272-ért most 294 alatt nem láttam még
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tibaimp
2017.01.31. 16:07
Azért az majd ~2000MHz-es turbó órajel nem rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!