iPon Hírek

Apacer DDR3-as memóriák aktív hűtéssel

Dátum | 2008. 05. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apacer új kétcsatornás DDR3-as memóriacsomagokat mutatott be, amelyek DDR3-1600 MHz-es és DDR3-1800 MHz-es órajelen üzemelnek. A csomagok két darab 1 GB-os modulból állnak, az egyes modulokra a gyártó aktív hűtést szerelt, így extrémebb tuning esetén is megfelelő hűtéssel bírnak a termékek, ez pedig különösen fontos szempont az overclocker felhasználók esetében.

Az Aeolus DDR3-as modulokon 128Mx8 kivitelben helyezkednek el a memória chipek, az egységek a Micron legújabb chipjei, amelyek a lehető legmodernebb gyártási technológiával készültek - állítja az Apacer. A kétcsatornás rendszerek az 1800 MHz-es modulok esetében 28,8 GB/s-os maximális memória sávszélesség, míg az 1600 MHz-es példányok esetében 25,6 GB/s-os maximális memória sávszélesség elérésére képesek, az egységek alacsony, 7-7-7-20-as időzítéssel üzemelnek.


Az Apacer közleményében kitér arra is, hogy a modulokon található hűtőalkalmatosság nagyjából 20 celsius fokkal csökkenti a chipek hőmérsékletét. A DDR3-as modulok esetében különösen fontos  jó hűtés alkalmazása, ugyanis ez növeli a modulok tuningpotenciálját és stabilitását. Az Apacer szakemberei szerint a memóriachipek hőjét a lehető leggyorsabbak kell elvezetni, ugyanis ha egy modul hosszabb ideig üzemel magas hőmérsékleten, azzal jelentősen rövidül a várható élettartama. A gyártó véleménye szerint a hagyományos hűtőbordák, amelyek a memóriák nagy többségén helyet foglalnak, egyszerűen alkalmatlanok a tuning következtében megnőtt hőtermelés elvezetésére. A vélemények szerint ezek az egyszerűbb bordák mindössze 3-5 celsius fokkal csökkentik a chipek hőmérsékletét, így alkalmatlanok a DDR3-as chipek túlhajtása közben létrejövő hő hatékony elvezetésére.


Az Apacer új Aeolus moduljai 2 x 1 GB-os kétcsatornás csomagban lesznek elérhetőek, az egységek rendelkeznek majd az Intel XMP (Extreme Memory Profiles) technológiájának támogatásával is, így azok az alaplapok, amelyek támogatják a technológiát, automatikusan beállítják az SPD szerinti feszültségre, órajelre és időzítésre a modulokat. Az Apacer új memória csomagjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is, ám a termékek várható végfelhasználói árával kapcsolatban nem tartalmazott információt a gyártó közleménye.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alamos
2008.05.27. 00:17
(Vendég_elegedetlen_* @ 2008 May 26, 17:26) en vizhutesre kepes bordaval kerem koszonom
Én is akváriumként szeretném látni a gépem - halat nem tennék bele, max. ha f?zni akarok valami levest, de utána visszapótolni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!