iPon Hírek

App bemutató 10.: Fotózás

Dátum | 2012. 03. 12.
Szerző | alien24
Csoport | MOBILTELEFON

HDR Fusion

Talán kezdjük a HDR magyarázatával. Ez egy fényképezési technika amikor több kép készül gyorsan egymás után és ezek „összeolvasztása” után kapunk egy nagyon jó minőségű, nagyon szép fényképet. A HDR Fusion készít egy sötét és egy világos képet,  így érve el, hogy nagy dinamikatartományú alkotás készülhessen.

HDR FusionA kezelése egyszerű.  Elindítjuk, és csak fényképezni kell. Persze van lehetőségünk beállítani ezt - azt.

Rögtön az első opció, hogy megadhatjuk mennyi időt várjon, mielőtt fényképez. Fix várakozási idők vannak: 0,1,3,5,10 másodperc.

Következő a Processing, javasolt „Full” –ra állítani. Azt tanácsolják, a részletekért tekintsük meg az instrukciókat. Én túl sok magyarázatot nem találtam benne.  Kikapcsolt állapot ugye alapból nem érdekes. A gyorsnál pedig szebb képet kaptam a teljes erőforrás kihasználásnál.

Ezt követő három lehetőségnél sok tanácsot nem tudok adni, teljesen szubjektív. Automatikus mentés, eredeti kép mentése és a rácsos szerkezet, amik beállításáról döntenünk kell.

Fényképezési módoknál az automatikus teljesen megfelelt nekem, de van lehetőségünk kézzel is beállítani hova kerüljön a két fényképezést elősegítő négyzet.  Ha a gépre bízzuk, akkor a legvilágosabb és legsötétebb pontját célozza be a készülendő fotónak.

iOS link: Letöltés 
Android link: -
Értékelés: 8/10

Fast Camera

Nevét meglátva olyan alkalmazásra számítottam, ami félelmetes gyorsasággal indítja a fényképezőt a telefonban. Ha ezt nem is kaptam meg (és az iOS 5.1 –es újítása többé  - kevésbé okafogyottá is tette) egy igen érdekes alkalmazást sikerült találnom. És most ingyenes!
 

Fast CameraIndítás után azonnal elkezd fényképezni, mégpedig félelmetes sebességgel. Érdemes rögtön célra tartani a készüléket. A kezdő felületen túl sok mindent nem is tudunk tenni, összesen a stop gomb található és a beállítások ikon a bal felső sarokban. A bal alsó sarokban nyomon követhetjük mennyi fényképet készített. Lassú reagálás esetén nem keveset. Ígéretük szerint 800 képet 1 perc alatt...

Beállításoknál 2 féle kamera felbontás közül választhatunk VGA  (640 * 480 px) és 3 MP (2000 * 1500 px). Megadhatjuk az előlapi vagy hátlapi kamerát használnánk szívesebben. Kérhetünk várakozási időt a képek közt. Kapcsolgathatjuk az automataindítást ki és be.  Végül az elmaradhatatlan időzítése a fényképezés kezdésének.
 
További lehetőségek a menüpont alatt már nem az alkalmazás konfigurálására irányul, hanem visszajelzések és a gyártó további  programjait  ajánlja figyelmünkbe.

Még 3GS-en is viszonylag gyorsan indul, azonnal elkezdi készíteni a képeket. Nagyon szépen el lehet vele kapni a ritka, megismételhetetlen pillanatokat.iOS link: 
Letöltés 
Android link: -
Értékelés: 8/10
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Helena87
2012.03.12. 18:59
Olyan program nincs, ami Androidon is van?
Eddig amiket láttam, java részt csak szifonra van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. halaszlaci
2012.03.13. 07:48
Androidon is lesz.Pár nap mire 'megírják'->ellopják a forráskódot és már kész is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.03.13. 20:18
A HDR gyors magyarazata talan kicsit tul lett egyszerusitve.Ez alapjan nehez lenne megitelni,hogy kell-e az alkalmazas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alien24 Helen...
2012.03.26. 06:16
Szia!
Érzékeljük mi is a problémát, igyekszünk tenni ellene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. alien24 DogTh...
2012.03.26. 06:19
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hdr
Próbáld ki és meglátod megéri használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!