iPon Hírek

App bemutató 15.: Sport

Dátum | 2012. 03. 29.
Szerző | alien24
Csoport | IT VILÁG

Abs

Ezzel a rövid, frappáns címmel elmondtak mindent. A legkritikusabb pont, legalábbis a "borosta ezen oldalán" a has.

Nem cécóznak rögtön bele a közepébe. 3 szint közül választhatunk, a többségnek érdemes az elején kezdeni. Nézzük is ezt meg.

Egy naptár fogad. Ez utal arra, hogy tényleg, a sporthoz értő embereket kérdeztek meg az alkalmazás felépítésénél. Egy fontos dolgot, az edzés naplót is belefoglalták.  Azért itt választhatunk, hogy elkezdjük az általuk javasolt programot vagy megnézzük a gyakorlatokat.  A kíváncsiság ez utóbbi felé visz. Itt is kellemes csalódás ér, videón is bemutatják a helyes végrehajtást. A másik ami itt tetszik a kreativitás.  Nem csak a megszokott 2-3 alapgyakorlattal találkozhatunk, kitettem magukért nagy a választék.

Abs
Mikor elindítjuk az edzést egy figyelmeztetés fogad, miszerint konzultáljunk orvossal a komolyabb edzés elkezdése előtt. Hasznos tanács! Ha biztosak vagyunk egészségi állapotunkban neki is állhatunk. Ugyanazokkal gyakorlatokkal találkozhatunk szépen sorba amiket elöljáróban már átnéztünk. Itt kapunk segítséget is, számolnak és egyúttal a ritmust is megadják helyettünk. Itt van kényelmi funkció is, a számolás és a zene hangerejét külön – külön szabályozhatjuk. A gyakorlatok pihenőkkel vannak megszakítva, amit újra követnek a gyakorlatok.

Mikor végeztünk a napi adaggal az szépen jelzi is a naptárban. Így vissza tudjuk nézni melyik nap edzettünk, mikor lógtunk… 

A has edzéséről annyit, hogy nem onnan fogyunk, ahova edzünk. Ez régi városi legenda. Onnan fogyunk, ahonnan a szervezet hatékonyabban tudja kinyerni a tartalékot. Csak kitartó edzéssel és megfelelő táplálkozással érhetünk el eredményt. Ide még gyorsan beszúrom, hogy  diéta nem megfelelő étkezés,  egy fokozatos életmódváltás szükséges.

És egy jó hír, ezt nyugodtan lehet minden nap edzeni!

Sok sikert mindenkinek a lapos vagy jobb esetben kockás hashoz!

iOS link: Letöltés 
Android link: Letöltés
Értékelés: 8/10

Seconds free

Mikor találkoztam az intervall edzéssel, akkor Zuzana Light  volt az, aki bemutatta számomra.  Akkor még csak egy gyönyörű lány volt aranyos akcentussal.  Súlyzós edzés mellé kerestem kiegészítést.  És annyira jól megtaláltam, hogy a konditermet teljesen elhagyva erre koncentráltam. Szinte eszköz nélküli edzés, de mégis jó, ha van pár apróság.

Second free
Akkor van erre szükség leginkább, mikor különböző gyakorlatokat, megszakítás nélküli láncban hajtunk végre, de a gyakorlatok végrehajtási ideje különbözhet. Erre szolgál  időmérő alkalmatosság., vagy ez az app. Több alkalmazást is kipróbáltam, a legteljesebben a Second free vált be.

Bármilyen idő alapú edzést akarok csinálni, csak beállítom benne. Lehetőség van váltakozó intenzitású (hit), kör alapú, ismétléses és teljesen egyedi edzések beállítására. Így már minden sporthoz használható ahol fontos az intenzitás.

Figyelmesek voltak, adhatunk meg zenét, zenei listát is az Edzéshez. Változtathatjuk a háttérszínt, aminek óriási gyakorlati haszna is van: feladathoz rendelt színek esetén messziről is tudhatjuk mi következik. Továbbá lehetőségünk van eredményeinket, edzésünket lehetőségünk van Facebook –on, Twitter-en publikálni. 

Bár erről írtam kevesebbet, sőt technikailag alig mutattam be, ez az egyik leghasznosabb alkalmazás eddig, amivel találkoztam. Nagyon remélem ezt is összekötik egy edzés naplóval, ahol követhetjük a fejlődést!

iOS link: 
Letöltés

Android link: Letöltés
Értékelés: 10/10
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!