iPon Hírek

App bemutató 6.: Voice Chat

Dátum | 2012. 03. 06.
Szerző | alien24
Csoport | MOBILTELEFON

Skype

A Skype-ot, ha máshonnan nem is asztal számítógépről, notebook-ról ismerheti mindenki.  Külön regisztrációt igényel, de az azonosítónk eszközről – eszközre elkísér minket.
 

SkypeVan ingyenes és van fizetős része. Az internet költségein túl minden ráfizetés nélkül küldhetünk üzenetet, esetleg chat-elhetünk a Skype-os kapcsolatainkkal. Valamint, ugyanezeket az embereket hívhatjuk is.

Ezen túl van egy fizetős része az applikációnak. Mobil, ill. vezetékes számokat is hívhatunk, de ezért már fizetni kell.  Perc alapú díjazása van a hívásainknak: vezetékes irányba 2.2 Eurocent, a mobil szolgáltatók felé 20.9 Eurocent. De választhatjuk a havi előfizetést is, itt már bonyolultabb és több fajta konstrukcióról beszélünk, mintsem be lehetne pár szóval mutatni. Utána lehet nézni a Skype hivatalos honlapján.

Mivel rengetegen ismerik, talán a legjobban használható kommunikációs lehetőség. Biztosan nem kevés barátunk regisztrált már. Megkeresni őket név, e-mail cím, vagy becenév alapján tudjuk.

Hangminőség függ az internet sebességétől és a szokásos telefonos befolyásoló tényezőktől (mikrofon, háttérzaj, árnyékoltság, stb.)

Amit nagyon nem szeretek benne, hogy hiába van beállítva soha nem lépjen ki, mégis idővel passzívvá válik és máris offline-nak mutat a külvilág felé. Ez a kellemetlenség több verzió óta elkíséri. Feltételezem az akkumlátor kímélése miatt van ez így. Viszont a használhatóságát kérdőjelezi meg egy picit. Így csak hosszabb hívásokra használjuk előtte leegyeztetve valami úton, hogy „Nah, most hívlak”…

Bár sokat lehetne rajta javítani csak ajánlani tudom, pont a népszerűsége miatt.

iOS link: 
Letöltés 

Android link: letöltés
W7P link: -
Értékelés: 8/10

Viber

Sokban hasonlít a fentebbi szoftverre. De mégis más. Teljesen ingyenes, szintén az internetet használja adat továbbításra, hang és írásos alapú beszélgetéseket folytathatunk vele. Hanem a kapcsolataink keresése, felvétele már teljesen leegyszerűsített. Csak a Viber-t használó ismerőseink azok akiket elérünk vele. De az ismerősöket telefonszám alapján azonosítja. Megkímélve minket mindenféle keresgéléstől, automatikusan megkapjuk a listát arról kiket hívhatunk.
 

ViberTelepítés után engedélyt kér a kapcsolati listánkhoz. Kérésre el is magyarázza miért, nekünk ez a fent leírtak alapján már nem kérdés. Amint megadjuk neki, amire vágyik, elkéri még a telefonszámunk, bátran adjuk meg (ez lesz a mi azonosítónk). Természetesen kételkednek bennünk, és a visszaélések kiküszöbölésére engedélyeznünk kell SMS küldését számunkra. Csak egy kódot küldenek, amit begépelve, vagy átmásolva juthatunk tovább a regisztráció nyűgös folyamatán. Ne ijedjünk meg, ha nem érkezik meg telefonunkra a rövid szöveges üzenet. Ha sokat késik, a jobb felső sarokban kérhetjük, hogy hívjanak fel és egy gépi hang lelkesen bediktálja a kódunkat. Innen már minden megy, mint a karikacsapás. Láthatjuk a betöltött lista alapján, hogy bizony ezt sem kevesen használják.

Hívásnál hívhatunk ingyen, küldhetünk hasonlóan költség nélkül üzenetet, de választhatjuk a hagyományos telefonhívást ill. üzenet küldést is. A hang minősége talán lehetne jobb. Érthető minden tisztán, csak olyan tompa, "mélyről" szóló a másik fél.

 
iOS link: Letöltés 
Android link: Letöltés
W7P link: -
Értékelés: 8/10

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. legyes
2012.03.06. 08:32
Androidon a Viber processzor igénye kisebb a SkyPE-nál, valamint támogatja a "push notification"-t (nem emlékszem mi az androidos neve), így az SMS kiváltására is használhatjuk. Szerencsére egyre gyakoribb a non-stop Internet kapcsolat a telefonokon, így egyre több ismerős használja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. alien24 legye...
2012.03.06. 10:48
CPU igényt nem nézek amíg nem akad a cucc
iPhone-on is támogatja a push-t ofc, ios5 óta igen szépen személyre szabható. Viszont rezgést nem lehet beállítani. Mikor én először felraktam, majd 1 éve akkor sok hibája volt még (nem érkeztek meg az üzenetek, nem csörgött, nem is jelezte, hogy hívás van folyamatban sehogy), mostanra ezek javítva ahogy tapasztaltam pár nap alatt. használják is csak sokan
Jobb mint a Skype imho
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Bhawk1990
2012.03.06. 11:59
A Skype WP7-re itt érhető el: http://www.windowsphone.com/hu-HU/apps/c3f8e570-68b3-4d6a-bdbb-c0a3f4360a51?wa=wsignin1.0
(még béta)

Lelki szemeimmel már látom, hogy a mobilszolgáltatók erősen dolgoznak rajta, hogy lehetne csak + tarifa ellenében engedélyezni a mobilos Skype használatát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svidi
2012.03.07. 17:11
A skype nagyon jól meg van csinálva iPad-re (is?), ha valaki gondolkozik rajta: ne tegye, használja Rendkívül jól működik az üzenetküldős fele, a hangos beszéd, a kamerás beszélgetések is gond nélküliek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!