iPon Hírek

App bemutató 9.: Fera for Facebook

Dátum | 2012. 03. 09.
Szerző | alien24
Csoport | MOBILTELEFON

Elindulás után egy picit futurisztikus, túlzsúfolt felület fogad. Nah, itt szinte mindent meg tudunk oldani, amit PC-s böngészőben is. Szemben ugye a hivatalos Facebook app-pal…

Ami a kijelző nagy részét elfoglalja az a hírfolyam. Ezt persze módosíthatjuk, személyre szabható, hogy ezzel szeretnénk -e kezdeni. A megjelenített elemek közül egész bizonyosan tett közzé valami olyasmit egy ismerősünk, ami elnyeri a tetszésünk, mehet a like.  Nem nagy kaland, dupla "tapi" a bejegyzésen és máris előugrik, egy szépen animált menü ahol választhatunk, hogy hozzászólunk, like, megosztás, tovább küldés Twiter-re, esetleg fordításk valamilyen nyelvre, amire vágyunk. Itt az érdekesség, ami nem is annyira meglepő ismerve a Face felépítését, nem a Google Translate -et használja, hanem a Microsoft hasonló fordító alkalmazását.

2 ill 3 féle menü rendszere van, így zsúfolva be mindent egy felületre, gyakran ismételve az opciókat  Balra egy görgethető sávban rengeteg lehetőség. Gyak. minden, amit szemünk, szánk kívánhat.  De még ez is két részre van bontva, a felsőn a személyesebb dolgaink található. A profilunk, már „timeline” (idővonal) nézetben tárul szemünk elé. Státuszfrissítés, link, fotó megosztás, földrajzi helyzetünk közzététele és szavazás  indítását kezdeményezhetjük innen.

Fotóknál kilistázza eddigi albumaink. Ilyenkor derül ki, hogy mennyire nem vagyunk tisztában azzal, hogy  akarva, akaratlan miket osztunk meg szinte az egész világgal. Itt említenék egy enyhén paranoid nézetet, miszerint mikor egy Facebook-os alkalmazás mindenfélét kér tőlünk, olvassuk el mit szeretne. Ne nyomjunk az elfogadásra automatikusan. Kétlem, hogy a családi fotók, buli képek, stb. az alkalmazás írójára tartoznának. Egyéb személyes adatokról nem is beszélve.

Innen még érdekes lehet a „more”. Eddig kedvelt oldalak, megválaszolt kérdéseink/szavazásaink, földrajzi helyzeteink és csoportjaink.

Fera for Facebook
Az alsó menüsor majd' minden elemével találkozhattunk már az eddigiek során, ami kimaradt a „Friend”. Profilképpel ABC sorrendben kilistázza a barátainkat, ismerőseinket. Valaki adatlapját megnyitva írhatunk a falára, ill. beágyazhatunk egy link-et , miközben látjuk a számunkra publikusan megosztott tartalmakat.
Itt lent foglal még helyet az „Events” is, közelgő és elmúlt esemény tárháza.  Természetesen fent kapunk újabb lehetőséget finomítani programjaink megtekintésén. Megjelenik az általában vett, a kedvenc esemény és a szülinaposok is.

Ami még engem megfogott a sokoldalúságán túl, a kijelző legalján helyet foglaló füles megoldás. Amilyen opciót megnyitunk, az a láblécben megjelenik, így nagyon könnyűvé válik a böngészés. Kb. mintha egy számítógép böngészőjében mindent új ablakban nyitnánk meg.

Nagyon gyorsan a kedvencemmé vált, a hivatalosan ajánlott programot már szinte nem is használom. Ha mégis akkor is csak a beidegződések vitték az ikon fölé az ujjam. A figyelmeztetések, a valós idejű fal frissítéseket is ugyanúgy, vagy jobban megkapom. Egyszerűen fantasztikus :)

iOS link: 
Letöltés 
Android link: Letöltés
Értékelés: 9/10

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. simongl
2012.03.09. 18:22
Ezt a szöveget biztos, hogy a nyilvánosságnak szántátok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. shaddam
2012.03.09. 22:34
Gánydriod app bemutatók nem lesznek?Értem én hogy szifon meg garbós jobs, de idehaza talán van egy minimális androidos réteg a mindent überelő apple réteggel szemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alien24 simon...
2012.03.10. 19:15
Szia!
Ezzel igen keveset segítettél, hogy miképpen lehetne jobbá tenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. alien24 shadd...
2012.03.10. 19:16
Tervben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!