iPon Hírek

Apple: Épeszű ember nem hisz nekünk!

Dátum | 2008. 12. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Ritka őszinteségre ragadtatta magát a Mac-ek és az i-holmik cége. Egy hivatalos, jogi szövegben kereken és egyenesen kijelentette, hogy éppeszű ember a reklámaik tartalmát egyszerűen nem hiheti el - vagyis magyarul, mindenkinek tisztában kell lennie vele, hogy hazudnak.

Ahogy persze vélhetőleg más cégek is, semmi gond - ezt általában amúgyis hajlamos feltételezni az ember a reklámokról, viszont még így is legalábbis meglepő egy cég saját, hivatalos közleményében olvasni egy ilyen kijelentést. A beismerés háttere pedig a következő:

Egy bizonyos William Gillis névre hallgató 70 éves úriember az Apple reklámját látva úgy döntött, érdemes beruháznia egy iPhone 3G-be, elvégre amint azt a szlogen is jelezte, a készülék "feleannyi pénzért" kínál "duplaannyi sebességet". Megvette tehát a mobilt, majd pedig használat során maga is rájött arra, amire az angliai hatóságok is (és ami miatt be is tiltották az iPhone 3G-reklámot), nevezetesen hogy a reklám irgalmatlanul nagyot lódít a valósághoz képest.

Mit tesz ilyenkor a tisztességes állampolgár? Természetesen jogi lépéseket tesz a gyártóval szemben. És mit tesz ilyenkor a vádlott gyártó? Az Apple konkrétan egy 9 oldalas, 32 pontba összefoglalt, kemény hangvételű cáfolatot adott ki, amely egyebek mellett a következő kijelentést is tartalmazza:

"A felperes által megfogalmazott vádat [...] érvényteleníti az a tény, hogy az általa megtévesztőnek bélyegzett állításokat a felperes helyzetében egyetlen értelmes ember sem fogadta volna el valós tényként és/vagy nem feltételezte volna azt, hogy az Apple állításai valós tényeket tükröznek."

Más szavakkal és röviden: ha az ember elhiszi, amit a reklámban lát, akkor egyszerűen hülye. Végül, egy kis érdekesség reklám és valóság viszonyáról:

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. bszoke88
2008.12.03. 15:17
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Chocho
2008.12.03. 17:28
Abszolút jogos az Apple válasza. Komolyan, ilyenért perelni!? Mennyi ideje van a nyugati nyugdíjasoknak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pluto
2008.12.03. 18:09
Szerintem egyáltalán nem jogos az Apple válasza. Ha azt reklámozzák hogy 2x olyan gyors akkor legyen is az. Mert ez az emberek . Nem tudtam erre szebb szót írni, overseer ha akarod nyogodtan moderáld.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pluto
2008.12.04. 16:25
Bali, a Linuxhoz azért van "naponta" frissítés mert a drága hardwergyártók nem csinálják meg a drivreiket Linux-ra is. Ezért ha kijön egy új alaplap, vagy bármi más, a Linuxosoknak kell maguknak drivert csinálni. Bár ez már egyre ritkábban kell mert a VGA gyártók már csinálnak Linuxra is drivert. Meg néhány alaplap gyártó is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.12.04. 18:16
Egy dolognak örülök... Úgy tűnik a magyarok adtak valami újat a világnak, mégpedig a "hazudtunk és erre büszkék vagyunk" elvet, melyet Dr. House alá is támaszt a "mindenki hazudik" kijelentésével.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.12.04. 20:09
(pluto @ 2008 Dec 4, 16:25) Bali, a Linuxhoz azért van "naponta" frissítés mert a drága hardwergyártók nem csinálják meg a drivreiket Linux-ra is. Ezért ha kijön egy új alaplap, vagy bármi más, a Linuxosoknak kell maguknak drivert csinálni. Bár ez már egyre ritkábban kell mert a VGA gyártók már csinálnak Linuxra is drivert. Meg néhány alaplap gyártó is.
na én ezt nem mondanám
miért? mert ahhoz, hogy egy adott linuxal jól menjen 1 driver, a linuxosoknak talán még mindig újra kell írniuk, mivel a gyártók nem olyan min?ségben készítik el ezeket....

pl. CCC-t le lehet szedni az AMD oldaláról is, illetve az adott package manager-rel is, de a kett? között van különbség, s?t ez oda is van írva a p.m.-es változathoz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!