iPon Hírek

Apple: friss MacBookok, iPad WiFi hiba

Dátum | 2010. 04. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apple háza táján az elmúlt hetek folyamán pezseg az élet. A gyártó bemutatta iPad névre keresztelt pala számítógépét, amelyből az indulás napján több mint 300000 darabot szállítottak le, illetve adtak el. Eközben a MacBook család tagjait kissé elhanyagolta a gyártó: a sorozat nagyon régen frissült, így most már időszerűvé vált, hogy meginduljon a frissítési hullám.

Még ebben a hónapban debütálhat az új MacBook család

A gyártó érzi, hogy a vásárlók elégedetlenkednek, így gőzerővel dolgozik azért, hogy minél hamarabb piacra dobhassa friss noteszgépeit. A termékek késésének oka egyrészt az, hogy a Core i3-as, Core i5-ös és Core i7-es mobil processzorokból hiány van a piacon, ugyanis az Acer nemrégiben nagyobb mennyiségben adott le rendeléseket a termékekre, így az Apple-nek ki kell várnia a sorát. A processzorhiány a hónap végétől kezdve megszűnik, így az Apple processzor igényeit zökkenőmentesen ki tudja majd szolgálni az Intel.


A késés másik oka az, hogy az új MacBookok közül egyes példányok két videó vezérlővel érkeznek majd, ezek a termékek pedig támogatni fogják az Nvidia Optimus technológiáját is. Az újítás miatt számos tesztre volt szükség, amihez ugye idő kellett. További részletek kiszivárgása esetén természetesen visszatérünk a témára.

Homokszem a gépezetben: akadozó WiFi-re panaszkodnak az iPad tulajok

Rengeteg fórumbejegyzés született már világszerte azzal kapcsolatban, hogy az iPad WiFi adapterével sajnos nincs minden rendben. A felhasználók tömegesen panaszkodnak arról, hogy a WiFi jelerősség még a router közvetlen közelében is gyenge, illetve folyamatosan ingadozik az iPad-en, holott a környezetükben található egyéb eszközök (pl. MacBook) tökéletesen látják a WiFi hálózatot és stabilan lógnak rajta. Az iPad esetében eléggé változatosak a problémák. Néhányan csak az ingadozó jelerősségre panaszkodnak, míg mások arra, hogy iPad-jük egyszerűen nem látja a WiFi hálózatot, illetve nem tud csatlakozni rá, míg egyéb készülékeik igen. Az első napon értékesített iPad-eknél nem tűnik általánosnak a hiba: egyes példányoknál jelen van a WiFi bug, míg mások zökkenőmentesen működnek, legyen szó akármilyen routerről.


Az Apple természetesen nem hagyta szó nélkül az esetet és több lehetséges megoldást is felvázolt a probléma elhárítására. Ha routerünk nem az Apple-től származik és iPad-ünk újraindítás, vagy alvó módból való felébresztés után képtelen a WiFi hálózathoz csatlakozni, akkor vessünk néhány pillantást erre a leírásra.

Megoldás lehet az adott router firmware-ének frissítése, illetve egy esetleges reset is az iPad hálózati beállításainál. Ezek a módszerek eddig látszólag gyógyírt kínáltak a gondra. A tippek között szerepel az is, hogy a kétsávos routereknél külön névvel lássák el a felhasználók a B/G és N sávokat, sőt, a két sávon azonos titkosítást is használjanak.

Tippek ide vagy oda, az eset mindenképpen kínos. Reméljük, hamarosan megoldódik a rejtély, és mire hozzánk is elér az iPad, addigra kinövi az ehhez hasonló kellemetlen gyerekbetegségeket, vagy legalábbis már lesz mindre megoldás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. 620hun
2010.04.07. 20:09
Kiváncsi vagyok az új MacBook-okra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. levimaster
2010.04.07. 20:29
Így jár aki rögtön meg veszi az iPadet, de majd meg látjuk hogy ez meddig megoldás erre a hibára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. levimaster
2010.04.07. 20:30
Így jár aki rögtön meg veszi az iPadet, de majd meg látjuk hogy ez meddig megoldás erre a hibára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. levimaster
2010.04.07. 20:32
bocsi h 2x küldtem el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Smith166
2010.04.07. 20:34
Na egy fokkal se jobbak ms-nél. Nem ám hogy gőzerővel nekilátnának a hiba keresésének, hanem mindenféle varázslatokkal próbálnak "segíteni" Újraindítás, router reset, hálózat reset. És amikor valahol az utca közepén, egy ingyenes hotspotra akar valaki kapcsolódni? Azt hogy fogja resetelni meg a beállításait piszkálni? Otthon még csak-csak, na de idegenben? Mint a kockafejekben, ahol minden hibára azt kérdezték a usertől hogy "próbálta már ki és bekapcsolni?"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. pckpa
2010.04.07. 20:37
Hát akkor visszatér az alapvető kérdés: macbook vagy windowsos laptop

Kíváncsi vagyok mit fognak tudni az új macek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. arkman pckpa
2010.04.07. 20:47
Ha meg tudod fizetni a macbookot (ez eléggé kérdés, mivel bitang drága egy erősebb, ezek az újak fél millió alatt nem lesznek szerintem), és még úgy is kell neked, hogy (jó)néhány szempontból gyengébb, mint az adott pénzből megvásárolható "sima" laptop, akkor vedd a macbookot, rosszul nem fogsz járni, nagyon összerakott cucc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Steadywarp
2010.04.07. 20:53
MacBírzható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ájPon
2010.04.07. 20:55
Venni kell majd egy iRouter-t és azzal biztos menni fog.

Mikor olvastam a címben, hogy "iPad WiFi hiba", összetettem a kezem, hogy hadd legyen egy olyan szériahiba ami miatt vissza kell hívni az összes iPad-ot, annyira nevettem volna. Dicsekednek a hatalmas, vártnál nagyobb eladásokkal aztán pár nap múlva hívják is mindet vissza
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. papus016
2010.04.07. 21:52
ájPon:

jha de ha emiatt emberek az állásaikat vesztik el akkor te azon is röhögnél mi ?... pff tipikus magyar hozzáállás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. axe
2010.04.07. 22:51
ki a fa***mat érdekel hogy ki veszti el amerikában az állását ilyen tévedések miatt, inkább azzal foglalkozz hogy 10%-os a munkanélküliség Magyarországon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Smith166
2010.04.07. 23:07
ja, hát nehogy már az applet sajnáljuk, van ott cash dögivel, kibírják. Maximum majd megemelik még egy kicsit a cuccok árát és kompenzálják a veszteséget, az Apple vásárlók többségénél úgyis az ár az utolsó utáni szempont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. csigabigaf
2010.04.08. 00:14
papus016:

Természetesen azon is röhögni illik, nem jutott volna oda a világ ahol van, ha nem emberek veszítenének állásokat ilyen helyzetben, 1% profit elbukása helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mythbuster
2010.04.08. 00:43
Ugyanmár emberek! Jelenleg ez az első operációs rendszer az iPad-re, gyakorlatilag olyan mint egy új windows ami tele van hibával! Soha semmi nem lessz tökéletes amit ember ír, az emberek a hibákból tanulnak, és azokat igyekeznek minél előbb orvosolni... Jelen esetben az Apple kiadott egy új terméket, egy új szoftverrel, amiben van 1 kis BUG! Ezt most nem értem miért kell nagy dobra verni... naés? Eltelik pár hét és kiadnak egy újabb szoftvert, amiben az összes hiba orvosolva lessz! Vagy talán tud mondani valaki olyan szoftvert, amelyben a kiadást követően sose fordult elő rendszerhiba? Vegyétek példaként a Symbian-t, mióta kiadták, frissítik, és még mindig anniyra instabil, hogy a háttérkép is leolvad róla! Vagy lefagy vagy leáll, és ez már nem wireless probléma!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szedah
2010.04.08. 07:18
mythbuster: Csakhogy egy cégnél ami a marketingjének igen jelentős részét a termékeinek a megbízhatóságára építi ciki az ilyen, főleg, ha sorozatban nyomatja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Smith166
2010.04.08. 08:28
mythbuster: "Soha semmi nem lessz tökéletes amit ember ír" - mint ahogy ez a mondat se, a lesz szó ugyanis nem írandó kettős mássalhangzóval

Ettől függetlenül megvédem a symbiant, ugyanis a legelső symbianok óta csak azt használok, sok-sok telefonon keresztül, és az hogy annyira instabil hogy leolvad a háttérkép, egy baromság. Gondolom nem használod, csak ez lehet az oka hogy ilyet írsz. Rengeteg programot használok rajta, és nincs vele gond. Pl. nem tudsz olyan hívásrögzítő programot mutatni ami láthatatlanaul fut a háttérben és minden bejövő és kimenő hívást rögzít WAV-ba, mindezt úgy hogy nem csipog bele a beszélgetésbe. Automatikusan indul bekapcsoláskor, észre sem veszed. Ilyen programot semmilyen más platformon nem tudsz találni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Stormrage
2010.04.08. 11:06
Smith166: winmo-ra van ilyen hívásrögzítő, amúgy meg kérdés: symbian-t (maemo-t) bármilyen készülékre fel lehet rakni, vagy csak azokra amin gyárilag is az van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tszaboo
2010.04.08. 13:37
Vicces lesz amikor az a 300.000 ember rádöbben, hogy a szoftverfrissítésért 5-10$-okat kell tejelni az apple-nek, mint az itouch-nál... Vicces lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 620hun
2010.04.08. 17:01
Csak nálunk (EU) ilyen méregdrága az Apple. Ha a legolcsóbb MacBook Pro-t vesszük, az Amerikában 100 000 Ft-al (kerekítve) olcsóbb mint az XMS-nél (240 000 HUF-t elég sokember megvenné).
ájpon: Nem iRouter, hanem AirPort Így hívják az Apple routert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szaga
2010.04.21. 08:42
Remeg nemeleg hogy a MAC dolgok tulsagosan dragak meg a felhasznaloknak kell hozza alitaniuk a mas nem MAC szerkezeteket. Na en ezert nem is tervesztem es tervezek venni semit ami a MAC-el kapcsolatos!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szaga
2010.04.21. 08:48
Idezet: Ha meg tudod fizetni a macbookot (ez eléggé kérdés, mivel bitang drága egy erősebb, ezek az újak fél millió alatt nem lesznek szerintem).. Na aszem anyi lovetaert mar veszel olyan lapit ami melett a Macbook elmehet a fenebe!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!