iPon Hírek

Apple: ismét rekorddal zárult a negyedév

Dátum | 2010. 10. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Úgy tűnik, hogy mostanában minden negyedév rekorddal zárul az Apple háza táján, legalábbis az utóbbi negyedéveket vizsgálva bizony ez a helyzet. Nemrégiben lezárult a gyártó negyedik pénzügyi negyedéve, ami nem összekeverendő a naptári negyedévvel. Az eredmények alapján a rekord nem csak a negyedéves teljes árbevételre és a profitra terjed ki, hanem a Mac, iPhone és iPad szállítási mutatókra is, ugyanis ezek is rekord magasságokba emelkedtek.

Nézzük először a pénzügyi eredményeket. Az alábbi táblázatból jól látszik, hogy mind éves, mind pedig negyedéves szinten sikerült növelni az árbevételt és nem túl meglepő módon ezzel együtt a profit is jelentős növekedésnek indult. Íme, a pontos adatok:


A bevételek esetében igen egyértelmű és a gyártó számára igen örömteli a kép, és ha az alábbi táblázatra is vetünk néhány pillantást, akkor egyből láthatjuk, hogy a Mac konfigurációk, az iPhone-ok és az iPad is szépen fogytak, mind éves, mind pedig negyedéves szinten jelentősek a különbségek.


Hogy ilyen szép eredmények után mit várhat  a következő negyedévtől a vállalat? Nos, az illetékesek elmondása szerint a teljes árbevétel eléri vagy akár meg is haladja majd a 23 milliárd dollárt és a karácsony előtti rohamnak köszönhetően várhatóan a szállítási mutatók tekintetében is sikerül majd megdönteni a korábbi rekordokat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!