iPon Hírek

Apple: kevesebb iPhone, több nyereség

Dátum | 2010. 01. 26.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A társaság árbevétele az előző évihez képest harmadával 15,7 milliárd dollárra bővült a december 31-én záruló pénzügyi első negyedév során. A vállalat profitmarzsa 37,9 százalékosról 40,9 százalékosra bővült a kedvezőbb alkatrészárak folytán.

Az Apple az ünnepek által fémjelzett negyedév során 8,7 millió iPhone-t értékesített, amely ugyan duplája az egy évvel korábbi mennyiségnek, ám elmarad a 9 milliós elemzői várakozásoktól.

A Mac számítógépek eladásának dinamikája viszont töretlen, a gépekből az előző évinél harmadával többet, 3,36 milliót értékesítettek, szemben a 3 millió egységes elemzői várakozásokkal.

A jelenlegi negyedévre 11-11,4 milliárd dolláros bevétel mellett 2,06-2,18 dolláros részvényenkénti profitot prognosztizál az ilyen téren híresen konzervatív menedzsment.

A piac most az Apple Tablet szerdán esedékes bemutatására vár. A terméket olyan csodavárás jellemzi, hogy többek közt a közelgő bemutató miatt január elején 215,99 dolláron mindenkori csúcsot állított be az amúgy egy év alatt duplázó Apple-részvények árfolyama.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. AndrejsXe
2010.01.26. 10:56
Vegyesek az érzelmeim mert az Apple elég innovatív jelleggel bír, de azt a stratégiáját melyet az iPhone 3G és a 3GS esetében csinált, azt nem tudom elfogadni, mert kizárólag profitnövekedés végett lépte meg... Továbbá az Apple gépek nagy népszerűsége végett, a minőségük is folyamatosan romlik. Ez Amerikában még el-el megy, mert nekik más a minőség-értelmezésük mint az európaiaknak és a japánoknak, de ha én Magyarországon veszek egy 27"-es iMac-et és repedezik a burkolat, hónapos nagyságrend az az idő amely alatt megcsinálják, míg Amerikában kiépült jó szervízhálózat van. Szép és jó az apple, de tanuljon meg sorozatgyártani japán standarok, vagy minták alapján (toyota).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!