iPon Hírek

Apple: Külön Flash-verziót az iPhone-hoz!

Dátum | 2008. 03. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A legtöbben egyetértenek abban, hogy mobilos webböngészés szempontjából az iPhone Safari Mobile-ja egyetlen hiányosságot kivéve gyakorlatilag minden egyéb téren viszi a pálmát. Ez az egy hiányosság - nevezetesen hogy nincs Flash-támogatás - azonban mégis elég súlyos ahhoz, hogy alaposan megcsorbítsa az élményt: így ugyebár a YouTube és gyakoraltilag az összes többi hasonló oldal videóinak javát sem tudjuk megnézni, és a Flash-re épülő oldalakkal se tudunk mit kezdeni.

Ezek után az ember természetesen azt várná, hogy a Flash-támogatás beépítése az Apple egyik elsődleges prioritása a fejlesztési listákon; sokan azt is hitték-remélték, hogy a hamarosan érkező iPhone-SDK-val együtt jön majd a Flash-támogatás is.

Ehhez képest azonban a valóság a következő: Steve Jobs kijelentette, hogy a Mobile Flash túlságosan is gyenge az iPhone-hoz, míg a hagyományos Flash túlságosan is terebélyes. Éppen ezért azt tartaná a legjobb megoldásnak, ha az Adobe kifejlesztene egy új Flash-verziót, kifejezetten az iPhone-hoz, ami így épp a középutat testesíthetné meg a két véglet között.

Ez esetben a kérdés csak az, hogy ha a Mobile Flash láthatólag teljesen jól működik az összes többi mobilon, akkor vajon miért kevés az iPhone-hoz - valamint az, hogy Adobe mennyire hajlik majd egy ilyen "személyre szabott" fejlesztésre. De ha legalábbis ez utóbbi kérdésre a válasz a "nagyon is" lesz majd, akkor bizonyára az iPhone-rajongóknak sem kell már sokáig várniuk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!