iPon Hírek

Apple: saját processzort az iPhone-hoz

Dátum | 2008. 09. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Apple legújabb iPhone modellje, az iPhone 3G már hetek óta elérhető a piacon, a készülék hatalmas népszerűségnek örvend. Hogy milyenek lesznek a következő generációs iPhone modellek? Az Nvidia Tegra SoC (System on chip - avagy rendszer a chipen) megoldásainak bemutatóit elnézve joggal gondolhatnánk, hogy Steve Jobs és Jen-Hsun Huang már javában tárgyal az új rendszer iPhone-ban történő alkalmazásáról, ám a helyzet egészen más.


A New York Times értesülései szerint a következő generációs iPhone-ban már az Apple saját fejlesztésű processzora fog dolgozni. Ez hogyan lehetséges? Az Apple-nél már külön csapat alakult a feladat elvégzésére, amelyet 2008 áprilisa óta Wei-han Lien vezet. Lien előző munkaadóját, a PA Semiconductort nem is olyan régen, egészen pontosan áprilisban  felvásárolta az Apple, a vállalat ára 300 millió dollár volt. Ez a tény, valamint Lien profilja már elegendő magyarázat arra, hogy a vállalat belevág az iPhone processzorának fejlesztésébe.

Az ipari források szerint ezzel a megoldással az Apple az érintőképernyő és a görgetés támogatását is integrálni tudja majd az új egységbe, így kevesebb vezérlő egység felhasználására lesz szükség, amely a várható költségeket is csökkenteni fogja. Az Apple az új stratégia segítségével akár grafikus motorral is elláthatja az új processzorait, ám így már elveszíti azt a kényelmet, hogy bármikor váltogathat az ARM gyártók között.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások