iPon Hírek

Apple vs Motorola: fokozódik a helyzet

Dátum | 2010. 10. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Nem kisebb célt tűzött ki maga elé a Droidmester, mint bizonyos Apple-szabadalmak érvénytelenítését, így biztosítva magát Jobs ügyvédeivel szemben. A Motorola szerint ugyanis a HTC beperelése csak a kezdet volt az Apple számára, és minden nagyobb Androidoson - így rajtuk is - végig akarnak menni majd.

Pereskedések sokasága áll tehát a háttérben; az Apple támadta a HTC-t, a Motorola az Apple-t, az Apple pedig emiatt viszont a Motorolát is, bár még csak félgőzzel, rutinból és megszokásból, rögtönzött válaszként. A Motorola azonban láthatólag már a teljes offenzívára készül - és valószínűleg nem is alaptalanul.

Visszatérve azonban az érintett, érvénytelenítendő Apple-szabadalmakra, a Motorola indoklása szerint ezek túlságosan is ködösek és általánosak, nem meghatározott dolgokat fednek le, hanem teljes területeket (pl. "objektum-orientált operációs rendszer", "esemény-értesítő rendszer"), ezért nem kezelhetőek konkrét szabadalmakként.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. mythbuster
2010.10.20. 10:02
Nemsokára szemtanúi lehetünk ahogyan leszopja magát a motorola )...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lionhearte...
2010.10.20. 10:28
Teljesen igaza van, szóval én azért remélem, hogy érvénytelenítik a szabadalmakat. Nem lehet elveket levédeni, csak konkrét megvalósításokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Simba
2010.10.20. 10:50
mythbuster: És annak is hogy az Apple pofára esik Sokkal komolyabb dolgok vannak a Motorola kezében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Azrael
2010.10.20. 12:37
Vagyis elvileg nem lehet levédetni, gyakorlatilag igencsak nem ez a helyzet. Olyan sok értelmetlen szabadalom van, hogy az hihetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. krakkobacs...
2010.10.20. 13:03
MythbusterCsak nehogy te lepödj meg , amerikába minden ami komunikáció az motorola kezdve rendörség tüzóltok stb.... stb....... , ott valahogy nem az alma a nyerö
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Canabis
2010.10.21. 11:08
krakkobacsi: talán mert az apple nem gyárt cb rádiót ...

egyébként igazad van, a motorola is elég nagy company , majd kiderül ki az erősebb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2010.10.22. 19:56
Az Apple -nek meg világszerte hatalma van, nem gyárt sem táskarádiót sem patefont Kiváncsi lennék arra, mivel tudják az Apple -t földhöz vágni? Talán az egyedülálló kijelzője miatt amit az apple fejlesztett ki, vagy a minőség miatt(üveg+acél, no PVC), vagy talán mert Apple processzor van benne, vagy lehet még azért mert nem jár bele SD kártya, esetleg mert jobban veszik mint a MotoRádiót ... Nevetséges... A Motorola szopni fog mint állat meglátjátok...

Az Apple a kezdetektől a minőségre, és az egyszerűségre törekedett és ez be is jött neki! Lásd az első telefonja is egyedi volt, az egyetlen olyan okostelefon a világon aminek használható kijelzője volt és amin az ember nem érezte hiányát a fölösleges billentyűzetnek... Egyszerűen csak a sok ocsmány gyártónak mint a Nokia, meg a Motorola és társai fáj az, hogy évek óta csak a szar minőséget tudták kihozni minden egyes készülékükből, felcsúsztathatós vagy szétcsúsztathatós formában de még a mai napig ott vannak egyes modellekben a szép billentyűk, és kezdik megelégelni, hogy a nép egyre igényesebb lessz és nem tesz szert az ocsmány és ronda termékeikre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!