iPon Hírek

Áprilisban érkezik a Samsung Galaxy S III

Dátum | 2012. 01. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A készülék hivatalos bemutatására a Mobile World Congressen kerül majd sor, de már most egy sor képességével tisztában lehetünk, miután egy híres orosz újságíró Eldar Murtazin egy twitteren közzétett bejegyzésében több nyilvánvaló utalást tett.

a kép egy videóban tűnt fel, talán az SGS III-at láthatjuk
Lássuk mit is várhatunk a nagy dél-koreai vállalat legújabb zászlóshajójától. A Galaxy S III elhozza nekünk a PenTile Matrix hanyagolásával készülő SuperAMOLED HD Plus paneleket, amik ezen kívül minden paraméterükben egyeznek a jelenleg is használt alkatrésszel, ami a Galaxy Nexusban található (1280*720, 4,65 col). A készülékben egy 12 megapixeles képérzékelő kerül majd felhasználásra, így a több éves Pixon12 után, újra ilyen pixelmennyiséget kapunk, viszont remélhetőleg ezzel már a Nokia N8 ellen is sikeres lehet a készülék, és az Android rendszer is megkapja a maga fotóművészét. Az SGS III feltehetően négy maggal érkezik majd, bár ezt Murtazin nem tudta megerősíteni, mivel elmondása szerint a vállalat két magot tartalmazó variánst is fejlesztett, a 32 nm-es Exynos lapka órajele a magok számától függően 1,5 vagy 1,6 GHz lehet majd. Hosszabb üzemidőre is számíthatunk az eszköztől, de nem egy nagyteljesítményű telepre kell számítani, mint ahogy azt a Droid MAXX esetében van, hanem valószínűleg a hardver eszközöl majd jobb energiagazdálkodási képességeket. Végül egy új felhasználói felületről is szó esik a bejegyzésben, ez a TouchWizz UI új verziója lehet majd, ami az Android 4.0 Ice Cream Sandwich mellett tűnhet fel, de erről több részlet nem derült ki.

Szépen lassan tehát minden apró részletre fény derül a vélhetően áprilisban debütáló Samsung zászlóshajóval kapcsolatban, lényeges kérdések már csak az adatkapcsolat terén, és a System-on-Chip pontos kilétével kapcsolatban akadnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. HUFEUR
2012.01.25. 14:50
4 magos CPU, nagy kijelző, jó felbontás, erősebb, mint egy PS Vita, amit évekig tartanak a piacon, hogy megtérüljön a hardverfejlesztések ára.
Egy telefon max életciklusa amíg új 1 év. Ennyi idő alatt megtérül az ára?
Ennyien vesznek több százezres telefont, míg egy handled konzol jobb játékokkal még olcsóbb áron 3-4 év után nyereséges csak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. akela91
2012.01.25. 15:14
Az anyaga meg marad a ropogós műanyag
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. l-bandee
2012.01.25. 15:19
Ha valóban olyan lesz, mint a képen látható koncepció, akkor szerintem használhatatlan lesz, mivel normálisan, függőlegesen fogva akaratlanul is muszáj hozzáérni a képernyőhöz, hogy tartani bírd a készüléket, annyira nincs oldalsó perem.

Meg mondjuk nekem ez a 4,65 col már iszonyat tégla, bár az egyéni ízlés kérdése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. akela91
2012.01.25. 15:27
Tuti, hogy köze nem lesz az itt látható képhez. Ilyen vékony "szélt" tervezni badarság valóban. + Túl vékonyank tűnik. Olyan ez mint az iphone 5 képek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DemonDani
2012.01.25. 16:01
@HUFEUR

délkorea lakosságának 10%a SGSII tulaj! még egyszer, ha esetleg leesett volna az állad, tíz százaléknak sgs ii van a komplett lakosságot tekintve! nem okostelefon, nem androidos telefon SGS II! magában! lefordultam a székről mikor megláttam, hogy a 48 milliós országban elkelt az 5 milliómodik SGS II

világviszonylatban pedig a 20millió közeleg, abból a teleofnbol ami hazai zugshopban is 120k felett van...

de amúgy ezeknek a telefonoknak a nagyrésze olyan mint a legó. 20 másik telefonban is használnak ugyan olyan alkatrészeket, csak a külső ami valóban egyedi fejlesztés és gyártás, de pl nézd meg az ebayen a kis kinaiak minden létező telefonra gyártanak 20 színben tokot, és 2 dollárért adják... és megéri nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. raiden
2012.01.25. 16:13
alig várom, talán sikerül szereznem occóért egy sgs1-et D

amúgy sokan mondják mindig, hogy "mert a gagyi műanyag"... Fém házzal, hogy nézne már ki?! DDD

Ha fémházas telót akarsz: nokia 6300, jahogy az nemmenő? akkor meg minek sipákolsz a fémért... Ha meg strabíró teló kell, mert mondjuk te hegymászó vagy, a telefonod meg bázisugró, akkor azt hiszem nem a samsungnál kell nézelődni

amúgy én sem kedvelem a műanyag felületeket... viszont ezeken a telefonokon már javarészt csak a kijelző van... szóval... na mind1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. somakb
2012.01.25. 16:18
HUFEEUR: "Ennyien vesznek több százezres telefont, míg egy handled konzol jobb játékokkal még olcsóbb áron 3-4 év után nyereséges csak?"

Nem ennyien, hanem sokkal többen. Többszázmillió okostelefon ment el tavaly, és jórészük nem az olcsókategóriás, hanem iPhone, SGS, SGS2, stb. Gondolj bele, csak Iphone-ból a legutóbbi negyedév alatt 37 milliót adtak el... és ez csak 3 hónap és csak egy márka ... az összes asztali és kézikonzolból együttvéve (XBOX, PS3, PS2, Wii,DSi, 3DS, PSP, PS Vita ) nem adtak el annyit a 3 hónap alatt, mint csak Iphone-t...és akkor hol van még az IPad, az Androidos telók, tabletek stb.

Eközben PS Vitaból pl a január 14. héten Japánbna 17.000 dbot adtak el (3DS-ből 104.000-t), ami iszonyatosan vicc, irdatlan csökkenő tendencia... ezek után erősen meg fogják gondolni a fejlesztők érdemes e egy percet is a Vitara fejlesztni... nulla a piacuk.

A Vitára egy játék 40-50 eur (12-15.000)ft. Az IOS/Androidra, az igen jók 5 eur. 5-6 játék és máris 200.000 nél tartasz a vitával...és nem olyan rosszak ám azok a játékok... ma már egy GTA III is megy ezeken a cuccokon...

A PS Vita szimplán meghalt akkor, amikor a Sony bejelntette. Már akkor is sokan feltették a kérdést, hog "Minek"? Ki fog venni egy drága kézi konzolt drága kiegészítőkkel és drága játékokkal, mikor már lassan mindenkinek van erős okostelója. És ebből kifolyólag, ki fog erre nagy költségek árán fejleszteni, ha nincs eladott készülék és nincs piac... ennek a vége egy negatív spirál, amitől hamvába dől az eszköz. A kézikonzolok halottak.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. felziusz
2012.01.25. 16:19
HUFEUR
Nem Magyarország az elsődleges piac. Gondolj a 2 éves hűségidős konstrukciókra itthon és külföldön. Nem feltétlen 100 asokért veszik, hanem részletre. (Felsőkategóriára ez jellemző)

l-bandee

teljesen egyetértek. Okostelefonom kijelzője azt is érzi néha ha az ujjammal hozzá sem érek csak a képernyő felett mozgok, szóval valóban bolond dolog lenne. 4,65 colhoz annyit fűznék hozzá hogy nem biztos hogy beférne a nadrágzsebbe. Galaxy Nexust is taperoltam szép meg jó meg batár. Szimpi teló de a mérete miatt nem kéne. Olyan 4 hüvelykig lennék ilyesmire vevő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. felziusz
2012.01.25. 16:26
somakb A kézikonzolok halottak.
A régi értelemben véve. Android lehet átveszi a helyüket.(jó eséllyel) Rendszer és a hardver megvan, a piac megvan; csak fejleszteni kell rá. Jó, néha az érintőkijelző kevés egy Game fullos irányítására, de egy telót megbütykölnek és tadamm.

Nyíltforrás mivolta miatt írnak egy driver és máris lehet egy kontrollert rádugni.


illetve már csináltak direkt játékra egy androidos gépet. http://realitypod.com/wp-content/uploads/2011/12/J_7100_3.jpg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. l-bandee
2012.01.25. 20:06
@Mikrobi:

Azért ez nem egészen így megy
ARM és x86 alapú processzorok között van "egy-két" igen lényeges eltérés, csak hogy a legszembetűnőbbet említsem: az ARM totálisan energiatakarékos, emiatt hiába megy az akár 3Ghz-en, akkor se fog a nyomába érni egy ugyanekkora órajelen ketyegő AMD/ Intel procinak (pláne, ha azt vesszük, hogy már AMD és Intel között is mekkora architektúrális különbségek vannak, pedig mindkettő x86 [x64] alapú)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hmmmmm
2012.01.25. 23:31
Sajnos ez nem teljesen igaz. Ezek az ARM-es procik közelében nincsenek egy asztali processzor teljesítményének. Nehogy elhiggyétek már, hogy egy 2-3W-ot fogyasztó proci fel tudja venni a kesztyűt egy 65W-os procival szemben.


Ha igazad lenne, akkor szerinted nem csapnának le a PC gyártók ezekre a procikra, és dobnának ki mini PC-ket, melyek nem fogyasztanak szinte semmit sem? Senki sem olyan hülye, hogy ezt nem lovagolná meg. Ezek a procik az Atom procikkal "versenyeznek", és arról mindenki tudja, hogy a nyers számítási teljesítményük harmatgyenge.

Természetesen teljesítmény/fogyasztás mutatójuk verhetetlen, de (szerintem) még kevesek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!