iPon Hírek

"Apró" lézernyomtatók a Samsungtól

Dátum | 2008. 04. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A világ legkisebb (színes) lézernyomtatóit alkották meg, a cég koreai részlegének állítása szerint. Egész pontosan két új modellről van szó, a CLP-315K-ról, és a CLX-3175FNK-ról.

Az Akihabara News állítása szerint a CLP-315K-k mintegy 20%-al kisebbek, mint az őket megelőző CLP-300-as nemzedék tagjai. Képességeiket tekintve 2.400 x 600 dpi-vel dolgoznak és 32MB belső memóriával rendelkeznek - azonban a sebességük kissé aránytalan: fekete-fehér oldalból 16-ot húznak le percenként, színesből azonban negyedennyit, vagyis mindösszesen négyet. Mindenesetre ha a cég ama állítása szintén igaz, miszerint a fénykép-nyomtatás minőségét "drasztikusan" feljavították, akkor ez utóbbi valahol még érthető is.


A CLX-3175FNK-k elődeiknél (a CLX-3160-asoknál) hozzávetőlegesen 40%-al kisebbek; rendelkeznek beépített fekete-fehér szkennerrel és faxszal is. Emellett a gép meglehetősen önálló is, mivel a beszkennelt képeket akár közvetlenül (tehát számítógép használata nélkül is) átküldhetjük akár egy pendrive-ra is, vagy ugyanígy, pendrive-ról nyomtathatunk vele, szintén gép nélkül.

Ez utóbbinak a felbontásáról és a sebességéről sajnos ugyanúgy nincs még sehol információ, mint ahogy mindkettőnek az áráról és megjelenési dátumáról sem.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!