iPon Hírek

Apró pendrive, ami a pornak és a víznek is ellenáll

Dátum | 2013. 07. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Kingmax egy szuperkompakt pendrive-ot mutatott be, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy víz- és porálló kivitelben érkezik, de kompakt és könnyű felépítése miatt is kifejezetten érdekes megoldásnak tűnik.

A PI-03 típusjelzéssel ellátott pendrive PIP technológiával készül - a termék gyakorlatilag ennek köszönheti vízzel és porral szembeni ellenállóságát.

Az apró adattároló nagyjából akkora, mind egy klaviatúra billentyűje: a termék 21 x 14,5 x 7 milliméteres mérettel bír, tömege pedig nagyjából 2,5 gramm.

A rendkívül parányi, pehelykönnyű pendrive kupakos felépítéssel rendelkezik és nyakpánt rögzítésére alkalmas füllel is rendelkezik, így kulcstartóhoz, pénztárcához, illetve aktatáskához is rögzíthető.

Az újdonság apró mérete miatt kiválóan alkalmazható táblákhoz és ultravékony noteszgépekhez, hiszen ezeknél az eszközöknél kiemelten fontos, hogy a külső adattárolók kompaktak, helytakarékosak és már-már észrevétlenek legyenek. Ezeket a szempontokat teljesíti is a Kingmax újdonsága. Az új adattároló mérete miatt nem akadályozza a szomszédos USB portok használatát sem, de ez aligha meglepő. A PI-03 egyébként gyártója szerint autós használatra is kiváló, ugyanis az autós audió rendszer USB portjában diszkréten, szinte észrevétlenül foglal helyet

A feketében és fehérben érkező Kingmax PI-03 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os és 32 GB-os változatban érhető el. A képet némileg rontja, hogy az újdonság nem USB 3.0-s, csak USB 2.0-s csatolófelületet használ, ami a nagyobb adattároló kapacitással rendelkező példányoknál probléma lehet, ugyanis az USB 2.0-s szabvány által kínált sebesség mellett elég sokáig tart megtölteni tartalommal az adott pendrive-ot, ha nagyobb mennyiségű adat átmásolása a cél.

A Kingmax újdonsága hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az 5 év garanciával érkező pendrive várható ajánlott végfelhasználói ára jelenleg nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. jaszy.peti
2013.07.15. 18:13
A Kingston DT R30 USB3.0 az nem víz, por, és ütésálló? Mert hát gumírozott. Vagy csak dísz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Gabesz1992...
2013.07.15. 19:04
vagy azért csinálták vízállóra mert olyan pici hogy mosás előtt mikor nézed át a motyót akkor tuti nem fogod megtalálni mert olyan pici
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. peter89x
2013.07.15. 19:57
Tableten mondjuk ritka a full-size USB port, úgyhogy az OTG kábel miatt ugyanmindegy, hogy mekkora a pendrive.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. jaki2000
2013.07.15. 21:38
Ha mindegy mekkora egy pendrive, akkor 5 kilós laptop helyett miért tabletbe akarod beletuszkolni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Szaszyka
2013.07.15. 22:11
Hahahahaha, ez por- csepp-, és ütésálló??? A Corsair Survivor... na az túlélő!!! :-P
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Jofo
2013.07.15. 22:16
Ez így elméletileg jól hangzik, DE kíváncsi lennék egy gyakorlati tesztre is mert a fehérszínű pendrive-on látszik az illesztési hiba ami akár lehet véletlen is de egy vízálló pendrive-tól számomra nem bizalom gerjesztő. A porállóság meg hát egy mozgó alkatrésztől mentes dologban túl sok kárt nem hinném hogy okozna némi por. Tekintve hogy a legtöbb pendrive egész jól össze van rakva. Sok sok éve megvan már az egyik pendrive-om és még mindig semmi baja pedig már kapott esést, kupakja már évek óta nincs meg, esőt is kapott egy keveset.
Minden esetre a Kingstone féle gumiburkolatos megoldás vagy a Corsair azonos kategóriájú pendrive-jai jobban meggyőztak. A méret meg szerintem elhanyagolható kérdés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Jofo
2013.07.15. 22:18
Jah és USB 2.0 egy 32GB-os pendrive-nak? Jövőre sem írja tele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. j.panzer
2013.07.15. 22:33
Szaszyka
Ütésállóságról (ha nem tévedek) nem volt szó, víz meg por állóság nem nagy cucc, már a legtöbb Sony teló is tudja, attól még simán rommá törik, ha leejted.

Survivor-om nekem is van, királyos. Most van belőle Stealth modell. Bejön.

Jofo
Valszeg nem a kupak teszi víz és por állóvá, mint ahogy a Data Traveller Vault Privacy-t is nyugodtan beleejtheted vízbe akkor is, ha nincs rajta a kupak. Sőt tulajdonképpen maga a kupak nem is vízálló, simán bemegy rajta a víz. Maga a pendrive vízálló, csak használat előtt ki kell szárítani, ami még egy forró nyári napon is jó fél óra... De kipróbáltam, simán műxik...

USB3-nak meg sztem azért nem USB3-as, mert ilyen kicsi méretben szénné forrná magát. Még az aluházas USB3-asaim is melegednek, ha sokat nyúzod egyhuzamban. Haveromnak van ilyen pici pendrive-ja, igaz valami kínai vacak, e az még USB2-n is úgy felmelegszik, hogy szó szerint süt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. axe
2013.07.16. 08:23
, víz meg por állóság nem nagy cucc, már a legtöbb Sony teló is tudja, attól még simán rommá törik, ha leejted. - mutasd már meg azt a JÓPÁR telefont ami ezeket tudja a sony kínálatában mer a legtöb telefon szerintem erős túlzás.
nekem tetszik amúgy a pendrive ezt nem 5petabyte/s olvasáshoz meg íráshoz tervezték felrakod kulcstartódra aztán bármi törtnéhet vele úszkálsz stb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. scsabee
2013.07.16. 08:24
"A rendkívül parányi, pehelykönnyű pendrive kupakos felépítéssel rendelkezik és nyakpánt rögzítésére alkalmas füllel is rendelkezik, így kulcstartóhoz, pénztárcához, illetve aktatáskához is rögzíthető. "

Rendelkezik, rendelkezik, ejj, de jól megfogalmazott mondat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. prohlep
2013.07.16. 09:48
Nem a kupak vízállóságáról van szó. Normál pendrive esetén a víz be tud menni a burkolat résein az elektronikához. Ősszel lehetett kapni egy még apróbb vízálló flash-t:http://ipon.hu/webshop/product/transcend_jetflash_t3k_4gb_fekete/117593

Az új termékben az a poén, hogy a flash chip olyan pici, hogy elfér lényegében az érintkezők mögött, ezért lehet olyan rövid. Talán az se rossz, hogy vastagabb. Az általam használt vékonnyal az a gond, hogy ugyan jól zsebrevágható, csak éppen szinte észrevétlenül kirántható bármivel együtt, és a zsebemet kívülről megnyomva nemigen érzem, hogy még a zsebemben van-e, vagy már elvesztettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim
2013.07.16. 10:55
Öt éve nem használok kb. pendrive-ként árult USB adattárolót. Ezt használok helyette:Vízállónak tuti vízálló, mivel ki lett már mosva, mikor nadrágzsebben felejtettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2013.07.16. 13:02
Ez egy jó dolog, mert elég idegesítő ha kilóg az autórádióból a pendrive. Rossz mozdulat esetén még ki is törheti az ember a térdével. A rádiógyártók ki kitalálhattak volna egy sínt ahova oldalról lehetne becsúsztatni, nem merőlegesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szaszyka
2013.07.16. 15:41
J.panzer a tiéd is túléli a buszt?
Arra a Stealth-re érdemes lenne befizetni, valóban elég szép...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2013.07.29. 21:23
Mikor a gyíkba lesz már kapható??? Nagyon kéne már, amint kapható lesz, instatnt get.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2013.11.27. 19:47
És még mindig nem kapható. Karácsonyra elérhető lesz vajon, vagy csak viccből van fent a honlapon, hogy kapható?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!