iPon Hírek

Apró SSD-k a Foremay-től

Dátum | 2011. 04. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

 

Egy negyeddoláros érménél is kisebb a kaliforniai illetőségű Foremay OC177-családjának legújabb DOC-je, melyet - nem meglepő módon - vékony laptopokhoz, táblákhoz, navigációs készülékekhez, személyi médialejátszókhoz és okostelefonokhoz terveztek, beágyazott tárhelynek.

Az egységek kapacitásának felső határa jelenleg 64 GB. Interfész terén a szabványos IDE és SATA megoldásokat támogatják. Az új DOC-k közvetlenül a célkészülék alaplapjára forraszthatóak (LGA/BGA-tűkkel rendelkeznek), még több fizikai helyet takarítva meg így a készüléken belül.

Állításuk szerint az új chipek további erénye, hogy minden eddiginél ellenállóbbak gyakorlatilag minden fizikai behatással szemben (rázkódás, ütés, esés), így akár katonai célokra is kiválóan alkalmazhatóak.

Fizikai méretüket tekintve az új egységek 22 x 22 x 1,8 mm-esek. Az olvasási sebességük 70, az írási pedig 40 MB/s-nál tetőzik. Elsőként a 32 GB-os változatokat szállítják ki, és csak valamivel később - az év harmadik negyedében - adják közre a 64 GB-osakat. Árakról egyelőre nem esett szó.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. HSanyi63
2011.04.11. 17:10
Hú!
32 Gb navigációba!?

Akkor nem csak a Föld, de a Naprendszerben is elnavigálhatunk. :-)))
Emlékszem, mikor a 128Mb SD volt az elérhetetlen, hatalmas tárhely.......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!