iPon Hírek

Aprók nagyban - 01.10.

Dátum | 2013. 01. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Zombifikáld az esküvőd

Érdekes kezdeményezéssel állt elő Dead Island: Riptide fejlesztése közben a Deep Silver. Keresnek egy eljegyzett párt, akik hajlandók lennének az esküvőjüket zombis témában lebonyolítani. Ez többek között zombis sminkeket jelent, és persze azt, hogy a tengerpart helyett inkább egy temetős, kriptás díszletben zajlana a dolog. A boldog pár az új Dead Island-játék hivatalos zombifelesége és zombiférje lehet, de nem csak ez a jutalom: a Deep Silver megszervezi az egész esküvőt, és egy karibi nászútra is befizeti a győzteseket. Jelentkezni egy videóban lehet, azonban kizárólag az Egyesült Királyságból.


Valóságshow lesz a Gran Turismo 5 GT Academy versenyéből

A Sony és az ITV végig követte a tavaly kezdődött GT Academy versenyt a kezdetektől, és a rögzített videoanyagból gyakorlatilag egy valóságshow-t raknak össze. A műsor első adása február 4-én lesz esedékes az Egyesült Királyságban, este 8-kor az ITV 4-en. A GT Academy sztoriját az elejétől élvezhetjük végig: láthatjuk majd, ahogy 14 európai országból 830 ezer versenyző próbálkozik a legjobb köridő elérésével. Közülük végül a legjobb hat jutott a nagydöntőbe, hogy a Silverstone versenypályánál felállított GT Academy Race Campen mérkőzzenek meg egymással. Itt a játékban képezték ki őket, hogy elsajátítsák azokat a képességeket, melyek egy igazi autóversenyzőnek szükségesek. A győztes végül a dubaji 24 órás versenyen vezetheti majd a Nissan 370Z GT4-es autót, Európát képviselve. A show állítólag nagyon izgalmas és feszültséggel teli, ahol a játékosokból lett versenyzők hatalmas nyomásnak voltak kitéve, hogy megfeleljenek az elvárásoknak.


Aliens: Colonial Marines - a kaptár mélyén

Folytatódik a koncepciórajzos - végleges grafikás videosorozat, melyet nem olyan régen indított el a Gearbox. Ezúttal mélyen behatolunk az idegenek lakhelyébe, szóval nem érdemes kihagyni.Belehúz a Halo 5-re a 343 Industries

Frank O'Connor, a Microsoft által a Halo-franchise ápolására létrehozott 343 Industries vezetője egy blogposztban írt a Halo 4-gyel kapcsolatos érzéseiről. Elmondta, ha csak az objektív tényeket nézik, akkor a játék sikeres volt: ebből kelt el a legtöbb példány leghamarabb a sorozat történetében, számos díjat és kritikai elismerést kapott. Ettől függetlenül azonban tudják, hogy a játék közel sem tökéletes: sokat kell tanulniuk, ugyanakkor most már megvan a kapacitásuk, a csapatmunkájuk, a technológiájuk és a tapasztalatuk ahhoz, hogy legközelebb valami még jobbat tegyenek le az asztalra. O'Connor úgy véli, habár jó munkát végeztek az engine módosításával, az univerzum kiterjesztésével, a történetmesélés átalakításával és még a marketinggel is, sok jó ötletük végül nem került be a játékba, és maradtak hibák is, elkövettek ballépéseket.


Ne játékot fejlessz, inkább porszívót

Sir James Dyson, a Dyson vákuumtisztító alkotója szerint az Egyesült Királyság által kiszabott adókedvezmények a játékiparra káros hatással vannak. Az országban már hosszú évek óta lobbiztak a játékfejlesztők azért, hogy a kormány végre támogassa kicsit őket, könnyítsék meg a helyzetüket, és ezt sikerült is elérni, a kezdeményezés pedig azóta nagyon is gyümölcsöző eredményeket hozott. Dyson szerint azonban nem túl jó a helyzet: úgy nyilatkozott, tízből kilenc frissen diplomázott elhagyja az országot, hogy külföldön próbáljon szerencsét, és a játékipar ragyogása elvonja a figyelmet a többi mérnöki és tudományos lehetőség elől.


Mozgásban a Monster Hunter 4 3DS

Milyen lesz a Monster Hunter 4 a Nintendo kézikonzolján? Nos, ezt mutatja meg nekünk az alant látható előzetes, ahol in-game csatákat élhetünk át, fegyvereket tekinthetünk meg, és persze vethetünk pár pillantást a méretes fenevadakra is.Nem lesz Call of Duty mozifilm

Míg a Ubisoft javában el van foglalva azzal, hogy a legnagyobb játékait a vászonra vigye, így például jön Michael Fassbender főszereplésével az Assassin's Creed-film, valamint Tom Hardyval a Splinter Cell, addig az Activision ódzkodik attól, hogy a Call of Duty-t odaadja Hollywoodnak. Erről egyenesen Bobby Kotick nagyfőnök nyilatkozott a New York Timesnak, ahol azt mondta, egy Call of Duty-film csak megmérgezné a franchise-t, és a játékadaptációk egyébként is ritkán felelnek meg a rajongók elvárásainak. Ettől függetlenül a Blizzard felügyeletével még mindig előkészítő fázisban tart a Warcraft-mozi.


Nem szereti a fórumokat a Dragon Age írója

A Dragon Age vezető írója, David Gaider elárulta, nem olvassa a hivatalos BioWare fórumokat, azok ugyanis szerinte egyre negatívabb hangnemet sugároznak, és egyre inkább fertőzőek. "Én magam inkább elkerülöm ezeket manapság. Miért? Mert ha túl sok időt töltök el ott, akkor negatív érzések kerítenek hatalmukba, és nem csak az általunk készített játékokkal kapcsolatban, hanem saját magammal, és általában az élettel kapcsolatban is." - mondta az úriember. Gaider úgy nyilatkozott, a BioWare így is elég pozitív és negatív kritikát kap anélkül, hogy a fórumokra kellene járniuk, ahol a sok "zaj" elnyomja az értelmes hozzászólásokat, és ahonnan a sok negatív és undorító stílusban nyilatkozó fórumozó mellől menekülnek az udvariasabb arcok. Gaider fontosnak tartja a negatív véleményeket is, ha azok normális hangnemben érkeznek, ugyanakkor szerinte még fontosabb, hogy a BioWare igazi rajongóival legyenek képesek beszélni, és tőlük megtudni, hogy mit is akarnak. A Dragon Age 3: Inquisition például a fanok ötletére hozza vissza majd a csapat karaktereinek páncélzatának testreszabhatóságát, többek között.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Szefmester
2013.01.11. 03:31
"Nem lesz Call of Duty mozifilm" A játékok már most is inkább csak interaktív mozifilmek a nagy multizás előtti pár percre...

"Nem szereti a fórumokat a Dragon Age írója" Akkor valszeg nagyon nem szereti a kritikákat..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.01.11. 07:17
A 2.-ban igazad van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kono
2013.01.11. 08:18
Vagy csak iszonyatosan bunkó és modortalan a játékosok nagyrésze. Ha elolvassátok, normális hangnemű kritikát várnak, nem szardobálást. Megértem ezt, sokszor tapasztalom sajnos, mert ilyen az emberiség. Olvassatok bele bármelyik nagyobb játék fórumába, töménytelen anyázás és szidalmazás van még annak ellenére is, hogy moderálják őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FXDominato...
2013.01.11. 23:21
Van aki nem vár Hollywoodra???!!!!
http://www.youtube.com/show/thefarcryexperience
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!