iPon Hírek

Aprók nagyban - 01.02.

Dátum | 2013. 01. 02.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Dead Space 3 - mi történt eddig

Mivel a Dead Space 3 februárban megjelenik, az Electronic Arts úgy gondolta, itt az ideje egy kis történelemórát tartania azok számára, akiknek eddig kimaradt a tananyagból Isaac élete. Nem vidám meséről van szó.Az Eidos Montrealnál készül a Tomb Raider multija

A Tomb Raider brand managere az Official Xbox Magazine-os leleplezés után megerősítette, hogy a Tomb Raider többjátékos része az Eidos Montreal munkájának köszönhető. Ez a csapat a Deus Ex: Human Revolutionön dolgozott korábban, illetve állítólag éppen a Thief 4-et hegesztik, bár ezt hivatalosan még senki nem erősítette meg - szóval, nem szabad összekeverni őket a Square Enix Montreallal, akik a Hitman-univerzummal vannak elfoglalva. Magáról a multiplayerről továbbra sem tudunk semmit azon kívül, hogy Lara társai harcolnak majd benne a kincsvadászok ellen.


Újra előkerült a Lightning Return bemutatkozó előzetese

Decemberben egyszer már kikerült, a kiadó azonban visszahúzta. Most azonban remélhetőleg örökre fenn marad a YouTube-on a Lightningh Returns: Final Fantasy XIII bemutatkozó trailere.Nagy bejelentés jöhet a Remedytől

Az Alan Wake Facebook-oldalára került fel egy szösszenet, mely szerint a játékot 75%-os leárazással lehet megvenni a Steamen, majd még utána tették, hogy "még nagyobb hírek érkeznek majd 2013-ban a Remedytől". A legújabb pletykák szerint persze az Alan Wake 2-ről van szó, amely az Xbox 720 egyik első exkluzív címeként érkezhet majd - állítólag a Microsoft és a Remedy az E3-on jelenti majd be az anyagot.


Tavasszal jön a Zeno Clash 2

Az enyhén beteg, chílei fejlesztőktől érkezett Zeno Clash folytatást kap, konkrétan tavasszal. Szűkebb megjelenési dátum egyelőre nincs, ami viszont van, az néhány új screenshot a VG-nél. Ha nem tudod miről van szó, akkor röviden: az eredeti Zeno Clash a Source engine-re épül, és egy eléggé elvont világgal megáldott FPS-nézetes harcolós anyag volt, amit nem mindneki tudott megemészteni, viszont egy igazi kis kultusz épült köré (Chocho cikke errefelé található róla).
The Walking Dead a Metacritic 2012-es listájának élén

Mint minden évben, a Metacritic kritikaösszesítő oldal ezúttal is közzétette a maga kis listáját. Nagy meglepetésre, tavaly a legnagyobb átlagos pontszámot a The Walking Dead kalandjáték Xbox 360-as verziója érte el a maga 95 pontos átlagával - 2011-ben a Batman: Arkham City nyert, 2010-ben pedig a Super Mario Galaxy 2. A platformok között ezúttal a PlayStation 3 nyert átlagos pontszámokat tekintve: 70,3 pontot zsebelt be 204 megjelent játékból, míg az Xbox 360 69,5 pontnál állt meg 243 megjelenésből. A Wii és a Wii U együtt 68,5 ponttal zárt, 53 játékkal. A PS3-on hat játék kapott 90 pont feletti átlagot, az Xbox 360-on hét, a Wii-n és a Wii U-n pedig csak egy.

Összességében azonban a Metacritic szerint rosszabb évünk volt, mint 2011-ben. Összesen 14 konzoljáték kapott 90 pont felett, míg 2011-ben ugyanez a szám 23 volt. Ez valószínűleg a konzolgeneráció kifáradásának tudható be.

Íme a teljes lista:

The Walking Dead: The Game – Xbox 360 – 95
Persona 4 Golden – Vita – 94
Mass Effect 3 – PS3 – 93
Mass Effect 3 – Xbox 360 – 93
Journey PS3 – Sony – 92
Xenoblade Chronicles – Wii – 92
Dishonored – PC – 91
Mark of the Ninja – PC – 91
Borderlands 2 – PS3 – 91
Far Cry 3 – PS3 – 91
Far Cry 3 – Xbox 360 – 90
Trials Evolution – Xbox 360 – 90
Okami HD – PS3 – 90
Mark of the Ninja – Xbox 360 – 90
FIFA Soccer 13 – Xbox 360 – 90
Guild Wars 2 – PC – 90
NBA 2K13 – PS3 – 90
XCOM: Enemy Unknown – Xbox 360 – 90


Jönnek a bogarak az Earth Defece Force 2025 előzetesben

A 2017 és az Insect Armageddon után most már joggal várhatjuk a bogaras-irtós játék 2025-ös verzióját, ami persze nem 2025-ben jelenik meg, hanem valamikor idén, Xbox 360-ra és PS3-ra. Nagyobb pályák, több fegyver és jármű kap majd benne helyet, meg persze négyjátékos online módok.Ghost Recon-filmen dolgozik a Ubisoft

A Ubisoft filmes dolgokkal foglalkozó ága, a Ubisoft Motion Pictures éppen egy tervezettel készül a Ghost Recon alapján, amivel aztán majd körbe tudnak menni a hollywoodi stúdióknál, hátha valamelyik horogra akad. Tom Clancy neve persze nem hangzik rosszul filmes körökben sem, még akkor sem, ha a játéknak valójában nem sok köze van az úriember munkásságához. A Ubisoft Motion Pictures célja. ahogy a Splinter Cell- és az Assassin's Creed- mozik esetében is, hogy meggyőződjenek arról, a készülő film hű marad a játékok szellemiségéhez.


Capcom: nem lesznek kései Wii U-portok

A Capcom amerikai alelnöke, Christian Svensson a cég fórumain erősítette meg, hogy nem igazán hisznek a játékaik kései portolásában. Inkább előre néznek a fejlesztésekkel kapcsolatban, mert nagyon hiszik, hogy ennyi idővel az első megjelenés után még sikeres lehetne a Resident Evil 6, a Street Fighter IV, vagy akár a Marvel vs. Capcom 3 a Nintendo új konzolján. Ezzel kapcsolatban viszont érdekes, hogy a DmC-t sem tervezik kihozni a Wii U-ra, így a cég jelenleg egyetlen hivatalosan is készülő játéka a friss gépre a Monster Hunter 3 Ultimate, ami márciusban érkezik.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. HeverAdam
2013.01.03. 06:56
Az utolsó hír címéhez szólnék hozzá

Capcom: nem lesznek kései Wii U-portok

Kicsit furán lett megfogalmazva nem? Nem mint ha akkora bajom lenne vele Azért nagyon jók a cikkek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kray
2013.01.03. 11:11
Dead Space 3 jó lesz remélem.
Mostanában nagyon bejönnek a Co-op multik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!