iPon Hírek

Aprók nagyban - 01.03.

Dátum | 2013. 01. 03.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Mozgásban a Jurassic Park a Half-Life 2 alatt

A Half-Life 2-es Jurassic Park-mod a Black Mesa-hoz hasonlóan nem új kezdeményezés volt. Míg utóbbi elkészült, a dinoszauroszos cucc hat év után sem akar megjelenni. A fejlesztést végző csapat azonban szeretné tudatni mindenkivel, hogy bizony él a projekt, és ezt megerősítendő, kiadtak egy játékmenet videót. John Williams zenéje valószínűleg örökre bizsergetni fogja a gerincünket.
 Visszaszámol az Xbox Live nagyfőnök

Az Xbox Live megmondóemberének honlapján elindult egy visszaszámlás a 2013-as E3-ig. A több, mint 5 hónap múlva esedékes show alkalmával mindenki azt várja, hogy a Microsoft végre lerántja a leplet az Xbox 360 utódjáról, de egyelőre persze semmi hivatalosat nem tudunk.


Szivárog a Tomb Raider többjátékos módja

Elkezdtek befutni az OXM exkluzív beszámolója alapján az első információk a Tomb Raider multiplayer részéről. Ahogy korábban már írtuk, két csapat közül lehet választani: a hajótöröttek és a kincsvadászok között ugrálnak majd a csapatok a három menetig, két győzelemig tartó Team Deathmatch-ben. Úgy tűnik a pályák nem lesznek kifejezetten nagyok és tágasak, viszont tartalmazni fognak mindenféle aktiválható csapdát, elpusztítható környezeti elemet. A második mód neve Rescue, és a célja egyelőre nem teljesen tiszta: az biztos, hogy a hajótörötteknek egészségügyi csomagokat kell majd gyűjtögetniük, míg a kincsvadászoknak meg kell ölniük valakit, hogy nyerjenek. Ettől persze több játékmódot várhatunk majd, és mindegyikben számos karakter közül válaszhatunk (Larát nem), és testreszabhatjuk a fegyverzetünket is.


Beköltözhet a MOBA a World of Warcraftba

Egy kiszivárgott alapján úgy tűnik, hogy a Blizzard egy MOBA-stílusú battlegrounddal készül az 5.2-es patch-re. A pálya neve Defense of the Alehouse, valószínűleg nem véletlenül, hiszen ez rövidítve annyit tesz: DotA. A Blizzard valószínűleg kicsit odaszúr a Valve-nek, amiért az az egyik legnépszerűbb Warcraft 3-modot kisajátította külön játéknak.

 NFC-vel csapna le a Sony a használtpiacra?

Egy új szabadalmi bejegyzést ástak elő a NeoGAF fórumozói, melyet a Sony Japan ejtett meg. Gyakorlatilag arról van szó, hogy - a feltételezhetően a PlayStation 4-hez - szabadalmaztatott technológiával a fizikai játékok NFC-n kommunikálnának a konzollal, rögtön hozzákötve a játékot az adott géphez, ezzel lehetetlenné téve azok használtan történő eladását. Jelen esetben valószínűleg arról is lehet szó, hogy a játék a felhasználó PSN-fiókjához csatlakozik, nem a géphez, különben ha a masina esetleg elromlana, akkor ugrana a játék is. Egyelőre mindezt tessék egy csipet sóval kezelni, mert csak vad találgatás, semmi hivatalosat nem tudunk.


Otthoni automatizálásra szakosodott céget vett a Microsoft

A The Wall Street Journal úgy értesült, a Microsoft felvásárolt egy pici start up céget, mely az R2 Studios néven futott, és főként azon dolgozott, hogyan lehet a digitális médiumokat elosztani és megjeleníteni különböző televíziókon. A lap beszámolója szerint az apró cég kapós volt: korábban a Google-lel és az Apple-lel is tárgyaltak, ám végül a Microsoftnak adták be a derekukat. Pontos pénzügyi részletek nem ismertek, azonban úgy tűnik, hogy az R2 Studios csapata a továbbiakban az Xbox-divíziót erősíti majd.


Final Fantasy XIV - menjünk az instába

Javában zajlik az újjászületett Final Fantasy XIV bétatesztje, melyből eddig is számos játékmenet-video szivárgott ki. Ez azonban az első, ahol igazából beletekinthetünk a harcba, és az instance-olt dungeonökbe, pontosabban azok közül egybe, a Tam-Tara Deepcroftba. Nem szabad elfelejteni, hogy még messze a játék fejlesztésének vége, azonban máris jobbnak tűnik, mint az csúfosan megbukott alapváltozat.

 Elégetik az erőszakos játékokat Connecticut államban

Érdekes kezdeményezéssel állt elő a connecticuti Southington városa, pontosabban az abban létrejövő szervezet, a SouthingtonSOS. A helyi önkormányzatot, az oktatási bizottságot, a tűzoltóságot és a különböző városi tisztségeket is maga mellé állító szervezet arra kéri a lakosokat, hogy hozzák el erőszakos játékaikat, filmjeiket és zenéiket, azokat pedig a város bezúzza és elégeti, cserébe pedig egy 25 dollár értékű ajándékutalványt ad. A dolog persze nem kötelező, sőt, nem is ajánlják csak úgy mindenkinek, de úgy érzik, nekik is tenni kell valamit Newtownban történt mészárlás miatt, jobb gesztus pedig valószínűleg nem jutott eszükbe. A szervezet képviselője elmondta, az igazi céljuk az, hogy a szülők beszélgetést kezdeményezzenek a gyermekeikkel az erőszakos videojátékokkal kapcsolatban, ismerjék meg, mivel játszik csemetéjük, mivel tölti az idejét. A SouthingtonSOS szerint ha a szülőknek rendben van, amit a gyermekük csinál, akkor nekik is. Az SOS képviselői tovább elmondták, hogy ezzel nem arra akarnak célozni, hogy a videojátékok okozták a newtowni gyilkosságot, hanem csak fel akarták hívni a figyelmet arra, mennyi erőszakos játékos, film és zene vesz körül minket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. benczeb90
2013.01.04. 00:28
Félig off

A szülők felelőssége is a lelkibeteg gyerek kezelése/kezeltetése, iskolából való kivétele...stb. Ha nem megy a beilleszkedés jónéhány éven át, az már elegendő jel szerintem arra, hogy ez a továbbiakban se fog javulni. Továbbá a tanároknak is kell hogy legyen felelőssége. A szülőknek meg nem a játékot kell elvenni/nem megvenni/stb, mert ez csak egy tüneti kezelés. A játékok nem rontanak el senkit odáig, hogy gyilkoljon, csak azokat, akik más behatásra is megtennék ugyanezeket a szörnyűségeket. Tehát a tanároknak kell pszichológushoz utaltatniuk a gyereket, ha a szülők nem képesek rá, a közösség védelméért. Ha pozitív az elmegyógy teszt, akkor a faternak be lehetne vonni a fegyvertartási engedélyét addig, amíg a gyerek otthon lakik, és nem vesz igénybe kezelést egy megfelelő intézményben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. YellowFlas...
2013.01.04. 02:49
Két dolog:
- A Blizzen már valahogy meg sem lepődök... Minden egyes nap hanyatlanak.
- Connecticut államban meg úgy látom, hogy nagyon sok az agyhalott hülye. Ők janicsárkodnak, hogy erőszakos játék így meg úgy, bezzeg az általános iskolás kölyök meg rohangálhat apuci fegyverével. Bekaphatja USA tövig... Egyetértek benczeb90-el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester
2013.01.04. 03:49
Nos ha én laknék ott Connecticutban akkor most fognám a régi játékaim amik már nem érnek semmit sem, és elvinném elégettetni. Felmarkolnám darabonként a 25$ utalványt majd mennék és vennék valami frisset.

Másik oldalon vicces hozzászólásokat olvastam a Bli$$ezl kapcsolatban. Mégpedig hogy szegény valve.. lenyúlják a játékukat stb... Azért az ilyen embereket már simán meg lehet vezetni nem? Ők a rajongói kemény mag!

Az erőszakos játékok pedig nem tettek még senkit erőszakossá akinek nem volt rá hajlama. Régebben sok erőszakosnak mondott játékkal játszottam, mégsem lettem vérengző tömeggyilkos. Sőt! Egyéb okok miatt szívesen mennék el pár ember temetésére, mégsem teszek semmit, mert tudom hogy nem szabad. Ezek a játékok tudják levezetni a napi stresszt amit lehet máskülönben nem tudnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kray
2013.01.04. 08:11
Az, hogy az erőszakos játékok miatt lesz valaki gyilkos az hülyeség. Ahogy volt a hülyegyerek is, aki a COD-al tréningelte magát...Hagyjuk már

Az, hogy ilyen gyenge jellemű emberek a kezükbe vesznek egy ilyen játékot az maximum már csak a tervezési fázisban segíthet nekik.

Kb. olyan, hogy akkor szüntessük be a CAD rendszereket, mert valamelyik mérnök megzakkan majd és CAD-ban megtervezi, hogy hova kell rakni C4-et, hogy az egész épület a benne levőkkel felrobbanjon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zsolt200
2013.01.04. 10:35
Jajj, ezek még mindig itt tartanak? Hát nem unják már hogy ha valami történik mindig a játékokra fogják? Amíg nem voltak játékok addig nem is voltak gyilkosok meg őrültek ugye? Zárjuk már ezt le...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mainframe
2013.01.04. 12:28
Ez a játékbezúzás kurva jó kezdeményezés. Odaviszek nekik valami 1$-os leértékelt szart, aminek puska van a borítóján, és kapok érte 25$-os utalványt. Szinte bűn lenne hagyni, hogy ezeknél a hülyéknél maradjon ez a sok pénz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Stormrage
2013.01.04. 13:09
szerintem az amerikaiak meg sose gondoltak arra, hogy a fegyvertartason szigoritsanak, inkabb a jatekokat okoljak az eroszakert, szerintem is igy kell, nem is tudom oket sajnalni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Paragiadam
2013.01.04. 13:37
Szefmester: Így van teljesen egyetértek veled. Az erőszakos de más játék is azért van hogy levezessék az emberek a stresszt. Pont az ellenkezőjét váltja ki mint amit mondanak lehet hogy sokkal több erőszakos ember volna mert ha a például a GTA-ban vagy akár a sleeping dogsban nem tudom valakinek szétverni a fejét lehet élőben tenném meg! (Egy-két emberre ráférne)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Konigstige...
2013.01.04. 15:16
Pont amerókában égetnek "erőszakos" játékokat, ahol a hadsereg nyújt támogatást olyan játékok fejlesztéséhez mint a MoH: Warfighter. Végül is az nem erőszakos ... csak buzdítja a sok birkát hogy álljanak be a seregbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nedcoleman
2013.01.04. 15:56
Régebben boszorkányokat égettek, most meg játékokat.
Semmi nem változott, csak az "adathordozó" mérete
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SLX
2013.01.06. 16:42
Eloszor jatek aztan a kony utana meg az ember jon egetesre... Gratula!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!