iPon Hírek

Aprók nagyban 01.16.

Dátum | 2013. 01. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ismét jön a bostoni indie-játékos fesztivál

Szeptember 14-én rendezik meg másodszor a Boston Festival of Indie Games-t az MIT Campuson. Az ingyenes és bárki számára látogatható rendezvényen mindenféle kategóriában és stílusban mutatják be a különböző indie játékokat, a közönség pedig visszajelzéseket továbbíthat a készítők felé. A szervezők ezek mellett olyan elfoglaltságokkal jelentkeznek majd, mint a táblás és élőszereplős szerepjáték.


Friss előzetesen az Army of Two: Devil's Cartel

Mindenféle különösebb kommentár nélkül: Overkill néven megérkezett az új Army of Two friss előzetese. A játék megjelenési dátuma változatlan: március 28, PS3-on és Xbox 360-on.A Sundance Filmfesztiválra megy a Nintendo

Látszólag a Nintendo eltévesztette az utat azzal, hogy az egyik népszerű amerikai filmfesztivált, a Sundance-t veszi célba, de valójában jó tervvel rendelkeznek a japánok. Január 17-én rendez a cég egy Wii U Video Challenge néven futó eseményt, ahol azokat a kis klipeket mutatják majd be, melyeket 12 filmkészítő forgatott le, négyes csapatokban. A kisfilmek célja az volt, hogy bemutassák a Wii U egyedi képességeit. Ezen kívül másnap a Nintendo néhány, eddig még meg nem jelent játékot mutat be a közönségnek.


Nem teljesít jól az Epic Mickey 2

Az LA Times jelentése szerint 2012 végéig mindössze 270 ezer példány kelt el az Egyesült Államokban az Epic Mickey 2-ből - ez még a nem különösebben sikeres első rész eladásait is jelentősen alulmúlja, abból 2010-ben 1,3 millió ment el hasonló időtartam alatt. A kritikusok sem vélekedtek túl jól az anyagról: a Metacriticen 59%-on áll mind a PS3-as, mind az Xbox 360-as verzió. Habár Warren Spector és a Disney eredetileg négyrészes sorozatot tervezett, ezek után már erősen kétséges, hogy folytatódik-e a széria.


Közelít az európai megjelenéshez a Persona 4

A játék európai kiadója, a Zen United elárulta, már megkapta a Persona 4 európai PlayStation 3-as változatát, és reményeik szerint hamarosan az Xbox 360-as is megérkezik. Amint mindkettő a kezeik között lesz, be tudják majd lőni a megjelenési dátumot, de szerintük már nem kell sokáig várniuk a rajongókbak. Az Atlus kisebb felháborodást váltott ki annak idején, amikor régiózárasan adta ki Japánban a játékot, amit így nem nagyon lehetett nyugaton hasznosítani. Az idegtépő várakozásnak azonban hamarosan vége.


Fejlesztői naplón a March of the Eagles

Chris King vezető designer narrálásával napvilágott látott a March of the Eagles első fejlesztői naplója, melyen megtekinthetjük például a térkép változásait az évszakokkal. Az úriember ezen kívül bemutatja a játék alapvető rendszerét, a "feeding and arming"-ot, ami azt jelenti, hogy a seregünket megfelelően el kell látnunk élelmiszerekkel és felszereléssel is menet közben. Mindez persze komoly döntések elé állítja majd a játékost. A Napóleon háborúit feldolgozó játék az év első negyedében jelenik meg.Obama is kutatást szeretne a véres videojátékokról

Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama megbízta a Center for Disease Controlt, hogy végezzen kutatást az agresszív viselkedéssel kapcsolatban, és ezen belül is vizsgálja meg az erőszakos videojátékok hatását a fiatalokra. Később Obama sajtótájékoztatót adott a fegyverviselési törvényekkel kapcsolatos szigorítási javaslatairól, de ott a játékokat már nem hozta fel. Elmondta azonban, muszáj alaposan megvizsgálniuk az erőszakos viselkedés jellemzőit és okait, és ezt az egész jelenséget egy járványhoz hasonlította. Joe Biden alelnök pár napja találkozott játékipari szakértőkkel és cégvezetőkkel, hogy meghallgassa az ő véleményüket is.

Ezzel párhuzamosan a republikánus Diane Franklin, Missouri állam képviselője kifejtette, szerinte extra adót kellene kivetni az erőszakos videojátékokra. Közleményéből azonban kiderül, láthatóan nem tudja miről beszél: javaslata szerint ugyanis minden olyan játékra ki kellene vetni az adót, ami az ESRB-től teen, mature, vagy "adult only" besorolást kapott, tehát ez alapján például a The Sims 3-at is érintené a dolog. Az adóból származó extra bevételt mentális egészség megőrzésére szakosodott programokra fordítanák, ezekkel tervezik megakadályozni az Egyesült Államokban látszólag egyre gyakoribb tömegmészárlásokat.


Késik a Splinter Cell: Blacklist

A Ubisoft egy új előzetessel jelentette be, hogy a játék lekési a tavaszi megjelenési időpontot, és helyette inkább augusztusban érkezik. A döntés akár még ki is fizetődhet: a nyár végén általában kevés nagy cím jelenik meg, mindent őszre tartogatnak a kiadók. Most úgy tűnik, hogy a végleges dátum augusztus 20-a, a platformok pedig változatlanok: PC, PS3 és Xbox 360.

 Egyesíti hardveres kutatási-fejlesztési részlegeit a Nintendo

Az Inside Games beszámolója szerint a Nintendo egységesítette az eddig külön működő hardveres kutatási-fejlesztési részlegeit a nagykonzolok és a hordozható gépek számára. A japánok azt remélik ettől, hogy könnyebben megy majd a tapasztalatok és a képességek megosztása, gyorsulhat a fejlesztés, valamint egyszerűbb lesz összekapcsolni a különböző Nintendo-masinákat. A cég szerint így később könnyebben tudnak majd előállni forradalmi hardverekkel. Az mindenesetre látszik, hogy a 3DS és a Wii U összekapcsolása fontos szempont, és a Nintendo azt is igyekezne jobban kihasználni, hogy a Wii U táblakontrollere gyakorlatilag külön "konzolként" is használható, egyebek mellett. A becslések szerint az új divízió 1200 alkalmazottat foglalkoztat, és egy új épületbe költözik.


Wii U-ra is jön az InJustice: Gods Among Us

Éppen tegnap értekeztünk róla, mennyire jó története lesz a Mortal Kombat fejlesztőitől érkező InJustice-nak, ma pedig egy újabb örömhírről számolhatunk be: a játék érkezik PS3 és Xbox 360 mellett Wii U-ra is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. YellowFlas...
2013.01.17. 01:10
Már megint egy hír az USA-ról meg az erőszakos játékokról... Nem unják még?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zelbacsi
2013.01.17. 07:57
Soha nem fogják megunni, Flash Csak régebben még nem lehetett ilyen látványosan ráfogni valamire az agresszív hülyegyerekek viselkedését. "Júj, találtak a vérengző Jhonnyka szobájában egy fakardot, tiltsuk be a fakardokat!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2013.01.17. 08:29
"Az adóból származó extra bevételt mentális egészség megőrzésére szakosodott programokra fordítanák, ezekkel tervezik megakadályozni az Egyesült Államokban látszólag egyre gyakoribb tömegmészárlásokat."

Az ötlet kitalálója pedig lehet az első kezelt ott, mert hogy valami nem stimmel nála az tuti. Régebben sokszor játszottam erőszakos játékokkal, mégsem hittem azt hogy az emberek az utcán zombik akik le kell mészárolni, vagy pofoztam fel valakit csak mert keresztbe állt a szeme. Ellenben történtek olyan események az életemben amikor legszívesebben azt az egy két embert aki szándékosan ártott nekem, legszívesebben élve elástam volna. De a) nem tettem, b) ekkortájt már alig játszottam erőszakos játékokkal.

Van valami összefüggés? Nem sok. Ha valaki beleéli magát a játékokba és utána percekig/órákig ő a főhős, az ugyan úgy beleélheti magát egy könyv vagy egy film szereplőjének a helyébe is. Ma már kevesen olvasnak, a filmek meg már évek óta elfogadottak, a játékok meg újak és az interaktivitásuk miatt nagyobb katarzist okozHATNAK!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nedcoleman
2013.01.17. 08:59
Az elnőknek is lépnie kellett valamit a nemrég történtekre.
Belenyúlt a problémamegoldó kalapba és tátáááá. A GYILKOS SZOFTVER CETLI.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magon
2013.01.17. 08:59
Gyanítom itt a Persona 4 Arena-ról van szó, mert a sima Persona 4 (natívban) még PS3-n sincs, nemhogy XBoxon, sajnos. Esetleg érdemes lenne javítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!