iPon Hírek

Aprók nagyban 01.21.

Dátum | 2013. 01. 21.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Army of Two: kooperatívban szép az élet

A friss Army of Two: The Devil's Cartel előzetesben azt láthatjuk, hogy két, számunkra ismeretlen gördeszkás srác kooperatívban játszik. Szerencsére nem csak őket, de némi játékmenetet is szemügyre vehetünk.Később jöhet a PS4, mint az új Xbox, spéci kontrollerrel

Kaz Hirai a The Times-nak egész egyszerűen a következőt nyilatkozta: "Miért legyünk elsők, mikor a vetélytársak így megnézhetik, mit is alkottunk, és előjöhetnek valami jobbal." Ezzel tehát valószínűleg arra utalt, hogy a PlayStation 4 később jön majd, mint a következő Xbox, ahogy láttuk ezt a mostani generáció esetében is. Ezzel párhuzamosan különböző stúdiók belső forrásaitól egyre többször hallani, hogy a következő PlayStation egy spéci kontrollerrel érkezhet, melyen helyet kaphat egy érintőképernyő, valamint biometrikus szenzor is. A források szerint a Sonynál ugyan hónapról hónapra változnak a tervek, de az utóbbi kettő az utóbbi pár hónapban eléggé konstans módon jelen volt.


Elbukik az Xbox, aztán a Microsoft is

A Forbes egyik munkatársa, Adam Hartung piaci elemző elég vad és szomorú jövőképet festett a Microsoftnak. Az úriember úgy véli, az Entertainment Division-t hamarosan teljesen le fogják választani, és eladják egy másik cégnek, elképzelhető, hogy a Sonynak, vagy a Barnes & Noble-nek, de, ha ez nem is történik meg, akkor drámaian lecsökkentik annak méretét. Mivel a részleg nem képes profitot termelni, a cég egyre inkább úgy fogja látni, hogy az egész csak egy zavaró tényező a harcban, amit a Microsoft a Windows megmentéséért vív, ráadásul a cég már megmutatta, hogy igazából nincsenek ötletei arra, hogyan tegye jövedelmezővé ezt az üzletágat. Hartung azonban még ennél is tovább ment: elmondása szerint a következő években hatalmas leépítések várhatóaka cégnél, és bezárják a teljes online részleget is, ahogy egyre több pénzt pumpálnak majd az iOS elleni harcba. "A Microsoft a profitjának a 75%-át a Windowsból és az Office-ból szerzi, és kevesebb, mint 25% érkezik a szerveres eszközökből és egyéb programokból. Ezek mellett egyáltalán nem keres semmit az Xbox/Kinect részlegből, az online részleg pedig nagyon veszteséges." - nyilatkozta, majd hozzátette: "Nem számít, mennyire kedveljük a Microsoft nem-Windows terméket, a Windows/Office nélkül nem lenne fenntartható a cég. A bukás elkerülhetetlen, ezen a ponton már egy új ügyvezető sem segíthet. Ballmer veszíteni fog, és ha továbbra is a Microsoftba fekteted a pénzed, az el fog tűnni a céggel együtt, legalábbis Hartung szerint.


Februárban jön a God of War: Ascension egyjátékos demója

A többjátékos bétateszt elindulását követően hamarosan a tömegek is belekóstolhatnak a játékba, ráadásul annak legfontosabb részébe, az egyjátékos módba. A Sony elmondása szerint egy igazi, teljes demót kapunk, tehát nem csak egy rövidke valamit. Hogy nagyjából sejthessük, mire számíthatunk, kiadtak egy új előzetest is a single playerből:Javul a helyzet a Gas Powered Gamesnél

Éppen ma számoltunk be róla, hogy szó szerint gázos a helyzet a Gas Powered Gamesnél, kulcsemberek távoznak, és az egész kickstarteres projekt veszélybe került. Chris Taylor elmondta, egyelőre semmit nem akar biztosra mondani, de a dolgok javuló  tendenciát mutatnak, bár azt belátja, hogy még mindig hosszú út áll előttük. Mindenesetre Taylor már intézi a telefonokat, találkozókat szervez, és megpróbálja visszahívni a legfontosabb embereit, hogy végigvigyék a kampányt. A designer elárulta, azért tervezte, hogy inkább visszavonulnak a Kickstarterről, mert úgy legalább a jó hírnevét biztosan megőrizhette volna. "Sosem gondolta volna, hogy az iparág így beáll a Gas Powered Games mögé, és befektetnek, nem csak a Wildmanbe, hanem a cég megmentésébe is." - nyilatkozta Taylor.


Metal Gear Rising - Kojima más főszereplőt akart

Kojima elmondta, hogy eredetileg a saját csapata hozakodott elő az ötlettel, miszerint Raiden legyen a Metal Gear Rising főszereplője. Egy olyan hack & slash címmel akartak előhozakodni, ami igazán cool, és menő katanás harcokat lehet benne megvívni, a nagyfőnök pedig tiszteletben tartotta a csapat akaratát. Már csak azért is, mert nem akart annyira belefolyni a fejlesztésbe, inkább a produceri teendőkre koncentrált. Kojima eredetileg Gray Foxot akarta a főszerepre, de ha őt választják, akkor teljesen bele kellett volna folynia a fejlesztésbe, és ő akarta volna írni a forgatókönyvet is. "Korábban soha nem adtam még át a teljes fejlesztés felelősségét másnak, de a Revengance-szel kapcsolatban minden irányítást kiadtam a kezemből. Ha én készítettem volna a játékot, akkor egészen más lett volna, az biztos." - fejezte be a mester. Ezzel párhuzamosan pedig megjelent egy kőkemény előzetes a játékból, mely a főellenségeket mutatja be. Bizony, nem gyenge arcokról van szó.

 

Oktatásra is fogják használni a SimCity-t

Az Electronic Arts egy új kezdeményezést indított, melynek neve SimCityEDU, és a célja, hogy a segítségével több egyetemi diákot csábítsanak a kutatói, technológiai és játékfejlesztői szakokra. Az egészet a kormányzat kezdeményezte, ugyanis úgy látják, hogy az Egyesült Államok egyetemein végző diákok a tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai állások pusztán egyharmadát tudják betölteni. A SimCityEDU olyan tanároknak szól, akik a játékot be szeretnék építeni az oktatási programjukba. A kezdeményezés Washington DC-ből indult, a Fehérházban lezajlott találkozók után.


Megváltoztatták a BioShock: Infinite vallásos tartalmait

Pár hete írtunk róla, hogy Ken Levine-nek milyen támadásokat kellett elviselnie még saját ismerettségi körében is a BioShock: Infinite-ben található vallási, és faji jellegű tartalmak miatt. A vezető designer elmondta, komoly és mély beszélgetéseket folytatott a csapat több tagjával, köztük egy olyan munkatárssal is, aki erősen vallásos. Ezt követően értette meg, miért bosszantja őket ennyire például a játék egyik karaktere, akit ezt követően jelentősen meg is változtattak.

Levine elmondta, semmit nem akart azért megváltoztatni, hogy ezek a bizonyos csapattagok "jóvá hagyják" a történetet, de úgy gondolta, megérti amit mondanak, és ha meghoz bizonyos változásokat, azok jobbá teszik a sztorit. "Az utolsó dolog, amit tennék, hogy megváltoztassak valamit, csak azért, mert az éppen megsért valakit. De azok a dolgok, amikre rámutattak, valójában gyengítették a sztorit, így logikus is volt megváltoztatni őket."

Ennek ellenére Levine úgy látja, továbbra sem látja a közönség tisztán, mi lesz a játék központjában: "Úgy gondolom, amikor először meglátták az emberek, azt hitték, hogy ez a Tea Partyról szól Amerikában, aztán meg azt, hogy a munkásmozgalomról. Most pedig úgy vélik, hogy a vallás van a középpontban, de ez sem igaz. Ez a játék a hazafiasságról szól."

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. budspencer
2013.01.22. 06:56
"Elbukik az Xbox, aztán a Microsoft is"

"...25% érkezik a szerveres eszközökből és egyéb programokból. Ezek mellett egyáltalán nem keres semmit az Xbox/Kinect részlegből, az online részleg pedig nagyon veszteséges."


Szóval mégsem olyan rózsás a helyzet, mint ahogyan a win8 hype-olásával ezt lefestették.
Egy rohamosan zsugorodó PC piacon nem lehet növekedést elérni, az asztali operációs rendszereknek leáldozott, vele együtt pedig az asztali alkalmazásoknak is. Ezt már látni lehet. Az emberek többsége mobil eszközt fog fő eszközként használni, azon pedig nem egyeduralkodók. Persze marad egy szűk réteg a desktopból, de ez kevés a cég fenntartásához. Tömegek kiszolgálására rendeződtek be, a tömegek igényei pedig megváltoztak. Az óriások nehezen alkalmazkodnak.


>>A gyenge legyőzi az erőseket, a lágy a keményet.
A hal megfúl, ha elhagyja a mélyet.<<


Lao Ce - Tao te King - Az Út és az Erény könyve, részlet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. PACSA
2013.01.22. 09:15
Hi

Nos azért én nem félek attól,hogy a microsoft bezárja a kapuit. Legfeljebb nem lesz éves szinten több milliárd dollár haszna, max több 100 milla. Pc piac döglődik,de nem hal meg. SOSE. Nem tudnak az emberek játszani alap laptopon,tableten,telcsin a legmodernebb játékokkal. Nincs benne elég erőforrás.
Sok időnek el kell telnie mire lesz olyan laptop olcsó kategoriába(ma kb 90-100ezer FT) amin elfutnak a legújabb játékok is tűrhető elvezeti szinten
Vállalti környezetben pedig majdnem mindenki winfost használja.
WIN8 beharangozása,pedig a szokásos marketing fogás. Nyomni kell az embereknek,hogy milyen jó, mert senki nem venné meg. Nekem még mindig XP van, azzal nincs semmi gond. Nem nyekereg a win7 hogy ezt a játékot nem indítja. Hálón símán látnak az emberek, megosztok valamit abba be tudnak lépni. Jah nem kezel le csak 3GB ramot. Minek annál több? Nem látsz látványos javulást. Egész mókus vakítás. Kell 1 jó proci+erős VGA+SSD és kész a gyors gép. Emberek többsége játszik,nem videót,zenét tömörít vagy szerkesztő programmal dolgozik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. langward
2013.01.22. 09:37
Microsoft lehetetlen hogy becsődöljön, már csak a különböző jogdijakból is vigan elvannak, mert ügye tudvalévő hogy a világ összes szoftvercége használ valamilyen formában microsoft-os szabadalmakat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2013.01.22. 14:15
budspencer lebokszolva (?).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.01.22. 14:26
Mellesleg Kojima nem tudom, miért vergődik most, hiszen ő volt az, aki átadta az irányítást, ezzel lecsupaszítva a Rising-ot, saját maga ásta el a játékot. Az én véleményem szerint nem lesz valami nagy szám, még csak nem is súrolják az eddig általam látott gameplayek a hack'n'slash stílust. Legalábbis nem megfelelően. Mint mondjuk egy Onimusha, vagy DMC.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2013.01.22. 16:48
Milyen lelki harcokat vívnak a Bioshock miatt(és veszítenek el), képzelem mi lett volna, ha a Postal 2 esetében problémáznak ennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2013.01.22. 20:48
Next gen konzoloknál nem úgy van, hogy a Sony csak később fogja bejelenteni a PS4-et, mint az MS az Xbox720-at (már amennyiben ezek lesznek a neveik)?
Ettől függetlenül még megjelenésben lehet hamarabb megjelenik, hisz ha az Xbox jobb lesz a PS-nél akkor sem fognak tudni pár hónap alatt összedobni egy jobb gépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!