iPon Hírek

Aprók nagyban - 02.18.

Dátum | 2013. 02. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

300 fontba kerülhet a PlayStation 4 Szerdán valószínűleg kiderül az igazság, ugyanis - ha minden igaz - ekkor jelenti majd be a Sony a PlayStation 4-et. Kiszivárgott dokumentumok azonban azt engedik sejtetni, hogy a konzol 300 fontos árról indulna, ami jelentősen kedvezőbb a PlayStation 3 kezdeti 425 fontos áránál. Obama programozásra tanítaná a diákokat Persze nem személyesen, hanem a középiskolákon keresztül. A mostani Google+ Hangoutban az elnök arról beszélt, hogy lenne értelme a gimnáziumokban programozásra, vagy egyéb, játékfejlesztéssel kapcsolatos képességekre tanítani a diákokat, hiszen a játékok amúgy is nagyon népszerűek a fiatalok köreiben, ráadásul így több, munkára kész diák hagyhatná el a középiskolákat. Obama kiemelte, ha fiatalok kapnának oktatást programozásból, vagy például grafikus designból, hamarabb rájöhetnének arra, mit is szeretnének csinálni, és akkor is értenének valamihez, ha utána nem szereznének diplomát - sokan ugyanis ezt nem tehetik meg. De ha mégis tovább tanulnának, a gimnáziumi oktatás megmutathatná nekik, hogyan is néz ki egy karrier ezen a pályán. Az elnök úgy látja, az amerikai gazdaságban egyre fontosabb szerepet játszik az informatika és az internet, így fontos, hogy olyan embereket neveljenek, akik nem csak fogyasztják, de elő is állítják a tartalmakat.
Bioshock Infinite: Columbia világa Holnap érkezik egy új előzetes a Bioshock Infinite-hez, és ahogy az manapság divat, az előtte való nap megkaptuk az előzetes előzetesét. Ez egy 19 másodperces kedvcsináló, mely Columbiát, a játék világát igyekszik bemutatni.
Nem jön 2013-ban a Destiny Az Activision hivatalosan is elárulta, hogy 2013-ban semmiképp nem jelenik meg a Destiny. Ez újabb olajat öntött arra a tűzre, mely szerint a Bungie új játéka valószínűleg nem csak a mostani, hanem a következő generációs konzolokra is érkezik majd. GRID 2 - újabb trailer Éppen pár hete panaszkodtunk, hogy közel a GRID 2 megjelenése, de még alig láttunk belőle valamit. Nos, úgy látszik a fejlesztők figyelnek, mert azóta ontják magukból az előzeteseket. Most éppen a barcelonai pályát és a Red Bull Ringet szemlélhetjük meg.
Pachter: a Wii U-ból nem támad fel a Nintendo Az Egyesült Királyságban januárban az összes játékeladás mindössze 1,6%-a ment Wii U-ra. Ezzel párhuzamosan az Egyesült Államokban ugyanezen hónapban nem kelt el 100 ezer Wii U konzol, miközben 281 ezer Xbox 360-at adott el a Microsoft. Az eredeti Wii-hez képest 38%-kal kevesebb Wii U fogyott. Ez így összességében Michael Pachter szerint azt jelenti, amit már korábban is mondott egyébként: a Wii U egy hatalmas hiba, ráadásul egy drága hiba a Nintendo részéről, melyből az elemző szerint a japán vállalat már nem tud majd kimászni. Ezúttal ugyanis a kézikonzolos eladások sem tudják majd megmentenid a Nintendot, azokat ugyanis minden oldalról szorongatják a mobilok és a tabletek. Pachter szerint a fő probléma, hogy a Wii U nem tér el eléggé az Xbox 360-tól és a PS3-tól, illetve a játékélmény nem olyan egyedi rajta, mint a Wii esetében. Soul Sacrifice - PS Vitán várják a sikert A Vita egyik ígéretes játéka lehet a Soul Sacrafice, mely Keiji Inafune stúdiójától érkezik. Hogy milyen lesz? Nos, az elábbi előzetes segítségével erről kaphatunk képet:
Crytek: sehol nem lesz next-gen a PC-hez képest Legalábbis a csúcs PC-khez képest, ezt mondja Cevat Yerli, a Crytek nagyfőnöke, akit jelenleg titoktartási szerződés köt mind a Sonyval, mind a Microsofttal szemben. Azt ugyanakkor elmondhatta: bármennyire is próbálkoznak a konzolgyártók, egyszerűen lehetetlen egy 2-3 ezer dolláros PC erejét visszaadni mondjuk egy 500 dolláros konzolban (azt persze ő sem tudja, hogy a következő generációs masinák mennyibe fognak kerülni). Nem csak azért, mert ilyen drága alkatrészeket nem tudnának elég olcsón adni a gyártók, hanem azért is, mert az ilyen PC-k iszonyatos mennyiségű áramot zabálnak, amit a konzolok szintén nem engedhetnek meg maguknak. Ez összecseng a Crytek egy korábbi nyilatkozatával, mely szerint a next-gen konzolokon nem érhető el olyan jó grafika, mint a jelenlegi csúcs PC-ken. Aliens: Colonial Marines - Wii U-n a legrosszabb Legalábbis ezt állítja egy teszter, aki a Sega Europe-nál dolgozik. Először is, ő is megerősítette a korábbi értesüléseket, melyek szerint a Gearbox nem sokat dolgozott a játékon, legalábbis a single player részen. Érdekesebb azonban amit a Wii U-verzióról állított. A kiadó szerint ennek kellene a legjobbnak lennie, a teszter szerint azonban egyértelműen a legrosszabb lesz. Egyrészt az Xbox 360-as verzión alapul, csak komoly framerate-problémákkal küzd, gyengébben tölti be a textúrákat, és egy rakás förtelmes minijáték is belekerült. Az egyikkel például szkennelni kell ellenfelek után, a másiknál pedig, az ajtók átvágása közben "optimális szinten kell tartani a hőmérsékletet". A beszámoló szerint ezek frusztrálóak és még inkább lerombolják az élményt. A teszter végül elmondta: nem biztos, hogy a játék megjelenik, a Sega ugyanis erősen gondolkodik a törlésen. Előzetesen a Mortal Kombat: Legacy második évadja Visszatérő és új karakterek is szerepet kaptak a Mortal Kombat: Legacy új évadában - erről győződhetünk meg az új előzetesben. Kenshi, Stryker és Raiden is feltűnik a Kevin Tancharoen által rendezett sorozatba, melyet továbbra is a Machinima fog közvetíteni. Az első évadot összesen 60 millióan látták.
MGS: Revengeance - úgy kellett kinéznie, mint az előzetesekben Éppen mostanában ábrándultunk ki az Aliens: Colonial Marinesból, többek között azért is, mert a végleges játék egyáltalán nem közelítette meg a demók, vagy az előzetesek minőségét. A Metal Gear Rising: Revengeance engine-programozója, Tsuyoshi Odera elmonda, a játék Platinum Games saját motorját használja, mely kezdetben nem volt képes olyanokra, melyekkel eredetileg a játékot demózta még a Kojima Productions, ezért erősen módosítania kellett - nem lehetett például bárhol szétvágni az ellenfeleket, vagy tárgyakat. A programozó elárulta, nem hitte, hogy nehéz lesz a feladat, de végül három hónapba telt csak az, hogy végre olyan objektumokat tudjanak készíteni, melyeket bárhogy szét lehet vagdosni. Végül azért megoldották: "A szabad szabdalás lehetősége nagyon sok memóriát vett el, sokkal többet, mint a többi folyamat a motorban. Ezért, hogy mégis tudjuk implementálni, úgy alkottuk meg, hogy az egész folyamat több képkockán keresztül megy végbe. Kiszámoltuk, milyen sebességgel lendíti Raiden a kardját, és megcsináltuk, hogy az összes számítás befejeződjön, mire az animáció véget ér, így a játékos számára folyamatos az élmény." John Romero a Square Enix-szel tárgyal John Romero ma FourSquare-en tagelte magát a Square Enix-főhadiszálláson a következő üzenettel: "Üssük nyélbe végre az üzletet". A spekulációk szerint Romero közösségi játékokat fejlesztő cége, a Loot Drop jól kiegészítheti a japán kiadó hasonló irányú terveit, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a Square Enixnél van jelenleg számos olyan, egykori Eidos-játék joga is, melyeken egykor Romero stúdiója, az Ion Storm dolgozott. S habár a Deus Exből készült, a Thiefből pedig már készül új rész, még mindig ott van a Daikatana és az Anachronox. Hamarosan valószínűleg kiderül, miről is van szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

27. mtrx220
2013.02.18. 23:14
ez a Crytek vezír kb akkora handa-banda mint a Peter Moli volt anno amikor még Fable-t gyártott.
ki a rák akar versenyezni egy csúcs pc-vel?
a konzol célhardver. az első 2-3 évben sehol nem lesznek hozzá a pc-k.
aztán meg egyszerűen nem adják ki pc-re, mondhat aki amit akar.
mellesleg a crysis 2-3 is megjelent konzolokra, szóval nem értem mit ugat a crytek. szerintem ezt fizetik, hogy ilyen híreket böffentsen be néha.
aki agymosott pc-s úgyis megveszi a 2-3000 dolláros vasat - hiába vergődnek ilyen emberek mint a Cevat Yerli. aki meg észnél van, annak bőven elég az $1000 kiadás is.
szubjektiv, de nekem nem tetszik a crysis. tiszta számomra a tény, hogy hiába jó technikailag a motor - a készítők fantáziája és kreativitása nulla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. HUFEUR
2013.02.18. 23:15
300 font (de még 400 sem) nem olyan sok egy most megjelenő konzolért, de gondolom még ezt is sokallni fogják, egy telefonért, ami oké, hogy ma már mindent tud, de mégsem egy konzol meg lazán kiadnak ennél többet is...

Az meg egyértelmű, hogy hardveresen gyengébbek lesznek a next gen konzolok, mint egy csúcs PC, de a jelenlegi konzolok is elég gyengék már, mégis azért egy Uncharted vagy Killzone-t megnézem melyik 6-7 éves PC vinne el, optimalizálással majd kompenzálnak a gyengébb hardverért.
Az meg oké, hogy Sony majd adja 300/400/akárhány fontért a PS-t, de ez nekik évekig veszteséggel fog járni, vagy 3-4 év, mire nyereséges lesz az üzlet, ez kb olyan, mintha az Intel 20 ezerért adná az i7-es processzorokat, de az egyértelmű, hogy többet ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Heroes27
2013.02.18. 23:56
"mégis azért egy Uncharted vagy Killzone-t megnézem melyik 6-7 éves PC vinne el" - ha rá fejlesztik, hidd el, elviszi. Jaj bocs, "optimalizálják" csak hogy érthető legyen.

"a konzol célhardver. az első 2-3 évben sehol nem lesznek hozzá a pc-k". - ez is szimpla baromság, de mind1, hagyjuk úgy sincs értelme belemenni, én meg biztos nem vagyok rá fogható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Szefmester
2013.02.19. 03:46
A konzolokra optimalizált játékok valóban szebbek mint egy azonos vassal rendlkező PC. Na de ne felejtsük el azt sem hogy a konzolok csak az első 1 max 2 évben voltak előnyben a desktop PC-kkel szemben!

Lehet itt nyöszörögni hogy megy a krájzisz 2 konzolon is, de nézd meg milyen felbontással, milyen élsimítással (nélkül), és milyen textúrarészletességgel, milyen képfrissítés mellett.

Ma már a legtöbb konzol az élvezhető sebességet is csak nehezen tudja produkálni az új címeknél, és azt sem feltétlen 1080p-ben.

Ez az Obama féle programozzon mindenki pedig egy elég érdekes helyzetet fog felvetni. Lassan több lesz az irodai semmittevő mint a rendes munkás, és lehet majd sopánkodni hogy miért találunk nehezen egy asztalost vagy egy kőművest aki ért is ahhoz amit csinál, mert nem lesz ám elég hogy 3dMAX-ban megcsinálod a házad és bútoraid... azt a valóságban is elő kell állítani. A hiányszakmákban dolgozni pedig jobban megéri mint irodista Micikének leni. Egy debug technikus kolegám "panaszkodott" hogy a "tanulatlan" 8. általánosos haverja jobban keres teherhordó segédmunkásként az építkezéseken mint ő a kényelmes székében!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. magerg
2013.02.19. 09:01
@Szefmester - azért programozáshoz, 3D modellezéshez még mindig túl kevesen értenek. Mi sem mutatja jobban, mint az álláslehetőségek száma.
Ne Magyarországból indulj ki, az a világnak csak egy nagyon kicsi része.
A haverod meg elgondolkodhatna egy munkahelyváltáson...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. kiskoller Szefm...
2013.02.19. 10:34
Ha ez így lenne akkor nagyobb lenne a munkanélkülési arány a diplomások körében, mint a diploma nélküliek körében. illetve tovább lennének munkanélküliek a diplomások mint az a nélküliek.
A számok nem ezt mutatják, még Magyarországon sem.

De ha még úgy korrigáljuk az adatokat, hogy szellemi munkások kontra fizikai munkások (így beleérthetjük az első kategóriába az OKJ-s programozókat meg menedzsereket is, még így is igaz az állítás.

Igen, el kell fogadni, hogy egyre több szellemi munkás és egyre kevesebb fizikai munkás lesz. Tudtommal a kőszerszámok feltalálása óda erre törekszik az emberiség. lehet hogy most túl gyors az ütem, ráadásul a kapitalizmus alkalmatlan ennek a folyamatnak a támogatására, így valós probléma lehet hogy hiányszakma egy asztalosi munka, de ez csak ideiglenes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Flegeton
2013.02.19. 11:18
Programozós szakközépbe jártam, majd fősulira is, ebből a szempontból Obama ötlete nem nagy szám. Gimi azoknak van akik semmi iránt nem nagyon érdeklődnek és/vagy nem tudják mik akarnak lenni. Ha valaki foglalkozott programozással (ált. iskola, commenius logo és a pascal alapokat is ott tanultam, szakkörön) és tetszik neki akkor olyan szakra megy. Magyar honban már él ez az opció, sőt a sok szakmunkásképzős + érettségis sulikról nem is beszélve.

IT szektorban sok a munka, illetve az elvárás, csak fizetni nem akarnak érte a cégek. A versenyképes fizetés azt jelenti, hogy annyi mint máshol. IT szakemberekből hiány van.
Grafikai régióban kalandozok, de pofátlan álláshirdetések vannak pl.: adobe programcsomag professzionális ismerete, webfejlesztő, css, html, php + egyéb (felsorolások) programozási nyelvek előnyt jelentek és ezt grafikust keresünk címszóval...

Asztalos munkákat szívesen csinálnék (vonzanak a csináljunk valami jót dolgokból munkák), a baj az hogy nem fizeti meg senki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Heroes27
2013.02.19. 11:38
Ez nem igaz, megfizetik azt, csak olyan melot kell elvállalni. Nem a nagymama asztalának a lábát kell kicserélni. Sőt, nekem van asztalos imserősöm, maszekba csinál konyhabútorokat méretre, vág minden, itt nem egy programozó összetenné a két kezét olyan pénzért, amit keres. Csak ki kell vevőkör meg ismerettség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. kiskoller Flege...
2013.02.19. 11:42
Szerintem egy gimnázium is lehet jó alapozás szakmai ismeretekhez. Ahova én jártam ott az utolsó két évben erőteljes volt a fakultáció, megtanultam Pascalban és C#-ban programozni (alap szinten) továbbá nagyon erős alapokkal rendelkeztem ami megkönnyítette az ELTE-IK-n tanulást.

Szerintem egy ált. iskolásnak fogalma nincs (és nem is lehet neki) arról hogy mi akar lenni. Majd ha van alapszintű fogalmam arról mi a biológia, irodalom, matematika, fizika akkor el tudom dönteni hogy orvos akarok-e lenni, vagy jogász. Ehhez kell az hogy legalább 16-18 éves legyen az ember. Emellett szerintem kötelező minden állampolgárnak egy alapfokú műveltségi szint, már csak amiatt is mert demokráciában élünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. tomazolika
2013.02.19. 12:09
Flegeton +1 szóról szóra ahogy írtad !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. mtrx220
2013.02.19. 12:11
amúgy asztalosságba is lehet bőven bevinni programozást, de ezt most nem is mondtam.
lehet maratni fába cnc vezérléssel ugyanúgy
a kétkezi szakma affinitás kérdése csupán. azt sem szabad azért elfelejteni, hogy a legtöbb embernek ma már büdös a kétkezi munka. a bőrfotel kéne egyből, de annyi manager meg nem kell. meg aztán azt se felejtsük el, hogy egy 22-3 éves kölöknek sok köze még nemigen lehet komoly üzleti döntések és emberek kezeléséhez.
a konzolokról meg szerintem annyit, Heroes27; hogy egy új konzol generációnál akármilyen géped is van. sehol nem lesz a konzolhoz.
vagy ha lesz is, nem adják ki rá. tehát ugyanott vagy, tökmindegy mennyit csinál a 3dmark a szupergépeden... ha minden játékot ki szeretnél próbálni, akkor konzolt is kell vegyél. ennyi év, és sokan ezt még mindig nem képesek belátni. talán azért, mert még soha az életükben nem játszottak mással csak géppel.
de semmi gond, ettől én még megveszem az újabb gent is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. MrFox
2013.02.19. 12:12
A "jelenlegi jó grafika" csúcspécén csak az, hogy extrém 2560x1600 felbontásban elmegy a játék 30-40 FPS-sel. Az meg ki a kakinak kell, amikor az emberi szem már a 1080P-nél is leakad, ha nem 40cm-ről nézi a 24" monitort?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. atti2010 MrFox
2013.02.19. 12:22
Az nagyméretű monitorokhoz van pld.27" ahova már kell is akkora felbontás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Flegeton
2013.02.19. 12:29
Heroes27.: a lényeget leírtad. Megfizetik azt, meg vevőkör.
Tehát ha nem ismerek senkit és csinálok jó dolgokat az még kevés. Tegyük fel hogy hogy az ismerősöd vevőkörében feltűnne egy ugyanolyan minőséget produkáló ember, akkor változna a helyzet. Kőművest is megfizetik itt-ott, csak hát nem lehet mindig mindenki jó helyen, meg akkor már az nem lenne jó hely. Sokat számít a szerencse is, éppen merre vagy a jó munkákhoz képest (amit szeretsz is).

Kisplasztikákat, modelleket csinálok (amolyan kis szobrok) és a főnököm is mondta miért nem megyek el, mert sokat kereshetnék vele... visszakérdeztem hogy hova vagy ha nem tud helyet akkor fizetne e ő érte. A választ lehet sejteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Axane
2013.02.19. 13:30
MrFox
Igen-igen tudjuk...ezt már hallottuk a "nem kell több mint 20-25 fps, annál többet nem érzékel a szem" felszólalásoknál, mégis nem kicsi a különbség a 20 és a 60 között. Amúgy meg lehet nézni 1080pben pl a skyrim grafikai modokat pc-n, azért közel sem ugyanaz, mint a konzolos 1080p.

mtrx220
1. Az aktuális csúcsgép bizony meg fogja enni a konzol teljesítményét, nem az átlag középkategóriás, de a top az igen, aztán 2 év múlva már a középkategória is elég lesz.
2. Persze, mert 2 évig csak konzolra adnak majd ki címeket nyilván... Vannak konzol címek ez így igaz, de ugyanúgy vannak pc címek(sok esetben egész kategóriák), tehát megfordítva ez rád is igaz. Ha mindent ki akarsz próbálni ahhoz pc is kell...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. yodamester...
2013.02.19. 13:41
Remélem kijön a ps4 októberre,akkor lesz a szülinapom.Ilyet kérek magamtól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mtrx220
2013.02.19. 13:48
Axane,
természetesen. nem is írtam, hogy nem kell pc
képtelen lennék egy notival huzamosabb ideig bohóckodni.(csináltam, nem jó) tablet meg hasonlók, hagyjuk rák. én ilyen téren vagyok maradi, de szerintem mindenki tudja, érti hogy miről is beszélek. a tablet meg az okostelefon csak múló trend. semmi több.
játékoknál ez oda-vissza megy természetesen, ha mindent akarsz akkor mindennel kell rendelkezned.
nincs ebben semmi őrdöngősség, csak nyitottnak kell lenni. meg bele kell tenni a pénzt kb 5 évente 1x.
veszel egy 40"-os tévét, 150e. gépet, 220e. szépen rákötöd. veszel boxot/ps3-t. vagy mindkettőt. ott is vagy, és nem maradtál le semmiről.
nem is értem, én kb már vagy 5-6 éve így csinálom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim
2013.02.19. 14:05
Exkluzív címek érkeznek ide is, oda is, azt viszont borítékolni lehet, hogy sokkal több konzol exkluzív cím lesz mikor kijön a nextgen, mert már az újan is gyenge vasat valahogy el kell adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shinjiii
2013.02.19. 15:31
mtrx220! Hol dolgozol, ha szabad kérdeznem?
Én is szeretnék ilyen fizetést! Albérlet és rezsiköltség mellett akkor nekem is telne ilyenekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MrFox
2013.02.19. 15:57
"Amúgy meg lehet nézni 1080pben pl a skyrim grafikai modokat pc-n, azért közel sem ugyanaz, mint a konzolos 1080p."

Amiket lehet szépen uninstallálni amikor kijön egy újabb hivatalos patc, meg amúgy is fagynak mint a sz*r. Tényleg nem ugyanaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MrFox
2013.02.19. 16:00
"Igen-igen tudjuk...ezt már hallottuk a "nem kell több mint 20-25 fps, annál többet nem érzékel a szem" felszólalásoknál, "

Nem, a felbontást nem érzékeli a szem, csak bizonyos távolságról. FPS-ről szó nem volt. Nagy felbontáshoz ülhetsz 30cm-re a monitortól, távolabb teljesen felesleges, mert nem látod. Éljen a pécé gaming.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim MrFox
2013.02.19. 16:02
MrFox:

14 grafikai modot használok amiből négyet nem frissítettem 1 éve, emellett összesen van 195 mod amivel fagyás nélkül játszok egyetlen karakterrel lassan 1 hónapja.

"User Error" mond valamit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Axane
2013.02.19. 17:27
A lényeg nem az, hogy skyrim modokról van szó vagy sem, hanem, hogy 1080p és 1080p közt is egetverő különbségek lehetnek.

27-es monitorhoz már nem árt a felbontás...amúgy persze, egy bizionyos szint felett 1,5 méterről valóban mind1, de azt a szintet is el kell érni, nehogy azt mondd, hogy nem tudnád megmondani, hogy 800x600 vagy 1080.

A jelenleg jó grafika nem az extrém nagy felbontás, hanem mondjuk az élsimítás mértéke, meg hasonló tök jelentéktelen dolgok.
De gondolom mennyivel jobb 720ban tolni a legújabb gameket full lebutítva, hogy ne akadjon...éjlen a konzolgaming.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mtrx220
2013.02.19. 22:18
az államtitok, de az albi nekem sincs ingyen.
amúgy értem mire gondolsz. sajnos egy jó megoldás nem épp a magyar átlagfizetéshez van mérve. és itt nem arra gondolok jó megoldás alatt, hogy mindenből a legjobbat.
ami pénzeket írtam, közel sem a legjobbak, inkább olyan középkategória. ami már kérdés, bőven elég. ettől függetlenül össze lehet hozni.
de ahogy látom abban egyetérthetünk, hogy a konzol az ami visszafogja a pc-t is.
mert a legtöbb játék szimpla port, sajnos. 720p felskálázva, ratyi textúrákkal, stb. egyedül a kritek talán az, aki olyan játékot csinál, ami megeszi a gépeket. de a crysis 2-3 is megjelent konzolokra. szóval ez innentől handabanda, szerintem csak magukat fényezik meg beállítják. ez is egyfajta marketing.
már csak ezért is lesz jó, ha végre jönnek az új konzolok. akkor megint egy-két évig tud normálisan fejlődni a pc játékipar is.
szerintem örülnénk egy 4K-nak is most már, az is tudna dobni a dolgokon még szépen. egy normális 3D sem ártana, szemüveges embernek a mostani kb vicc. meg amúgy is vicc, mert az.
szemüveg nélkül kéne, de persze akkor nem lehet a szemüveget eladni sokért.
szóval volna még itt hová fejlődni, csak mindig azok a fránya üzleti érdekek meg az a fránya pénz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Flegeton
2013.02.20. 05:59
MrFox - 2013-02-19 15:57:54.: sok ilyet nem próbáltál.
Meséld már el egy kép miatt (2k, 4k textúra) miért lenne bugosabb egy játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller Shinj...
2013.02.20. 08:17
Abból a pénzből amit a gépemre költök simán futná egy középkategóriás PC és akár 2 konzol is. Simán.

Az egy teljesen bevált módszer hogy 6 évente lecseréled a komplett gépedet egy középkategóriásra, de emellett a konzolaidat is cserélgeted 6 évente. Ugyanott tartasz, minhta 3 évente cserélnéd a gépedet, aztán ha felsőkategóriás géped van, akkor aztán olcsóbb is.

Márpedig nagyon sok ember (itt a fóumon) nemhogy 3 évente, de még gyakrabban cserélgeti az alkatrészeket, pl VGA.

A trükk az hogy nekem nem a játék a prioritás, az már csak hab a tortán hogy néha elfut egykét játék is. Az én szemszögömből csak a videókártya az amit ténylegesen a játékok miatt vettem meg. Ami egy középkategóriás, anno 40k-ba kerülő kártya. Lecserélem másfél-2 évente, kb annyiba kerül mint egy konzol+játékok felára. Cserébe sokkal jobb élményt kapok. Nagyobb felbontás, folyékonyabb videó, kényelmes irányítás, bizonyos játékműfajokban magasabb minőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lightplaye...
2013.02.20. 09:18
Aliens: Colonial Marines - Ez kiegészítő vagy teljes játék(nak) kellene lennie?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!