iPon Hírek

Aprók nagyban - 02.14.

Dátum | 2013. 02. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Unreal Engine 4-et licencelt az NCSoft Az Epic Games egy hosszútávú megállapodást kötött az NCSofttal, melynek keretein belül a dél-koreai stúdió használhatja az Unreal Engine 4-et jövőbeli játékaihoz. Az NCSoft és az Epic régóta működik együtt: a Lineage II az Unreal Engine 2 segítségével fut, a nálunk kissé ismeretlen Blade & Soul pedig a harmadik verzióra épült. Hogy pontosan milyen játékhoz fogja használni a stúdió az újgenerációs Unreal-motort, az egyelőre nem derült ki. Megvette a Gas Powered Games-t a Wargaming.net Bepörgött a lengyel Wargaming: pár hete vásárolták meg a FEAR 3-at is fejlesztő Day 1 Studios-t, most pedig újabb prédára csaptak le: Chris Taylor csapatára, a Gas Powered Games-re. A GPG megerősítette, hogy annak minden szellemi tulajdona, az összes munkatársa, és persze ügyvezetője és alapítója is a Wargaming alá tartozik a mai naptól. Ezzel remélhetőleg a stúdió bizonytalan napjai a végükhöz értek, és végre láthatunk tőlük valami játékot is, nem pedig csak visszavont vagy lelőtt projekteket. Chris Taylor elmondta, a Wargaming hatalmasat nőtt az utóbbi években, és örömmel csatlakoznak egy olyan csapathoz, mely az iparág egyik legdinamikusabban fejlődő képviselője. Ismét mozgásban a GRID 2 Éppen pár napja siránkoztunk arról, hogy nem láttunk még eleget a GRID 2-ből a május 31-ei megjelenés előtt, s a Codemasters máris egy új trailerrel válaszol.
Microsoft fejes a Sony-bejelentésről Jon Grimes, a Microsoft egyik fejese szerint a Sonynak jobban oda kellene figyelnie arra, mit és hogyan kommunikál. Hiába jelentették be ugyanis a PlayStation Meetinget, és hiába vár attól a szakma egy nagy leleplezést, az iparági szereplőkön kívül a nagyközönség nem nagyon fog tudomást szerezni az egész felhajtásról. Ezen kicsit túllépve úgy véli, a Microsoft számára most az a legfontosabb, hogy ne akadjon fenn az "iparági pletykálásban és cseverészésben", hanem a mostra koncentráljon: bár a bejelentés fontos az iparág jövője szempontjából, nem szabad elfeledkezni azokról sem, akik most vesznek konzolt, vagy épp játékokat. Grimes hozzátette: "Nem azok a dolgok fogják meghatározni a következő 10 évünket, amik eljuttattak ide minket az utóbbi pár évben. Amikor a jövőn gondolkozunk, teljesen elölről kell kezdenünk mindent, és kreatívan hozzáállni a marketinghez, az üzleti modellekhez és a többi dologhoz." Nem lesz rövid a DmC első DLC-je A DmC Devil May Cry első DLC-je, a Dante testvéréről szóló Vergil's Downfall nem lesz rövid, tudta meg a Destructiod. A tartalmi csomagtól körülbelül 3-5 óra egyjátékos kalandot várhatunk, melyben Vergil egy különleges dimenzióban esik csapdába, ahol megfosztották szinte minden erejétől. Ezen kívül az is biztossá vált, hogy a DLC nem használ fel pályákat a Dante-féle alapsztoriból, teljesen új környezetekkel érkezik. A történetben azonban Dante is feltűnik majd. Mégis jön Wii U-ra is az Aliens: Colonial Marines Micsoda? Volt arról szó, hogy nem jön? Nos, igen, a Kotaku egyik újságírója a Wii U-verzió megjelenésével kapcsolatos kérdésére azt a választ kapta a SEGA-tól, hogy azt "bizonytalan ideig eltolták". Ezzel kapcsolatban az újság egyik forrása elmondta, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy törölték a fejlesztést. Ma azonban a SEGA tisztázta a dolgot: a "bizonytalan ideig" pusztán azt jelenti, hogy egyelőre hivatalosan nem jelentették még be a megjelenési dátumot, de a játék változatlanul készül. Előzetesen a Halo 4: Spartan Ops Episode 10 Szépen darálja a 343 Industries a beígért Spartan Ops-epizódokat, olyannyira, hogy már a tizedik résznél járnak. Az új rész címe Exodus, és a változatosság kedvéért egységünket egy mindennél fontosabb "halálig küzdeni" bevetésre küldik. Erről láthatunk most egy előzetest:
Need for Speed: Most Wanted - Wii U-n a legjobb Legalábbis a konzolos verziók közül, ígéri a Criterion. A jelenleg még fejlesztés alatt álló port ugyanis számos dolgot átvesz a PC-s verzióból: részletesebb tereptárgyak, megnövelt látótávolság és fejlesztett bevilágítás is jelen lesz. A készítők szerint ezekre azért volt lehetőség, mert a Nintendo konzolja több memóriával rendelkezik, mint a PS3 és az Xbox 360. Már készül David Cage következő játéka A Quantic Dream ugyan gőzerővel dolgozik a Beyond: Two Souls fejlesztésén, a nagyfőnök, David Cage elárulta, a fejében már nem csak a következő projekt létezik, hanem az azt követő kettő is. Sőt, az első már több is mint ötlet, ugyanis konkrétan egy kisebb brigád már dolgozik rajta a stúdión belül. Cage elmondta, rengeteg ötlete van, jóval több, mint amit meg tud valósítani, ugyanakkor a következő fejlesztést nem hirtelen választja ki: amin ténylegesen elkezdenek dolgozni, azon előtte már nagyon hosszú ideig gondolkodott. Persze hozzátette: hiába van a fejében már több érett koncepció is, a játékipar folyamatos változása miatt egyáltalán nem biztos, hogy ezek később megvalósulhatnak. Mint ahogy eddig is több olyan projekt került elő a stúdióval kapcsolatban, melyek végül nem váltak realitássá, például a Quark, az Omikron 2, a Fiv5 és az Infraworld. Majdnem készen volt a Copernicus MMO A 38 Studios által fejlesztett Project Copernicus körülbelül 90%-ban kész volt, árulta el Todd McFarlane, a játék művészeti vezetője. A Spawn-képregényeket is rajzoló McFarlane szerint a baseball-legenda Curt Schilling elvitte 90%-ig, innentől már csak valakinek elég okosnak kell lennie ahhoz, hogy befejezze a maradék 10%-ot. Szerinte mindenképp érdemes lenne, hiszen a játék nagyon-nagyon frankónak tűnt, mikor a stúdió összedőlése miatt be kellett fejezni a fejlesztést: "Ha lenne rá pénzem, magam fejezném be a fejlesztést, annyira jó a játék." - monda, majd hozzátette: a Kingdoms of Amalur ugyan egy remek és gigantikus játék volt, de a Copernicus igazán magasra tette volna a lécet. Ez szöges ellentétben áll a 38 Studios néhány korábbi munkatársának nyilatkozatával, akik szerint a játékban egyáltalán nem volt semmi különleges, és még csak kifejezetten élvezetes sem volt. A 38 Studios szellemi tulajdonai jelenleg Rhode Island kormányánával vannak, várható, hogy hamarosan aukcióra bocsátják azokat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Shinjiii
2013.02.15. 08:04
Szóval ilyenekkel foglalkozik a Wargaming a WoT és a WoAirplanes helyett, szakadna a nyakába a frissen megvásárolt stúdiója.
Olyan lapos már a Tank is, hogy már szinte csak akkor érdemes játszani, míg meg vannak a szorzók. Prémiumot meg már akkor se fizetek nekik, ha beleszakadnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kray
2013.02.15. 10:17
Remélem a GPG fog még SupremeCommander Forged Alliance(!) szerű játékokat csinálni, mert abban nagyon nagyot alkottak, csak ne akarjanak buta játékot csinálni és ne kelljen éveket várni rá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY
2013.02.15. 11:34
Jön Wii U-ra az Aliens: Colonial Marines? Ha ugyanazt kiadják mint a többi gépre, akkor a Wii U tulajdonosok imádkozni fognak hogy bárcsak ne adták volna ki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!