iPon Hírek

Aprók nagyban - 03.04.

Dátum | 2013. 03. 04.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Yerli szerint a Crysis 3 egy mestermű Megjelent a Crysis 3 - már egy ideje -, a kritikák pedig nem fogadták kitörő lelkesedéssel a trilógia utolsó darabját. Cevat Yerli, a Crytek ügyvezetője azonban a stúdió "mesterművének" nevezte a játékot, és a védelmére kelt. Szerinte a Crysis 3-nak azért nem volt olyan hatása a játékosokra, mert nem ütött akkorát, mint az első rész annak idején, pedig sokkal jobb játék annál, és persze a második részt is simán veri. Szerinte az egész egy dologra vezethető vissza: a játékosok belefáradtak a jelenlegi generációs konzolokba: "A piacok a padlón vannak, az emberek pedig jóval többet várnak, mint amit a mostani konzolokon megengedhetünk magunknak. Szerintem a következő generáció újra vitalizálni fog mindenkit, és olyan koncepciók is valóra válhatnak, amiket a mostani platformok limitálnak." - mondta, majd hozzátette: a konzolok már nyolc évesek, így természetes, hogy vannak korlátaik. Ha a játékot kizárólag PC-re készítették volna, sokkal nagyobbat tudtak volna ütni. Azonban Yerli felteszi a kérdést: "Tudtunk volna finanszírozni egy ekkora játékot, ha az csak PC-re jelenne meg? Nos, nem. Az embereknek ezt kell megérteniük: valamit valamiért." Assassin's Creed 4 - még több részlet A VG247 újságírója hét percen keresztül beszélget Carsten Myhill fejlesztővel a Ubisofttól, hogy kiderítsen mindenféle érdekességet a játékkal kapcsolatban. Némi angoltudás persze nem árt hozzá.
Star Trek: The Game - nem esnek az adaptációk csapdájába Mindig öröm hallani, amikor egy-egy filmes vezető tisztában van azzal, mi teszi a jó játékot. Vagy legalábbis azzal, hogy mi az, ami biztosan nem. Például az, ha elkapkodott licenc-szemetet csinálnak belőle, csak azért, hogy némi pénzt behozzanak a film sikerei után. Brian Miller a Paramounttól elárulta, a Star Trek esetében szó sem lesz erről: ez nem egyszerűen egy licenc-játék, nem is egy adaptáció, ugyanis ő is tisztában van azzal, hogy a múltban a hasonló próbálkozások rettenetesen sültek el többnyire. Éppen ezért nem is a korábban használt modellt alkalmazzák, mely szerint a film tulajdonosa ad némi pénzt valakinek, az pedig leszállít valamilyen terméket. Az egészet ők maguk felügyelik és finanszírozzák az első naptól kezdve, és szorosan együttműködnek a fejlesztő Digital Extremes csapatával. Jason West kilépett a Respawnból? A Kotaku két belsős forrásra hivatkozva azt állítja, hogy Jason West, az Infinity Ward egykori társalapítója, majd a Modern Warfare 2 utáni botrány kirobbanása után a Respawn egyik létrehozója most elhagyta a stúdiót. A Respawn Entertainment, melyet az Infinity Wardhoz hasonlóan Vince Zampellával alapított, az EA Partners keretein belül dolgozik egy FPS-játékon, melyet az idei E3-on lepleznek majd le. A Kotaku szerint azonban West már tavaly májusban elhagyta a vállalatot, barátságos módon, családi okokra hivatkozva. Átverés a Modern Warfare 4 béta Ahogy a Halo 4 és a Black Ops 2 megjelenése előtt is, úgy ismét előkerültek csalók, akik a Call of Duty: Modern Warfare 4 bétatesztjében való részvétellel csábítják az óvatlanokat. A ModernWarfare4beta.com domain címet használva kérik el a felhasználók adatait, vélhetően nem barátságos célból. A dolognak semmi köze az Activisionhöz, vagy az Infinity Wardhoz, érdemes elkerülni. Kép a Creative Assembly-féle Alien-játékból A Creative Assembly természetesen a SEGA tulajdonában van, mint ahogy az Alien-jogok is. Azt már egy ideje sejtjük - különböző elejtett álláshirdetésekből -, hogy a Total War-sorozatról ismert stúdió egy Alien-anyagon dolgozik, most pedig úgy tűnik, kiszivárgott belőle egy kép. Legutoljára a Sega West nagyfőnöke, Mike Hayes ejtett el egy olyan megjegyzést, hogy elképzelhető, hogy a játék az Alien első részéhez fog kapcsolódni, és a Dead Space 2 stílusában készülhet. Szintén az álláshirdetésekből derül ki, hogy a játék megjelenhet mostani és következő generációs konzolokra is.

Nem is olyan nehéz PC-re fejleszteni Legalábbis a DmC - Devil May Cry producere, Alex Jones szerint, aki a Capcom USA központjából felügyelte a játék fejlesztését. A szakember úgy véli, ha a fejlesztők megfelelően végzik a munkájukat konzolon, akkor egy PC-verzió előállítása már viszonylag korrekt költséggel és logisztikával megvalósítható. Jones szerint a Ninja Theory tapasztalatának köszönhetően már maga a konzolos fejlesztés is drámáktól és akadályoktól mentes volt, és semmilyen komolyabb buktatóba nem futottak bele. Ez a problémamentesség pedig kihatott a PC-s portot készítő Q-loc csapatára is, akik így nyugodtan tudtak dolgozni. Jones megerősítette, hogy már a konzolos verziók készítése közben biztosan eldöntötték, hogy készül majd PC-s változat is, így megfelelően tudták megtervezni a produkciós fázist. De miért volt szükség feltétlenül PC-s verzióra? Nos, Jones szerint az igazi hardcore DmC-rajongók mindenképpen 60fps-t szerettek volna látni, az pedig konzolon most nem lehetséges. Azt a kérdést már csak én teszem fel: vajon mennyi keményvonalas PC-s DmC-rajongó van? A DOTA 2 a legnépszerűbb a Steamen Egészen a mai napig a The Elder Scrolls V: Skyrim tartotta a Steam házi rekordját a legtöbb egyszerre játszó felhasználó kategóriában, 287,411 játékossal. Ezt most a DOTA 2 megdöntötte, a maga 297,010 játékosával. A MOBA-stílusú játékok egyik legnépszerűbb példánya a free to play DOTA 2, mely a hosszan elnyúló bétateszt alatt is folyamatosan növelte játékosbázisát. Mindent megkapnak a Watch Dogs fejlesztői A Ubisoft ügyvezetője, Yves Guillemot elárulta, az E3-as bemutatkozó siker után a Watch Dogson dolgozó csapat mindent megkapott ahhoz, hogy valóra tudja váltani az elképzeléseket. Az úriember szerint sok jó ötlet születik a cégen belül, ez azonban rögtön sikert aratott a közönségnél. Ahhoz azonban, hogy tényleg egy igazi, nyitott világgal rendelkező anyagot tudjanak létrehozni, jelentősen meg kellett emelni a költségvetést és a projekten dolgozók számát. Guillemot mindenkit biztosított arról, hogy ez megtörtént, és házon belül hatalmas figyelmet és törődést kap a játék.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. 5hR3kY
2013.03.05. 01:01
Ezt a Cevat Yerlit jól pofán kellene vágni már valakinek.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. HeverAdam
2013.03.05. 04:47
Azon az Alienes játék képen az most tényleg egy próba bábu lenne vagy csak én látom rosszul?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Skorbut
2013.03.05. 06:32
Az a gond a jelenlegi játékiparral, hogy teljesen elmagyarosodott a mentalitás; kevés a pénz, kevés az idő, el vannak adósodva a stúdiók a kiadók irányában és lassan már csak a negatív arcokra emlékszünk az iparból (Randy Pitchford, valaki? meg a sok szarkeverésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2013.03.05. 08:10
Pedig nem tőlünk vettél a példát erre, azt állíthatom! : D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2013.03.05. 08:11
*vették
Bocsánat a javításért... Tényleg jó lenne egy szerkesztési lehetőség...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror Shinj...
2013.03.05. 08:44
Van szerkesztési lehetőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. InGen
2013.03.05. 10:19
@HeverAdam - Azt valamiért elfelejtettem beírni az Alienes hírbe, hogy igen: az elvileg egy próbababa, amin a Nostromo (az első részben használt űrhajó) logója van. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MrFox
2013.03.05. 11:29
"Ezt a Cevat Yerlit jól pofán kellene vágni már valakinek....."

Mondjuk valaki olyannak, akinek kizárólag jogtiszta OS és játékok vannak a tulajdonában pécére, ugye?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. VAjZY
2013.03.07. 13:37
Valamint az is baj még, hogy sokan már így állnak neki egy játéknak, hogy szemezik a hibáit, hogy aztán utána ezt ömlesszék mindenhova, hogy MITŐL SZAR az a bizonyos játék. Sajnálni tudom csak az ilyeneket, hogy már semmit nem tudnak kiélvezni meg beleélni magukat, mert a hibákon vannak leakadva meg amúgy is azt figyelik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VAjZY
2013.03.07. 13:47
Amúgy ha valaki csak egy kicsit is ért a programozáshoz, tudhatja, hogy ahogy nem létezik tökéletes dolog, úgy nem létezik tökéletes program sem és ha most attól még el is tekintünk, hogy mind mások vagyunk, akkor is ott lesz a konkrét programkód, amiben hibák vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!