iPon Hírek

Aprók nagyban - 04.16.

Dátum | 2013. 04. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Metro: Last Light - a második adag túlélés Folytatódik az új Metro-játék "tanuljunk meg túlélni" sorozata, a mostani rész az ellenfelekről szól. A Metro világában emberek és mutánsok egyaránt arra fenik a fogukat, hogy leszámoljanak velünk. Az alagutakban különböző csoportok küzdenek az uralomért, banditák kószálnak, és persze ott vannak a rangerek, akik az irányításuk alá szeretnék vonni az egész metróalagutat.
Holnap lelepezik le a FIFA 14-et Az Electronic Arts már kirakott egy kedvcsináló képet Twitterre, melyen Messi látható hátulról, valamint a "14 - jön" felirat olvasható. Ez tette egyértelművé, hogy hamarosan kaphatunk egy bejelentést, és úgy tűnik, így is lesz: ha minden jól megy, holnap leplezi le az Electronic Arts a FIFA 14-et. Valamit nagyon főz a Bethesda Szépen lassan elkezdett csepegtetni valamit a Bethesda a múlt héten, s most egy újabb darabka érkezett a Vine-ra. Habár korábban pletykáltak arról, hogy a stúdió egy új Fallout-játékon, vagy ahhoz kapcsolódó MMO-n dolgozik, Pete Hines azóta ezt már megcáfolta. Pontosabban, annyit mondott, hogy nem a Fallout 4-ről van szó. Szóba került még a Prey 2, valamint a Tango Gameworks új túlélőhorror-játéka, mely a Project Zwei néven fut. Neverwinter - Rothé Valley története Az új előzetesben a fejleszők Rothé Valley sztoriját ismertetik meg velünk.
DDOS-támadásokkal manipulálták a DOTA 2 tornát A neves DOTA bajnokság, a G-1 League komoly problémákkal nézett szembe, ugyanis számos mérkőzést vágott tönkre valaki DDOS-támadásokkal. Az első mérkőzés, ami áldozatul esett, az Evil Geniuses és az Absolute Legends között zajlott, ami azt eredményezte, hogy a csapatok nem tudtak becsatlakozni a játékba. Később a Mousesports és a Virtus.Pro közötti első összecsapás még zavartalanul lement, a második mérkőzésen azonban az utóbbi csapat két játékosa már nem tudott belépni, így két cserejátékost kellett behívniuk. Ma pedig a Kaipi és a Team Empire mérkőzését zavarták meg, aminek következtében a Kaipi egyik játékosa kiesett, ám a csapat még így is nyerni tudott. Ezt követően a szervezők több meccset is elhalasztottak. A tettes elvileg beismerte bűnét a 4Chan-en, és úgy tűnik, szándékosan próbálja manipulálni a torna végkimenetelét, hogy megnyerjen egy 20 ezer dolláros fogadást. Alulteljesített a Gears of War: Judgment és a God of War: Ascension A Cowen & Company elemzői előzetesen a játékeladások meglódulását várták márciusra, főként az erős felhozatal miatt, melynek gerincét a címben szereplő két játék képezte. Ezzel szemben azonban mindkét exkluzív cím jelentősen alulteljesítette a várakozásokat márciusban: a Gears of War: Judgmentből 425 ezer példány ment el, míg egy évvel korábban a Gears of War 3-ből egy hónap alatt 2 milliót passzoltak el. A God of War: Ascension 360 ezer példányban talált gazdára, míg a God of War 3 ehhez képest 1,1 milliót hozott össze 2010 márciusában. A helyzet jelenleg nem túl vidám a konzolok számára: az NPD előzetes jelentése szerint a hardvereladások 21%-kal csökkennek tavalyhoz képest, míg a szoftverekből 17%-kal kevesebb fogy idén. Ezzel párhuzamosan azonban a PC 66%-kal erősödik, főként a SimCity és a Starcraft II: Heart of the Swarm erős eladásainak köszönhetően. Ilyen lesz a GRID 2 többjátékos módja Habár a GRID 2 készítői azt szeretnék, hogy minél több ideig tartson az egyjátékos mód, nyilván az anyag sava-borsa a multiplayer lesz. Az új előzetesen bemutatják nekünk a RaceNet közösségi funkcióit, és a Rivals-rendszer működését.
Tekken Revolution - új Tekken? Sokszor lepleződött már le játék a korhatár besorolások miatt, s úgy tűnik, ezúttal is ez lesz a helyzet. Az ausztrál hatóságok ugyanis "M", azaz felnőtteknek szánt besorolással láttak el valamit, aminek Tekken Revolution a neve. A dokumentumban kiadóként a Namco Bandai van megjelölve - nyilván -, fejlesztőt azonban nem írtak be, ami legalábbis furcsa. Kojima szereti a Sonyt, de multiplatformra megy Sokáig a Metal Gear Solid a PlayStation egyik kiemelkedő exkluzív címe volt, ezeknek az időknek azonban lassan vége - hiszen már a Rising is több platformra érkezett. Most Kojima arról beszélt, hogy ugyan szereti a Sonyt (még Sony kamerája is van!), és sok dologban gondolkodnak hasonlóan, a jövő mégis a felhős technológiájé, és az erre épülő játékoké. "Ha belépünk a felhős generáció, amiben számos eszköz érheti majd el ugyanazt a programot, akkor nem szeretném egy platformra limitálni a játékaimat. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogok részt venni a jövőben például a Sony eseményein. A PlayStation Meetingre is szívesen elmentem volna, de éppen a Rising földkörüli turnéjával voltam elfoglalva." - fejezte be a játékfejlesztő legenda.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. tomchee
2013.04.17. 00:32
Az a Fifa14 micsoda nagy leleplezés...
Most komolyan....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MrFox
2013.04.17. 01:07
"a hardvereladások 21%-kal csökkennek tavalyhoz képest, míg a szoftverekből 17%-kal kevesebb fogy idén."

És? Egy konzolciklus végén vagyunk, november környékén jön a PS4, miért vennének régit az emberek (és azokhoz játékokat)?

"Ezzel párhuzamosan azonban a PC 66%-kal erősödik, főként a SimCity és a Starcraft II: Heart of the Swarm erős eladásainak köszönhetően."

Egyeztessenek már ezek az elemzők néha, mert pár napja meg azt lehetett olvasni többek között itt is, hogy mélyponton a pécé piac.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii
2013.04.17. 08:00
Biztos, hogy a játékok oldaláról volt elemzés PC-re abban a cikkben? MrFox
(jól van, most látom, hogy hülyeséget írtam, de nem törlöm akkor már...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. wishformor...
2013.04.17. 09:53
Az hétszentség, hogy nem a SimCity miatt erősödött 66% al a Pc piac...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. OrvAjn69
2013.04.17. 13:38
Ez a Metro: Last Light nagyon várós.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Skorbut
2013.04.17. 15:33
2 milliós eladás már csőd? Epicnek össze kéne állniuk az EA-vel együtt sírni a többmilliós "csőd"eladások ügyében. Hülyék ezek mind. Nem kéne több milla pénzeket költeni teljes jelenetes motion capture-re talán akkor nem jelentetnének csődöt ilyesmikkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. szucsdavid...
2013.04.17. 16:37
Mit akarnak ennyire a FIFA14-től? Egy cseppet jobb grafika, meg pár játékos más csapatokban, és maximum ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. InGen
2013.04.17. 18:27
Nyilván a PC-s játékeladások emelkedtek 66%-kal, nem a teljes PC piac növekedett ennyivel. Persze a lófasz szintről könnyű 66%-ot emelkedni, de ez akkor is nagyrészt a SimCity + SC2 párosnak tudható be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2013.04.18. 14:39
Skorbut:

Olvasd el meg egyszer a cikket, mert nem sikerült megértened a cikket.
Mocap helyett meg mégis hogy csináljanak játékot? Egy AAA kategóriás játék pénzbe kerül, ez ellen nem lehet mit tenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!