iPon Hírek

Aprók nagyban - 05.06.

Dátum | 2013. 05. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ismét videojátékos indíttatást sejtenek egy támadás mögött Skóciában egy 14 éves fiú elvágta egy társa torkát, akit egyébként korábban a Gears of War 3 többjátékos részében ismert meg. Az esemény a rendőrség beszámolója szerint akkor történt, amikor a srácok éppen játékokról vitatkoztak. Andrew Brown ügyész a Daily Mailnek úgy nyilatkozott, a jelentést író rendőr szerint a véres játéknak köze lehetett a támadáshoz. Ezzel párhuzamosan a skót rendőrség vezetője, Brian Docherty úgy nyilatkozott, hogy habár játék 18 éven felülieknek besorolást kapott, ami az online színtéren zajlik, az már kívül eshet a szülők látókörén, így "újra meg kell vizsgálnunk, hogyan állíthatnánk meg az ilyen eseteket." A Microsoft válaszul közölte, az Xbox 360 számos parental control (szülői felügyelet) lehetőséggel rendelkezik, melyekkel megakadályozható lett volna, hogy a gyermek hozzáférjen a játékhoz. Több dologra is alkalmazható a DualShock 4 fénycsíkja A DualShock 4 kontrolleren látható ledes fénycsík több dologra is jó lesz, árulta el Shuhei Yoshida. Egyrészt meglesz az a funckiója is természetesen, hogy a különböző játékosokat azonosítja a fény színe alapján. Ezen túlmenően azonban a fejlesztők használhatják másra is: a Killzone - Shadow Fallban például a kibocsátott fény színe zöldről pirosra változik, ha lecsökken az életerőnk. Watch_Dogs és a PlayStation 4 A Ubisoft új videosorozatot indított, melyben a Watch_Dogs fejlesztőivel beszélgetnek különböző témákban. Először is arról van szó, milyen lesz a játék a PS4-en. Nos, valószínűleg jó, a készítők ugyanis elárulják, szinte kompromisszumok nélkül kelthetik életre élképzeléseiket.
Problémák a Might & Magic Heroes 6 - Shades of Darkness körül Habár a Might & Magic Heroes 6 megjelenése után a Ubisoft állítólag nagyon elégedetlen volt a Black Hole által végzett munkával, és a végleges program hiányosságaival, bugjaival, úgy tűnik, nem változott meg a helyzet gyökeresen azután sem, hogy a kiegészítő fejlesztését kiadták másnak. A napokban ugyanis megjelent a Shades of Darkness nevű, magában is működő kiegészítő, a Steam és a Ubisoft fórumai pedig gyakorlatilag felrobbantak. A felhasználók változatos problémákról panaszkodnak, van itt korrupt telepítési fájl, hiányzó zenék és hangok, problémás kulcsok, fagyások, DRM-gondok. A Ubisoft mindenesetre biztosított mindenkit arról, hogy már dolgoznak a javításokon. PlayStation 4 - nem lesz kötelező a megosztás gomb Habár a konzol még meg sem jelent, sokan már most utálják a Share gombot, a fanyalgók szerint ugyanis a játékélményt csorbítja majd a túlzott közösségi fókusz. Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios elnöke szerint erről azonban egyrészt szó sincs, másrészt pedig a fejlesztőknek nem lesz kötelező funkciót adni a gombnak. Ráadásul olyan lehetőségük is akad, melynek segítségével bizonyos pontokon tilthatják le a megosztást, például, ha nem akarják, hogy egy video kikerüljön az egyik bossharcról. Yoshida egyébként akkor döntötte el, hogy mindenképp kell egy ilyen lehetőség a PS4-be, amikor a Dark Soulsszal akart játszani egész nap, ám éppen annyi munkája volt, hogy nem ért rá. Pótléknak annyit tudott tenni viszont, hogy néha-néha belekukkantott abba, ahogy különböző játékosok online streamelték a játékot. Yoshida ezen kívül azt is szeretné elérni, hogy a multiplatform játékokból a PS4-es legyen a legjobb, hogy a vásárlók automatikusan azt részesítsék előnyben. Ez jelenthet szebb grafikát, kényelmesebb kontrollert, vagy éppen azt is, hogy a konzolt könnyebb használni. Yoshida utóbbival kapcsolatban azt emelte ki, hogy a ki- és bekapcsolás gyakorlatilag instant lesz, és mindenféle várakozás nélkül váltogathatunk majd a különböző appok között. Készül a The Sims 4 A 2009-es harmadik rész óta csak frissítések és kiegészítők jönnek a világ egykori legnépszerűbb PC-s játékához, így időszerűnek tűnik az új rész. Ennek megfelelően az Electronic Arts és a Maxis bejelentette, hogy készül a The Sims 4, és valamikor jövőre meg is jelenik PC-re és OS X-re. A sajtóközlemény kiemeli a játék köré épült hatalmas rajongótábort, aminek tagjai eddig összesen 150 millió példányt vásároltak a franchise-ból. Habár az új részben fontos szerepet kap majd a kreativitás, az alkotás és a megosztás, a Maxis már most megerősítette, hogy a játék nem igényel állandó online kapcsolatot - vélhetően nem akarnak újra belefutni a SimCityvel elkövetett hibákba.

Bétába lépett a linuxos Left 4 Dead 2 Ahogy a fejlesztők megígérték, a héten bétába lépett a linuxos Left 4 Dead 2. Most már natívan fut a játék a rendszeren, és bekerült az Extended Mutation System is. A béta a Steamen azok számára tűnik majd fel a lehetőségek között, akik már rendelkeznek a játékkal, és mellé megérkezett egy új béta dedikált szerver is. A bétával érkező frissítések egyébként elérhetőek Windowsra és OSX-re is, így az is besegíthet a tesztelésbe, aki nem Linuxot futtat. Xbox 720 - most megint nem kell állandó netkapcsolat Szinte minden héten változik, nyilatkozó forrástól függően, hogy éppen kell-e állandó internetkapcsolat a következő Xboxhoz, vagy nem. Most éppen az Ars Technica csípett el egy olyan belsős e-mailt a Microsofttól, mely a cég minden olyan alkalmazottjának kiment, aki az új Xboxon dolgozik. Ezek szerint, habár a Durango kódnéven futó masinát úgy tervezték, hogy egyértelműen a jövő szórakoztató központja legyen, ennek ellenére "toleránsnak kell maradnia a jelenlegi internettel kapcsolatban". "Számos olyan lehetőség merülhet fel, amikor a felhasználóinknak internet nélkül kell dolgoznia, és a konzolnak ilyenkor is működnie kell. Olyan eshetőségek merülhetnek fel, mint a Blu-ray lemezek lejátszása, a televízió nézés, és a single player játékok, amiknek egyszerűen csak menniük kell netkapcsolat nélkül is." - mindez tehát látszólag nem csak azt erősíti meg, hogy a Microsoft új masinája több esetben tényleg használható lesz internet nélkül, hanem azt is, hogy az új Xbox Blu-ray meghajtóval érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Asagrim
2013.05.06. 22:38
Sims 2/3 - ugyanaz a játék picit másik grafikával. Kíváncsi leszek még meddig tudják eljátszani hogy ugyanazt a tartalmat többször adják el. Egyetlen kivétel ezalól az első kieg volt, a "nyaralással".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. kazsakke
2013.05.06. 23:01
gondolom nagyjából annyiszor ahányszor a fifával is eljátszották/eljátsszák
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Shinjiii
2013.05.07. 08:05
Sims4-nek elég lenne az, ha a 3.-hoz kiadnának egy GrafUpdate DLC-t.

PS4 meg kb. annyiszor fogja hasznosítani a fénycsíkját, mint a Dualshock 3 a Sixaxis mozgásérzékelőt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. noPublicFG
2013.05.07. 08:14
Skóciában egyébként is nagy divat a késelés. Ez a hír meg sem lepett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Zelbacsi
2013.05.07. 08:24
"Több dologra is alkalmazható a DualShock 4 fénycsíkja"

"a Killzone - Shadow Fallban például a kibocsátott fény színe zöldről pirosra változik, ha lecsökken az életerőnk."

Ööööömmm... Mert a kezünkben lévő kontrollert bambuljuk úgyis játék közben, nem igaz? O_O ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. myckie2
2013.05.07. 09:23
'Nos, valószínűleg jó, a
készítők ugyanis elárulják, szinte
kompromisszumok nélkül
kelthetik életre élképzeléseiket.' szinte SZINTE?! Ez aggodalomra ad okot. Remélem a forrásban nem így szerepelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Szefmester
2013.05.07. 10:04
"A Microsoft válaszul közölte, az Xbox 360 számos parental control (szülői felügyelet) lehetőséggel rendelkezik, melyekkel megakadályozható lett volna, hogy a gyermek hozzáférjen a játékhoz."

Ha az online játéktér kívül esik a szülő figyelmén akkor szerintem a parental kontrolról fogalmuk sincs. Kéne csinálni egy többezres felmérést hogy a szülők tudják e egyáltalán hogy van ilyen beállítási rész! Amíg a ps3asom nem közölte hogy ez meg az a játékom ilyen meg olyan besorolású parental controlon indul csak el nem is sejtettem hogy ilyen mértékű a dolog.

Dualshock fénycsíkja... majd pont azt fogom lesni játék közben ha életerőről lesz szó. Pláne hogy manapság már automatikusan felgyógyul mindenki ha megáll... a képernyő HUDjáról inkább nem venném le a szemem, de egy szimulátorosabb FPSben lehetne a lőszer számlálót csíkként megjeleníteni hiszen a tárat ellenőrizni is csak úgy lehet ha odanézel a fegyverre...

Heroes 6: Az Ubisoft megint nagyot alkotott. Nem látják be hogy csak a warezolóknak kedveznek ezzel? A vacak DRM miatt a warezhuszárok némelyike már lehet végig is játszotta a játékot, már ha a többi bug nem idegesítette fel annyira hogy törölje az egészet.

Sims4: Isteni csoda lenne ha úgy jelenne meg hogy nem csak grafikai újítást kapna a nép és megint vehetné meg a 10 kieget hozzá, hanem már alapból tartalmazná a főbb kiegeket. Szerintem elég gáz hogy egyes kiegeket minden eddig megjelent részhez kiadtak...

X720: Jelenjen meg, teljen el 1 év és akkor majd elhisszük hogy mi van. Anno a Sony is engedte a másik oprendszert a ps3ra ma meg már tiltja ahol csak lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. NovaTerra
2013.05.07. 10:57
Gears of War-on is 18-as korhatár van. De ahogy itt is és mindenhol 14 éves hülye gyerekek játszanak. Nem tudom mennyi köze van a dologhoz a játéknak. De biztos nem ártana, ha a gyerek nem a tévé, monitor előtt szocializálódna, hanem nevelnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. wishformor...
2013.05.07. 11:04
Nem értem miért nem arra a foralmazóra száltak rá aki eladta a kést a családnak, vagy a köszörűsre, aki megfente.

másik:
Nem a microsoftnak kelle foglalkozni a gyerekfelügyelettel, hanem a szülőnek a sajátjával. amíg ezt a szülő nem érti meg. Csodálkozom, hogy ezek a cégek illetve máshol az állam "akarja" felnevelni akövetkező generációt... Probléma az adott, de szerintem nem ezeknek kellene ezt megoldani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95
2013.05.07. 11:07
Készül a The Sims 4, alig várom, ez a korrekt módja a sok bárány megnyírásának: adj ki egy grafikailag gyenge, félkész játékot teljes áron, majd $5-25 áron különböző DLC-ket, legalább 10-et. Kész a kasszasiker, online terjesztéssel pedig még egy filléredbe sem kerül a mutatvány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. NovaTerra
2013.05.07. 11:53
mikej95! És az neked miért fáj, hogy mások élvezik sims-t és fizetnek érte?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sediqwe
2013.05.07. 12:58
A sims 1 - 2 - 3 ténylegesen nem sok változást mutat .
Tény hogy mind a 3 hoz kb ugyanaz a kiegészítő jelent meg.
Tény hogy néhány extra , majdcsak elhanyagolható funkció lett az újabb részekben

Nini, ez a FIFA , NFS , COD , és a társaira is ugyanúgy elmondható, mind egy rókabőr.

Csak az az egy gond van a SIMS el hogy a DLC teljes árú. amit nem tudok megbocsájtani az EA nak soha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg
2013.05.07. 12:58
"újra meg kell vizsgálnunk, hogyan állíthatnánk meg az ilyen eseteket."
Például nem videójátékokra bízzuk a srácok lelki-szociális fejlődését?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nedcoleman
2013.05.07. 13:59
"a jelentést író rendőr szerint a véres játéknak köze lehetett a támadáshoz..."

Tehát a tettes nemcsak a gyerek volt hanem a véres játék is . Valami tenni kell. Még a végén minden olyan gyermek kiket nem nevelnek a szüleik meghal miatta. Félek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2013.05.07. 15:35
"szimulátorosabb FPSben lehetne a lőszer számlálót csíkként megjeleníteni"

Nagyon tetszik ez az ötlet, bár attól félek nem lesz sosem megvalósítva (lehet technikai oldala is van, nem tudom egyszerre tud-e két színt megjeleníteni), de ha már annyi lenne, hogy halványabb, vagy másabb színű, ha teljesen kifogy már annak tényleg lenne értelme.

myckie2:

Végignéztem a videót, és ott nem hallottam, hogy "szinte" (mondjuk lehet elbambultam és lemaradtam róla), szóval lehet csak a fordításba került bele.

Watch Dogs-nak meg most akkor Watch_Dogs a neve? Szerintem jobban néz ki underscore nélkül, bár ez a legkisebb, a játék legyen jó (bár attól félek repetitív lesz egy idő után).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2013.05.07. 15:37
NovaTerra: Talán az a bajunk vele hogy míg a játékiparban ha megjelenik egy újdonság az a következőkbán már úgymond alapkövetelmény, addig a Sims szériában a 3. alaprészben is voltak olyan hiányosságok amik már az első rész pl 4. kiegjében már ott voltak. Szóval nem az a baj hogy vannak akik élvezik és fizetnek érte hanem az hogy vannak akik fizetnek érte... mert ezzel pont nem azt mutatják meg az EA-nek hogy nem lehet őket mindannyiszor lehúzni. Csak egyszer ne legyen sikeres egy NFS rész és máris reformálódik.. és nini meg is történt már párszor. A karbon után, a PRoStreet után, és a Run után is.

A sportjátékok évenkénti kiadása meg vicc. A legtöbb újdonság jóformán egy peccsként vagy olcsóbb DLCként is eladható lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!