iPon Hírek

Aprók nagyban - 05.23.

Dátum | 2013. 05. 23.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

The Mighty Quest for Epic Loot - ismerd meg a világot Korábban már bőségesen írtunk a viccesnek szánt, free-to-play fantasy játékról, így ha kíváncsi vagy, miről szól a Ubisoft legújabb agymenése, érdemes átfutni. Most pedig egy új előzetest kaptunk, melyben a játék egyik karaktere, Blackeye Bowgart, vagy egyszerűbb nevén simán csak Íjász, mutatja be nekünk a játék világát, a ránk váró zsákmánnyal és csapdákkal együtt.
Élőszereplős előzetesen a Destiny Oké, valójában élőszereplős és CGI keveréke az előzetes, de így jobban hangzott a cím. Ebben a mostanában a Revolution című sorozatban szereplő, zseniális Giancarlo Esposito mesél a dzsungel törvényéről. De ez nem egy Disney-mese. Kifejezetten kellemes, hangulatos trailer.
Unreal Engine 3 az új Guilty Gear alatt Az eléggé furcsa névvel ellátott Guilty Gear Xrd – SIGN is Unreal Engine 3-at használ, mint oly sok más cím ebben a generációban. A 15. születésnapját nem olyan régen ünnepelt sorozatban ez az első, amelyik az Epic motorját használja egyébként, ennek eredményét pedig meg is tekinthetjük mozgás közben:
E3 helyett: Nintendo Direct június 11-én A Nintendo bejelentette, hogy E3-központú Directet közvetít június 11-én, melyet majd itt lehet megtekinteni. A cég ígérete szerint hallunk majd az új Smash Bros-ról, egy 3D-s Mario-játékról, a Mario Kartról és még számos más címről. Hamarosan érkezik PS Vitára az Epic Mickey 2 Az Epic Mickey 2 látványos sikertelenségbe fulladt, talán ezért próbálják meg egy újabb platformon is bejelentetni - hátha visszahozza legalább a fejlesztés árát. Az ígéretek szerint a cím kihasználja majd a kézikonzol egyedi képességeit, és június 18-án jelenik meg. Saint's Row 4 - folytatódik az elmebetegség Új, ám igen rövid előzetest kaptunk a Saint's Row 4-ből, amiben a sorozatra jellemző beteg humor mellett láthatjuk azt is, hogy valakit elüt egy repülőgép.
Dying Light - új horrorjáték a Techlandtől A kiemelkedően közepes alkotásairól híres Techland és a Warner Bros. egy teljesen új címmel jelentkezik. A Dying Light egy FPS-nézetű túlélő-horror lesz, melyben egy nagy, nyitott világban kalandozhatunk, elátmányt szedhetünk össze túlélésünkhöz a városban, és fegyvereket készíthetünk. A játék fontos eleme lesz a nappal-éjszaka váltakozása, ugyanis éjszaka nem csak az élőhalottak válnak agresszívabbá, de megjelennek a ragadozók is, akik különösen veszélyesek. A megjelenést 2014-ben várhatjuk PC, PS3, PS4, Xbox 360 és Xbox One platformokra.
30%-kal nőhet a konzolpiac az új generációval Legalábbis Chris Lewis, a Microsoft egyik igen-igen hosszú titulussal rendelkező vezetője erről nyilatkozott. Kifejtette, a jelenlegi generáció a konzolok hetedik generációja, és 50%-kal nagyobb, mint a hatodik volt, és körülbelül a duplája az ötödiknek. A Microsoft számításai szerint az Xbox One és a PlayStation 4 még további 30%-kal fogja megnövelni a piac méretét. Beszélt továbbá a jelenlegi konzolgeneráció hosszáról is, amit úgy néz ki, mindenki szeretett. Tapasztalataik szerint a játékosoknak tetszett, hogy a szokásos 5 év helyett jóval tovább tartott a dolog, a kereskedők szintén szerették, hiszen jóval több terméket és szolgáltatást tudtak így értékesíteni, a fejlesztők pedig értékelték, hogy nem kell hamar új platformot megtanulniuk, és folyamatosan tudtak optimalizálni. Lewis ugyanakkor azt is megerősítette, hogy az Xbox 360-nak ezennel nincs vége, már most kidolgozott marketinges terveik vannak a következő egy-két évre nézve. Ezen kívül a külsős stúdiók továbbra is szállítják majd a tartalmat, hiszen a konzol telepített bázisa hatalmas - ezzel tehát azt erősítette meg, hogy first party címek nem készülnek már a továbbiakban. Crackdown 3 - ez lehet a Microsoft egyik exkluzívja? A szemfüles internet kiszúrta, hogy az Xbox One prezentációban egy ponton ki lehetett szúrni a háttérben egy gömböt, ami nagyon-nagyon hasonlít a Crackdown-játékokban látott agility orbokhoz (ezeket lehetett gyűjtögetni). Ebből most aztán mindenki arra következtet, hogy az Xbox One egyik exkluzív címe a Crackdown 3 lesz - amire egyébként simán lehet esély.

Nem új engine-en fut a Call of Duty: Ghosts Új generáció, új motor - gondolhattuk balgán a Microsoft prezentációja után. Úgy néz ki azonban, hogy az Infinity Ward továbbra is a már bejáratott motort frissítgeti tovább. "Amikor egy új játékmotorról beszélünk, valójában arról van szó, hogy jelentősen feltuningoljuk egy motor különböző fontos rendszereit. Nem arról van szó, hogy az egészet kidobjuk, és a nulláról kezdjük újra." Az úriember elmondta továbbá, lehetetlen lenne egy teljesen új motort készíteni egy kétéves fejlesztési ciklusban. "Ehelyett inkább azt mondjuk, mik azok a részek a motorban, amik jelentősen befolyásolhatják a látványt, és hogyan tudunk ezeken fejleszteni. Ha ezeket sikerült jelentősen megújítanunk, akkor a játék egészen máshogy néz ki, és gyakorlatilag olyan, mintha egy új motor lenne a kezünkben." The Witness - fejlesztés PS4-re Jonathan Blow új "indie" játéka, a The Witness gyakorlatilag teljes egészében a világ felfedezéséről, és feladványok megoldásáról szól. A Sony a "beszélgetés fejlesztőkkel" sorozatából ezúttal erről a játékról hallhatunk, mely egy ideig exkluzív lesz a PS4-en.
Még a csúcs PC-knél is erősebbek az új konzolok Legalábbis Rajat Teneja, az Electronic Arts technikai igazgatója erről beszélt egy új bejegyzésben a LinkedIn-en. "Ezek az architektúrák egy generációval előrébb járnak, mint a legerősebb PC-k a piacon." - majd hozzátette, a mostani generációs konzoloknál a tesztjeik szerint körülbelül 8-10-szer gyorsabbak. Teneja továbbá leírja, a gépek számítási kapacitása, és az elérhető memória-sávszélesség azt jelenti, hogy többé nem kell beosztaniuk a különböző erőforrásokat a játékaik motorjánál. Ezen kívül az úriember arra számít, hogy igazán elterjed majd a cross-play, főleg a Sonynak köszönhetően, aki lehetővé teszi, hogy a legjobb konzoljátékokat toljuk a PS Vitán. "Mind az Xbox One, mind a PS4 felépítése több lehetőséget ad arra, hogy a játékot áttegyük az okostelefonokra, PC-re, vagy más eszközökre".
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

30. langward
2013.05.23. 23:29
1. Techland új zombisa várós.

2. CoD széria az id Software egyik legnagyobb büszkesége..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. BOCIHUN
2013.05.24. 01:34
Cod-ban grafikai fejlődés?? Ugyan már!! Ugyan azt a sz@rt terítik a piacon újra meg újra. Csak a neve változik. Hozzáteszem sajnálatomra. Ezert is nem vesztegetem többet a pénzem rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Lacroix
2013.05.24. 01:55
Miért nem veszik meg az id Tech 5-t? Meg ez a Rajat Teneja is biztos majdnem elvégezte a 2. osztályt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Jimmy9082
2013.05.24. 06:44
Nem a tech 3 engine-t van olyan resz ahol a texturak egy reszet sem cserelik le
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Jimmy9082
2013.05.24. 06:49
Nem a tech 3 engine-t van olyan resz ahol a texturak egy reszet sem cserelik le
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Jimmy9082
2013.05.24. 06:49
Nem a tech 3 engine-t van olyan resz ahol a texturak egy reszet sem cserelik le
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Jimmy9082
2013.05.24. 06:49
Nem a tech 3 engine-t van olyan resz ahol a texturak egy reszet sem cserelik le
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Shinjiii
2013.05.24. 07:39
Jimmy,9082, beakadt a lemez? Nyugi van.

CoD-ról ezek után már marad a véleményem... Ezek nem képesek betartani az ígéretüket, továbbra is ontják majd a szart. Marad a kalózváltozat, annyi baj legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. XuChi
2013.05.24. 09:43
Még hogy erősebbek a mai csúcs pc-nél ) Vicces kijelentés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. HUFEUR
2013.05.24. 10:35
BOCIHUN:

Méghogy Cod-ban nem lesz grafikai fejlődés? Csak meg kell nézni ezt a képet:
http://i.crackedcdn.com/phpimages/quickfix/8/0/9/182809.jpg?v=1

Egy ilyen szintű fejlődés más játéknál vagy 10 évbe is beletelhet, megint kitettek magukért a fejlesztők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. wishformor...
2013.05.24. 11:12
@XuChi
Igen ezen nevettem én is. Azt a console configot ami kb fél - egy év múlva fog megjelenni, már most kb két éves technológia, ami ~3 lesz mire ideér. És jelenleg PC ből megkapod Tesco gazdaságos formában budget áron.
Hogy mellettük is szóljak valamit: a ~2éves technológia érthető, hiszen amikor elkezdték fejleszteni az architectúrát akkor volt egy adott közép / felső hw kategória amin nem lehet félévente változtatni, úgy ahogy frissülnek a hardware-ek. Azt azonban nem értem meg, hogy ha már 8 giga ram, akkor olyan nehéz volna 16 ra cserélni?

Továbbá egy érdekes gondolat ütötte fel a fejem aminap: ha már ezek az új consoleok x86 architectúra, ráadásul a Box win8 alapokon DX11.1, akkor a mind a hardware-es api, mind a szoftware-es api adott. Innentől kezdve csak megállapodás kérdése egy 3rd party gyártó, tegyük fel a nagy kedvencem a Zotac, akár építhetne is ezen egységes Hw / sw api réteg alá (ami gyakorlatilag PC + DRM) egy erősebb vasat, custom OC dx11.1 es video vezérlővel, core i7-el, stb stb, mindössze annyi extrával, hogy ezt a spec win8 alapú oprendszert license-eli az MStől.
Nem tudom hogy az x86 + dx11.1-en túl mennyire lesz customizált az új box, de az eddig megtudott részletek alapján, a fenti gondolat lehetségessé válhat.

Továbbá pc - Console port szempontjából a DX api megint csak előnyt jelent, mert a portolás gyakorlatilag innentől kezdve csak abból kell áljon, hogy más controller perifériákat is támogatni / bindelni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. mtrx220
2013.05.24. 12:06
azoknak, akik itt fujjolnak már most hogy a konzol ilyen gyenge meg olyan szar. sehol nincs a pc-hez képest, stb.
- tökmindegy milyen erős a pc-d, ha nem jön rá ki az ami konzolra igen!
- vagy ha kijön 5 év múlva, akkor sem lesz optimalizált. mert nem a pc a célplatform, és ez ennyi.
kb ez az a két dolog amit a sok zombi nem ért meg már hosszú évek óta.
a többi marketing, Ti pedig benyaljátok ezerrel. minden egyes alkalommal ugrotok rá mint a kutyák a csontra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. zsolt200
2013.05.24. 12:08
Dying Light-nál 0:52 ismerős? http://img.desmotivaciones.es/201011/asesino_3.jpg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. wishformor...
2013.05.24. 12:09
@mtrx220 "akkor sem lesz optimalizált. mert nem a pc a célplatform, és ez ennyi."
pont ez fog változni az előző hszben amit írtam, az alapján amit eddig tudunk az új HW ról. van egy api-d DX + x86, nem lesz külön code szintű "platform", hosszú évekik úgy volt ahogy írtad, de ami eddig kiderült, főleg a boxról, az más lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mtrx220
2013.05.24. 12:18
jah, van rá esély. de nem vennék rá mérget azért

szerk.:
főleg nem majd amikor az új konzolok lesznek 5-6 évesek..
most ez van, a pc erősebb a konzol gyengébb. mocsokul néznek ki egyes pc portok, mert nem az a célplatform.

DE legyen igazad! kutából nem lesz szalonna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. wishformor...
2013.05.24. 12:26
@mtrx220
pont ezért ven jelentősége amit írtam, mert teljes architectura váltás lesz. ők maguk ejtették ki a szájukon, hogy win8 alapokra épül madj a box oprendszere. innentől hw és sw miatt technikailag egy platform lesz a pc és a box.
igen igazad van amit mondtál pc re szarul optimalizált sok console játék, de a jövőben ez miatt valószílűleg megváltozik. Én végig a jövőről és az új genről beszéltem, nem értem miért kevered bele a múltat, semmi köze hozzá, a régi lemezt pörgeted...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. MrFox
2013.05.24. 12:46
" És jelenleg PC ből megkapod Tesco gazdaságos formában budget áron."

8 magos AMD procit + 1.84 TFLOPS teljesítményű GPU-t egy tokon belül (APU), 8 giga gddr5 rammal, blu-ray meghajtóval, egy dvd lejátszó méretében? Hol van ez a teszkó, megyek most.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mtrx220
2013.05.24. 13:30

csak azért, mert mindig ua van.
én is a jövőről beszéltem, csak lehet nem értetted: a nextgen - ps4, xbox1 mire 5-6 éves lesz ue lesz a helyzet mint most.
mert a pc harvere fejlődik, a konzolé nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. MrFox
2013.05.24. 13:47
A pc hardver nem fejlődik, fejlődés egy új optikai cpu / gpu lenne, meg nem olyan kompromisszumokkal teli háttértár, mint a mai vinyók és ssd-k. Az, hogy egy prociban nem 2 mag van hanem 8, a gpu-ban meg 8ROP helyett 16, az csak bővítés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. wishformor...
2013.05.24. 13:57
@mtrx220 - "a pc harvere fejlődik, a konzolé nem."
erre írtam a gondolatomat, hogy nagy valószínűséggel ez változni fog, az "új" architectúra miatt.

@MrFox:
tesék: [LINK]
a CPU-t cseréld ki egy i7 3770k(330 dolcsi)-ra akkor lesz ebből a 800 dolcsis gépből 900 USD. Ami kb 200eFt ez pedig a Budget kategória, ha tetszik ha nem! A Blu-ray-el meg nem kell hülyíteni a népet, teljesen felesleges parasztvakítás, nincs szükség ilyen méretben ilyen sebességú optikai meghatjóra. főleg hogy úgyis mindent netről tölt le a console is majd. mert lusta lesz mindenki elsétálni a polcig, vagy a boltba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. wishformor...
2013.05.24. 14:00
@MrFox - "A pc hardver nem fejlődik"
Szerinted a csíkszélesség csökkentés, az architectúra váltás, a GDDR5, a 7Milliárd tranzisztor micsoda ha nem fejlődés.
de azt fejlődésnek hívják.
Amiről te beszélsz, azt pontosan technológiai / tudományos fejlődéssel / kutatással lehet elérni. Nem értelek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mtrx220
2013.05.24. 14:06
az a helyzet, hogy szerintem hiába oldják meg szoftveresen pl a dx következő verzióját 5-6 év múlva a box1-re.
ok, ez szép is jó is. de minek is?
új videókártyát meg procit nem fognak bele tenni, márpedig az viszi új új effekteket stb.
de nem raknak bele, mert akkor akik már megvették meg kiszopják.
szóval felesleges.
ergo megint el fog maradni a box1 a pc-től idővel. most ezen mi nem érthető?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. wishformor...
2013.05.24. 14:11
@mtrx220:
Én nem az ellen érveltem, hogy nem maradnak, persze elmaradnak ha nem változtatnak a hardware-en. De mivel ők modnták hogy mire fog épülni az új cucc -> win8, DX, X86. Ezért nagyon is elképzelhetőnek tartom azt, amit korábban írtam, hogy megjelennek 3rd Party gyártók, xboxOne oprendszerrel, és 3 szor olyan jó vassal alatta. esetleg agyonhekkelt kiherélt rendszerekkel. És komoly esély van innentől kezdve arra, hogy az új console generáció egy PC-s alternatíva lesz, mert valjuk be, ez alapján HW es SW tekintetében ugyanaz. Persze ugye plusz a DRM.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MrFox
2013.05.24. 14:27
" A Blu-ray-el meg nem kell hülyíteni a népet, teljesen felesleges parasztvakítás, nincs szükség ilyen méretben ilyen sebességú optikai meghatjóra."

Persze, nincs. "Insert next DVD, number 4 please". Az, hogy pécére csak egy dvd-n jöttek ki játékok annyit jelent, hogy nem volt bennük tartalom. Érdekes módon egy MGS4 mégis meg tudta tölteni a BD korongot, a FF13ról nem is beszélve, ami három DVD9-en jött ki x360ra, PS3mon meg egy lemezre ráfért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MrFox
2013.05.24. 14:29
"Amiről te beszélsz, azt pontosan technológiai / tudományos fejlődéssel / kutatással lehet elérni."

Nem, ez azért van, amiért az 5pengés rezgős borotva, amit már 8 éve is meg tudtak volna csinálni, de minek, amikor az emberek simán megveszik a 3pengés simát is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. wishformor...
2013.05.24. 14:31
MrFox:
Igen ez a múlt amit írsz. a jövő az új generációnál is az lesz, ami PC-n már sok éve trend, pl a Steam.
NEm fogsz te DvD vel blu ray-el bajlódni, meg boltba elmenni érte, amikor kattintatsz kettőt, elmész lezuhanyozni, és mire visszaérsz letöltött, felinstall-t, felpeccselt, bejelentkezett, és még a tutorialt is végignyomta helyetted
ugyanis erről szól ez az online bejelentkezős ottmegveszed dolog amiről mind a két console keynote-ja szólt. Blu ray csak azért került bele hogy betömjék a népek száját. meggőzzék hogy nyugodj meg úgy is tudod installálni, de 1-2 év múlva mikor megint 2-3 szorozódik a sávszél, a kutyát nem érdekli majd az a kis nyílás a consoleod eljén. De legalább majd virágot lehet bele tűzni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. wishformor...
2013.05.24. 14:35
@MrFox: Ez az 5 pengés borotva elég rossz hasonlat volt. mert vidkari téren egy egy generációváltás hosszú ideje plusz 25-50% tejestménynövekedés is egyben. Itt meg pont arról van szó hogy nem tudták volna 2-3 évvel ez előtt megcsinálni mert nem volt gyártósor meg technológia ami lehetővé tette volna. Ez azért egy kicsit más mint plusz egy pengét odacsavarozni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. otherl
2013.05.24. 14:51
@wishformore:Legálisan biztos nem jön alternatív változat. A másik, hogy egy dolog, hogy mire épül, de nehogy elképzeld már, hogy egy az egyben kompatibilis lesz a PC-vel. Vicces lenne, hogy a tört verziók mennének PC-n. Szóval a portolási költséget lefaragták, de attól még lesz portolás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. wishformor...
2013.05.24. 15:09
@otherl: ezt majd eldönti az idő.
az alternatív változatot rosszul vetted ki a mondandómból, ott írtam, hogy akkor ha tudnak olyan DRM es win8 at licencelni az MS-től a saját vasra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. myckie2
2013.05.24. 18:29
Tehát náluk az új CoD is a szar foltozgatása. Amúgy gratulálok nekik, hogy több milliárd dolláros bevétellel nem tudnak összehozni egy új motort. Gondolom ők is kiselejtezett esküvői székeken ülnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!