iPon Hírek

Aprók nagyban - 05.30

Dátum | 2012. 05. 30.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

PlayStation 4 - optikai meghajtóval

A Wall Street Journal szerint a Sony komolyan megvizsgálta annak lehetőségét, hogy a PlayStation 4-et csak letölthető játékokkal hozza forgalomba, de végül elvetették az ötletet, és maradtak a bevált optikai meghajtónál. Az okok között a különböző országokban jelentősen eltérő internetes lefedettséget és sávszélességet hozták fel - hivatkozik bennfentesekre az újság. A Journal szerint a Microsoft is lefutotta ezt a kört, és hasonló eredményre jutott a következő Xboxszal kapcsolatban.Grand Theft Auto V - több stúdió is dolgozik rajta


Egy Jonathan G. néven futó volt Rockstar-alkalmazott szerint a Rockstar San Diego is besegít a Rockstar North csapatának a GTA V fejlesztésében. A Red Dead Redemptionért felelős brigádot eddig nem említették a sikersorozat új részével kapcsolatban, de a Rockstarnál bevett szokás, hogy - főleg a leadás előtti hónapokban - egy-egy címen több stúdiójuk is dolgozik.SOCOM - leállnak a régebbi részek szerverei


A Sony augusztus 31-én leállítja az összes PS2-es és PSP-s SOCOM-játék online szervereit. Ironikus módon mindez napokkal azután fog megtörténni, hogy a sorozat tízéves lesz. Az érintett játékok a következők:

PS2:

PSP:Mini Ninjas - új kinectes rész jön XBLA-ra


Mini Ninjas Adventures néven bukkant fel a játék az Xbox Live Marketplace-en, és a jelek szerint egy kizárólag Xbox 360-ra megjelenő kinectes anyag lesz. Fejlesztőként a Side Kick csapata van feltüntetve, vagyis valószínűleg nem az IO Interactive által készített Mini Ninjas: Hiro's Adventure-ről van szó - amit egyébként még szintén nem lepleztek le hivatalosan, bár ez valószínűleg az E3-on meg fog történni.Diablo III - megjött az 1.0.2.-es patch


A Blizzard felpatchelte a Diablo III-at, amivel párhuzamosan problémák léptek fel az amerikai és az európai szervereknél is. A tengeren túlon azóta már helyreállt a rend, de az európai játékosok továbbra is az ismerős Error 37-et kapják az arcukba - a Blizzard szerint hatalmas a login szerverek terheltsége, úgyhogy szokás szerint mindenkit türelemre intenek. A javítás egyébként főleg egy rakás bugfixet tartalmaz, illetve a Monk karkterosztály kapott egy újabb gyengítést. A teljes lista megtekinthető a hivatalos oldalon.


Xbox 360 - új bundle érkezik


A Microsoft bejelentette, hogy 299 dolláros áron Forza Motorsport 4-es Xbox 360 csomag érkezik. A bundle tartalmaz egy 250GB-os konzolt, a játékot, és egy wireless kormányt. A megjelenés az Egyesült Államokban június közepén várható, így vélhetőleg nem sokkal utána már nálunk is elérhetővé válik.


Crysis 2 - visszatért a Steamre


A Crysis 2 a tavaly márciusi megjelenését követően még elérhető volt Steamen, azonban az Electronic Arts Origin nevű rendszerének megjelenésével augusztusban eltávolították onnan. Gabe Newell szerint több komplikáció is nehezítette az EA-játékok jelenlétét a Steamen, ám úgy látszik, ezek egy része legalábbis megoldódott. Habár az Electronic Arts által kiadott játékok azóta csak az Originen jelennek meg, a Steamen jelenleg is elérhető több, az EA Partners által megjelentetett anyag. A Crysis 2 most Crysis 2 Maximum Edition néven tért vissza 34,99 eurós áron, és ahogy az a nevéből is sejthető, tartalmaz minden extrát ami anno a Limited Editionben benne volt, plusz az összes megjelent multiplayeres tartalmat (9 térkép, fegyverek). Aki csak frissíteni szeretné a már meglévő Crysis 2-jét Maximum Edition-re, az féláron megteheti.


Guardians of Middle-earth - új MOBA-játék


A többek között a DotA-t, a League of Legends-et és a Heroes of Newerth-öt is magába foglaló MOBA-műfaj ősszel egy új képviselővel bővül majd. A Guardians of Middle-earth, ahogy a nevéből is kikövetkeztethető, a Gyűrűk ura világában játszódik, és lazán kapcsolódni fog Peter Jackson télen megjelenő filmjéhez, a The Hobbit első részéhez. A műfajtól megszokott módon egyszerre 10 játékos küzdhet meg egymás ellen 5 az 5 elleni csatákban, különböző hősökkel. A fejlesztő Monolith kezdetben körülbelül 20 választható hőst ígér, akik között ott lesz Gandalf, Szauron, Gollam és Thráin is.


Dead Space 3 - logo és egy kép


Misztikus módon került az internet kavalkádjába a Dead Space 3 logója és egy kép, ami akár screenshot is lehet. Ezzel párhuzamosan a hivatalos oldalon feltűnt egy visszaszámlálás-gyanús dolog. A klasszikus hármas felosztást használják, azonban a számok helyett furcsa Unitology-írások kaptak helyet. A jobb oldali négyzetben található jel azonban 60 másodpercenként változik, így erősen valószínű, hogy a jövő keddi E3-as Electronic Arts prezentáción mutatják majd be a játékot. Egyesek úgy vélik, a holnap megjelenő Game Informerben lesz a leleplezés, igazából bármelyik változat lehetséges.Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Xeon
2012.05.30. 21:47
Tetszik az ötlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fekszi
2012.05.30. 22:00
Nekem is tetszik, jöhetne naponta egy ilyen csokor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Emberfej
2012.05.30. 23:08
Crysishez nem lesz véletlenül boltban vehető steam aktiválókód? Valamiért azok mindig olcsóbbak.

Aki megfejtette a deadspace írásjeleit az elárulhatná mikorra számol vissza az óra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Bendzsi91
2012.05.31. 09:06
Dead Space 3-nál az első jelre nem bírtam rájönni, de a többi az 24 és 66. Az utolsó percenként csökken
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Bendzsi91
2012.05.31. 09:13
Na rájöttem az elsőre is. 5 nap 24 óra és 59 perc van hátra. Szóval a Dead Space 3-at tényleg június 6-án fogják bemutatni az E3-on.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Andrush198...
2012.05.31. 12:10
"A tengeren túlon azóta már helyreállt a rend, de az európai játékosok továbbra is az ismerős Error 37-et kapják az arcukba - a Blizzard szerint hatalmas a login szerverek terheltsége, úgyhogy szokás szerint mindenkit türelemre intenek. "

Talán nem lenne ennyi gond hogy nem cseszték volna ez az egész játékot azzal hogy még a single player módhoz is internet és szerver kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. devilhun
2012.05.31. 12:52
dead space 3 nagyon varos. sok jatek kozul ezaz ami igazan odakotott a gephez.
teljesen beletudom magam elni mint anno a jatekokba.
mostanaban nem talalok olyat amiben van is valami ami odaragaszt a gep ele.
max majd a gta5, ac3, mert ezek is nagyon jok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!