iPon Hírek

Aprók nagyban - 06.22.

Dátum | 2012. 06. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

38 Studios - Curt Schilling minden pénzének oda

Curt Schilling, a 38 Studios baseball-legenda tulajdonosa a WEEI Sports Radiónak azt nyilatkozta, közölnie kellett a családjával, hogy a karrierje során félretett összes pénze valószínűleg végleg elúszott a cége csődbe jutásával. Schilling ezen kívül elmondta, megérti a felháborodott ex-alkalmazottakat, hiszen valóban nagyon hirtelen és váratlanul ütött be a katasztrófa. A baseballsztár szerint mindez elkerülhető lett volna, ha Rhode Island kormányzója, Lincoln Chaffe nem hozza idő előtt nyilvánosságra a stúdió pénzügyi gondjait, hiszen éppen egy 35 millió dolláros szerződés aláírása előtt álltak a Kingdoms of Amalur folytatására. Eközben a 38 Studios maradéka a szerződések szerint a fő hitelezőhöz, Rhode Islandhez kerülnek, így nekik kell majd törleszteni a cég fennálló, 150 milliós tartozását különböző irányokba. Mivel a cég maradékának értékesítéséből 22 millió dollárt tudnak összeszedni, 2020-ig évente 12 millió dollárt kell a 38 Studios adósságának törlesztésére fordítania az államnak.


Nuclear Union - poszt-apokaliptikus szerepjáték a Men of War készítőitől

A Men of Warról közepesen ismertté vált Best Way stúdió Nuclear Union néven készít új, poszt-apokaliptikus szerepjátékot. A történet szerint a kubai rakétaválság nem a történelemkönyvekben megírtaknak megfelelően zajlott le, hanem ténylegesen kitört az atomháború. A főszereplő egy szovjet katona, aki 2012-ben kerül elő egy bunkerből, hogy saját kalandra induljon a teljesen elpusztított Földön. A játékmenetről egyelőre keveset tudni, de a csapatépítés és a felderítés mindenképpen fontos részét képezi majd.


Doom 3: BFG Edition - kisebb, de fontos változások

Eric Webb, a  Doom 3: BFG Edition producere elmondta, sokat kísérleteztek, mire eljutottak odáig, hogy a Doom 3 a lehető legjobban nézzen ki. Eközben azonban rájöttek arra is, hogy a játékmenethez inkább nem nyúlnak hozzá komolyan, annak ellenére, hogy eredetileg ezt tervezték - úgy vélték ugyanis, a játékosok már biztos nem lennének elégedettek az eredeti játékmenettel. Apróbb változtatásokat azért eszközöltek: például sokan panaszkodtak a Doom 3 megjelenése után, hogy nem lehet egyszerre használni az elemlámpát és a fegyvert, így a BFG Editionben rátették a lámpát a flintákra. Ezen kívül szintén sokan megjegyezték, hogy a játék túl sötét. Erre válaszul az id Software grafikusai világosabbá tettek néhány helyet, és próbálják jobban "vezetni" a játékos tekintetét. Azonban azoknak sem kell aggódni, akik az eredeti felállást szeretnék: be lehet kapcsolni az "original" módot, ahol külön lesz az elemlámpa, és az eredeti sötétség uralkodik. Webb ezen kívül elmondta: a csapat javított a textúrákon, és teljesen újraírta a többjátékos részt működtető programkódot. A Doom 3 BFG Edition 720p-ben 60fps mellett fog futni PlayStation 3-on.


Spec Ops: The Line - mélyen a multiplayerben

A sokat halogatott  Spec Ops: The Line többjátékos részéből egyelőre nem láttunk sokat. Ezen javít valamit az alább megtekinthető video, melyben a Deathmatch játékmódot, és három pályát tekinthetünk meg. A romos Dubajban játszódó katonai TPS június 29-én jelenik meg.


Super Smash Bros. - sztárcsapat dolgozik rajta

A Nintendo Directen jelentette be Masaya Kobayashi, hogy a Namco Bandai a verekedős játékokban leginkább tapasztalt veteránjait állította be a Masahiro Sakurai vezette csapatba, hogy létrehozzák az eddigi legjobb  Super Smash Bros-játékot. Két nevet kifejezetten kiemeltek: a Tales-sorozat mögött álló Yoshito Higuchi, és a Mobile Suite Gundam: Extreme Vs. producere és rendezője, Tetsuya Akatsuka biztos, hogy a játékon dolgozik, mögöttük pedig ott áll a Tekken-csapat nagy része, és a Soul Calibur fő hangmérnöke is. Kobayashi elmondta, gyakorlatilag a teljes vállalat tapasztalatát és az összes nagy elmét felhasználják arra, hogy biztosan ez legyen a sorozat legjobb darabja.


Crystal Dynamics - next-gen projekthez keresnek munkaerőt

A Crystal Dynamics a weboldalán tett közzé egy hirdetést, mely szerint munkaerőt keresnek egy teljesen új játék fejlesztéséhez, melyet jövőben megjelenő platformokra készítenének el. A stúdió jelenleg a Tomb Raider befejezésén dolgozik, és korábban elég megalapozottnak tűnő pletykák utaltak arra, hogy újraindítanák a Legacy of Kain-sorozatot. Mivel a  Crystal Dynamics eddig mindig csak egy címen dolgozott, furcsa lenne, ha hirtelen akár három projekt is futna náluk, még úgy is, hogy a Tomb Raider-csapat egy része valószínűleg a munkálatok végéhez közeledve felszabadul.


Kickstarter - megjöttek a statisztikák

Mióta Tim Schafer kirobbantotta a Kickstarter-őrületet a játékfejlesztő-csapatok között, sokan kíváncsiak arra, mennyien vágtak bele hasonló projektbe, és ezek közül mennyi lett végül sikeres. Nos, ahogy azt valószínűleg sejteni lehetett, több a sikertelen próbálkozás, mint a sikeres: 695 játékkal kapcsolatos kampány végén kapták meg a pénzt a fejlesztők a rajongóktól, míg 1364 elbukott - ez 33%-os sikerarányt jelent. Habár a Kickstarteren a videojátékok kategóriája a nyolcadik legnagyobb, összességében mégis a 4. legtöbb támogatást kitermelt kategóriává nőtte ki magát, ami mindenképpen szép eredmény.


Dragon Quest X - 10 percig mozgásban

Több, mint 10 percen át szemlélhetjük meg mozgás közben az egyik legmeghatározóbb keleti szerepjátékot, a Dragon Quest új részét. A játék augusztusban jelenik meg Nintendo Wii-re, később pedig készül majd belőle Wii U-s változat is. A grafika stílusát nem lehet összekeverni semmi mással, s főként erre fogunk figyelni, hiszen az információk megértésében legtöbbünket kicsit gátolni fog a japán nyelv.


Homefront 2 - zavartalanul készül

A THQ élére új igazgató került, a cég komoly átszervezés alatt áll, miközben próbál váltani a profilján, és újra a saját, minőségi AAA-kategóriás játékokra koncentrálni. Sokakban felmerült a kérdés, miként érinti ez a Homefront 2 fejlesztését. Nos, a mostanában különösen beszédes Crytek-főnök, Cevat Yerli szerint sehogy, annak fejlesztése ugyanis eléggé elszigelten folyik a Crytek angol stúdiójában. "A saját szellemi termékünkként kezeljük, közben pedig a THQ megadja a nekünk járó tiszteletet." - nyilatkozta Yerli. Ettől függetlenül  a munka nem halad gyorsan: a játék megjelenését jelenleg a THQ 2014-es üzleti évére lőtték be, ami bármit jelenthet 2013 áprilisa és 2014 márciusa között.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. mataczadri...
2012.06.22. 21:27
Ez a Doom 3 BFG edition a fegyverre tehető lámpával nagy hülyeség, az volt benne a legjobb, hogy így 2x is meggondoltad mielőtt bementél a sötétbe.Noob PSeseknek jár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Svindler
2012.06.22. 22:08
Én speciel utáltam a váltogatást. PC-n viszont meg lehetett berhelni a Doom III-at, hogy láss is valamit a legtöbb helyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomboy013
2012.06.22. 23:45
Elvileg jobb lesz a grafika a Doom 3 BFG-ben. De a trailer alapján pont ugyanolyan mint volt. Ezt nem értem.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mataczadri... Svind...
2012.06.23. 00:03
Én azért szerettem, mert volt valami kockázata, hogy megsérülsz, nem csak ugrik az IMP és puff a shotival.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tokyofej
2012.06.23. 07:45
Kickstarter-t nézegetve meglepődtem, hogy pl egy játékprojektnél 800%-os bevételt ír ki, pedig a célösszeg is dollármilliós nagyságrendű volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lasagna
2012.06.24. 23:10
2naponta van THQ-s hír, de mi van a dawn of war 3-mal ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!