iPon Hírek

Aprók nagyban - 06.25.

Dátum | 2012. 06. 25.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Dragon's Dogma - siker után folytatás

Habár a nyugatot egyelőre nem nagyon tudta meghódítani, Japánban nagy siker a Capcom új címe, a Dragon's Dogma. A szigetországban az első héten 302,040 darabot adtak el belőle PlayStation 3-ra, valamint 29,024 darabot Xbox 360-ra. Ezzel 10 év óta a Dragon's Dogma a legsikeresebben nyitó új cím Japánban. Azóta a boltokba összesen több, mint 1 millió példányt szállítottak ki, ami ugyan nem jelenti azt, hogy ennyit meg is fognak belőle vásárolni, de mutatja, hogy van kereslet a játékra. A Capcom nyilatkozata szerint ez remek eredmény, ami egyben azt is jelenti, hogy igazi franchise-zá szeretnék növeszteni márkát. Várható tehát, hogy készülnek majd folytatások. A kiadó igyekszik olyan új hardcore játékokat készíteni, akár a semmiből, melyekre a későbbieknek lehet majd financiálisan alapozni. Ennek az egyik első példája a Dragon's Dogma.


Far Cry 3 - novemberre csúszik

A Ubisoft egy nagyobb közlemény keretein belül tudatta velünk, hogy a Far Cry 3 az eredeti szeptember 6-os megjelenésről átcsúszik november 30-ra. A kiadó magyarázata szerint a fejlesztőknek kicsit több időre van szüksége a játékmenet tökéletesítéséhez. Ezen kívül bejelentették, hogy a Just Dance 4 október 2-án jelenik meg, a Rocksmith pedig szeptember 28-án Xbox 360-ra és PS3-ra, majd október 19-én PC-re.


Spec Ops: The Line - magyar feliratos launch trailer

A 2K sokat halogatott shootere végre megérkezett. Az Egyesült Államokban holnap, Európában pénteken jelenik meg hivatalosan a romos Dubajban játszódó Spec Ops: The Line.


Call of Duty: Black Ops – Declassified - nem tudni, ki fejleszti

Tudjuk, hogy készül PlayStation Vitára a Black Ops mellékága, csak éppen azt nem tudja senki, hogy ki fejleszti a játékot. Amikor a Videogamer rákérdezett erre a Treyarch-nál, John Rafacz kommunikációs vezető is pusztán annyit tudott mondani: "Nem tudom". Később még viccesen hozzátette, úgy tűnik, hogy a Declassifieddal kapcsolatos információk, a címével ellentétben, szó szerint "titkosítottak". 


Nintendo - mindent a maga idejében

A Nintendo E3-as sajtókonferenciáját komoly kritikák érték - egyrészt kevés újdonságot tudtunk meg magáról a gépről, másrészt pedig a rajongók kevésnek találták a készülő, és igazán ütősnek tűnő first party-játékokat is. A Nintendo válaszul elmondta, az E3 alatt direkt nem akartak túl sok dologról beszélni, hiszen az csak egy alkalom a sok lehetőség közül, amikor egy vállalat bejelenthet valamit, vagy informálhatja a közönséget. Igyekeznek kicsit jobban elosztani a bejelentéseket, erre példa a legutóbbi Nintendo Direct, ahol felfedték a Nintendo 3DS XL-t - hasonlókra számíthatunk a jövőben is (bár ennek némileg ellentmond, hogy már bejelentették, hogy a Gamescomra nem jönnek).


Crystal Dynamics - Cory Barlog nem a friss címen dolgozik

Pár napja számoltunk be arról, hogy a Crystal Dynamics a Tomb Raider befejezése mellett egy teljesen új címen alapuló játékhoz is munkaerőt keres. Scot Amos producer azonban elmondta, hogy az év elején felvett, korábban a Sonynál a God of War 2-n dolgozó Cory Barlog egy másik projekten tevékenykedik. Mivel nem egyértelműen azt mondta, hogy a Tomb Raideren, így tovább erősödik a feltételezés, hogy egy harmadik anyag is készül a stúdióban, ami lehet a korábban már pletykált Legacy of Kain újraindítás is.


Gran Turismo 5 - 36 milliárd mérföld

A Polyphony Digital fejese, a Gran Turismo atyja, Kazunori Yamauchi elárult néhány érdekes statisztikát a sorozat legújabb részével kapcsolatban. Ezek szerint a Gran Turismo 5 2010-es megjelenése óta a játékosok 36,4 milliárd mérföldet tettek meg online, vagyis 63 millió mérföldet naponta. Egy kis Discovery Channel-hasonlattal élve, ez megfelel a Föld és a Nap közötti távolság kétszázszorosának. 


NHL 13 - eldőlt, ki lesz a dobozon

Az Electronic Arts lezárta a szavazást azzal kapcsolatban, ki kerüljön az NHL 13 borítójára. A győztes Claude Giroux, a Philadelphia Flyers játékosa lett. Ennek örömére a kiadó egy kis kedvcsinálót is készített. Electronic Arts - 90%-os értékelések felett

Az Origin vezetője, David DeMartini mondta el, hogy az Electronic Arts cégen belül nagy elvárásokat támaszt magával szemben. A céljuk az, hogy minden kiadott játékuk 9 pont felett teljesítsen a Metacriticen. Hasonlóan ambíciózus tervek vannak magával az Originnel is: itt nyilván nem a pontozás számít, hanem hogy a szolgáltatás jobb legyen, mint a konkurensek. Ugyan DeMartini és Peter Moore korábban egyértelművé tette, tudják, hogy az Origin még nem tart ott, ahol kellene, arra kérték a felhasználókat, adjanak nekik legalább annyi időt, mint a konkurenseknek. Ettől függetlenül az Origin sem teljesít rosszul: 150 millió dolláros bevételt hozott a legutolsó üzleti évben, ami 400%-os növekedés az azt megelőzőhöz képest.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Avocadoo
2012.06.26. 08:45
Spec Ops-ot varom. Demoja egesz jo volt es ahogy remelem multiban sem lesz majd rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!