iPon Hírek

Aprók nagyban - 06.27

Dátum | 2012. 06. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Endless Space - júliusban megjelenés

Az Iceberg Interactive bejelentette, hogy július 9-én jelenik meg a kizárólag PC-re készülő űrhajós stratégiai játék, az Endless Space. A játék a Sins of the Solar Empire-höz, és más űrstratégiákhoz hasonlóan a 4X modellre épül, és a jelenleg a bétatesztelési fázis végén tart. 


Mass Effect 3 - új DLC a fájlok között

A Mass Effect 3 Extended Cut csomag 1,85 gigabájtnyi területet foglaló fájlai között az ügyes turkászok olyan információkat találtak, melyek egy új DLC-re utalnak. Állítólag Leviathan néven készül, és aki nem fél a spoilerektől, és még angolul is tud, az erre találhat belőle egy kivonatot.


Tim Sweeney - a freemium modellé a jövő

Tim Sweeney, az Epic programozó zsenije a GDC Taipei-en tartott előadást az Unreal Engine-nel kapcsolatban, ahol meglepő módon inkább arról beszélt, hogy a globálisan, mindenhol egyformán terjesztett free-to-play játékoké lesz a jövő. Elmondása szerint az összes mai nyugati AAA-kategóriás játékfejlesztő stúdió, akik 30 millió dollár feletti költségvetésű játékokat készítenek csak egy konzolra, a következő években megpróbáljak majd meghódítani az ázsiai piacot - és szerinte ezek a játékok a freemium modellben kerülnek majd árusításra. Sweeney, habár a konzolok halálát egyelőre nem jósolja, azt mindenképp, hogy a nyugaton még mindig domináló dobozos modell el fog tűnni, és előbb-utóbbi mindenki átveszi az ázsiai piac sokkal fejlettebb megoldásait.


LittleBigPlanet 2 - hamarosan kezdődik a Karting béta

A Sony szűkszavúan csak annyit jelentett be, hogy hamarosan kezdődik a LittleBigPlanet 2 Karting bétatesztje. Az európai játékosok itt jelentkezhetnek.


Team Fortress 2 - hat új fegyver

A Pyromania frissítés nyomán összesen 6 új fegyver fog kerül be a Team Fortress 2-be, ebből kettőt kap meg a Scout, kettőt a Sniper, egyet a Soldier és egyet a Pyro. 


Rovio - nem számítanak a kritikák

Az Angry Birds fejlesztőitől Teemu Huuhtanen a barcelónai Gamehub kiállításon azt nyilatkozta, a casual játékok esetében nem sokat számítanak a különböző magazinok, online médiumok kritikái. Elmondása szerint ugyan, főleg a kezdeti időszakban, löketet adhatnak az esetleges pozitív kritikák, a blogbejegyzések, de ezeket a casual játékosok úgysem nagyon olvassák, főként a barátaiktól hallanak az új játékokról, így az Angry Birdsről is.


Spec Ops: The Line - újra a kulisszák mögött

Pénteken jelenik meg hivatalosan Európában a Spec Ops: The Line, a tenegerentúlon azonban már megvásárolható. Ennek örömére a fejlesztők egy újabb "behind the lines" videóban kalauzolnak el minket a kulisszák mögé.Halo 4 - új részletek

A Microsoft a viszonteladóknak szánt ExpertZone portálon osztott meg néhány új információt a Halo 4-gyel kapcsolatban. Ezek szerint a játékba bekerül 10 új fegyver, 2 új jármű, és a kiadáskor 10 többjátékos pálya áll majd rendelkezésünkre - továbbiak természetesen DLC formájában érkeznek. Az epizódikus felépítésű Spartan Ops "évadjai" 10 hetes periódusokban jönnek meg, és minden héten 5 új küldetés kapunk. A készítők ezen kívül megígérték, hogy a sorozat történetében először Master Chief ezúttal egy igazi, keményarc főellenfelet kap majd.


Ghost Recon: Future Soldier - problémák a PC-s verzióval

Úgy tűnik, a Ubisoft eléggé elkapkodta a játék PC-s kiadását, még úgy is, hogy hetekkel a konzolos után jelent meg a számítógépes verzió. A ma megjelent portot elsők között kipróbálók rögtön számos hibáról panaszkodnak a Ubisoft fórumain: a beszámolók szerint többeknél egyáltalán nem működik az egér, s nem tudnak mozogni a WASD használatával. Ennél akadnak azonban cikibb hibák is, amik egyértelművé teszik, hogy a Ubisoft nem rakott sok energiát a portolásba: gondok akadnak a különböző felbontásokkal, a játék fekete keretet kényszerít a képernyő köré, nem támogatja a 120Hz-et, és alkalmanként Xbox 360-as gombok tűnnek fel. A Ubisoft gyorsan reagált egy sztenderd szöveggel, mely szerint a csapat keményen dolgozik a felhasználók által tapasztalt problémák megoldásán, és az élmény növelésén.


Carrier Command - stratégia és FPS

A Bohemia fejleszti a Carrier Command: Gaea Mission modern inkarnációját (az eredeti a '80-as években jelent meg), és legnagyobb érdekessége, hogy tükörsimán képes átmenni RTS-ből FPS-be. A játék jelenleg bétatesztelés alatt áll, és valamikor az év későbbi felében jelenik meg.
Tomb Raider - új sorozat lesz belőle

Karl Stewart, a Crystal Dynamics globális márkafelelőse beszélt a Videogamernek arról, hogy várhatóan nem csak egy játék készül az újraindított Tomb Raider-franchise-ban. Túl sokat nem akart elárulni, hiszen még az új "sorozat" első darabja sem jelent meg, amit mondott, az azonban beszédes: "A játék végére Larából egy erős női karaktert akarunk faragni, aki ezt követően magától akar majd újabb misztikumok felderítésére indulni. Rengeteg sírhelyet [tomb - a szerk.] fog meglátogatni ebben a játékban is, de ezek után már az a karakter lesz, akivé a játék végére érik be."

Stewart  nem akart többet mondani, ugyanis fél attól, hogy a kövektező rész rendezője esetleg lefejezné. Mindenesetre ez is bőven elég ahhoz, hogy biztosra vehessük: ebben az évtizedben sem lesz hiány Tomb Raider-játékokból.


Need for Speed: Most Wanted - bemutatón az Autolog

A VG247 még az E3 alatt kapta el az egyik fejlesztőt egy beszélgetésre, aki részletesen taglalja az Autolog új lehetőségeit.Sony Computer Entertainment - Hirai lemond

Kaz Hirai a mai nappal lemondott elnöki és igazgatósági posztjáról is a Sony Computer Entertainmentnél - ez a Sony PlayStationért is felelős vállalata. Hirai áprilistól az egész Sony ügyvezetőjeként és az igazgatótanács fejeként funkcionál, valószínűleg az összes pozíciót nem tudta volna betölteni egyszerre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Humbuk
2012.06.28. 10:20
Carrier Command - stratégia és FPS: Wooooow kipróbálnám

Need for Speed: Most Wanted - bemutatón az Autolog: nem néz ki rosszul a game de hiányoznak azok a jó kis criterionos törések amiket a Paradiseban láthattunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. toronyhaz
2012.06.28. 12:01
Könyörgöm!Legalább Most Wanted 2-nek neveznék el! Ettől jobban lehúzni egy újabb retkes bőrt,erről a már rakás fekália játékról.Hihetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kullo1
2012.06.28. 17:28
Gyakorlatilag az Ubifost arcon köpte a PC-s vásárlókat.nálam az összes felsorolt probléma jelentkezett.Totál élvezhetetlen , pedig barátokkal kollégákkal már megbeszéltük ,hogy megvásároljuk , de ezek után...
Bezzeg 20 perces vér profi előzmény filmre volt pénze meg ideje a Buzisoft-nak,de az optimalizálásra meg szartak magasról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Andrush198...
2012.06.28. 22:53
kullo1 ott a pont...kenjék a hajukra már ezt a sok buzi konzolt-.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!