iPon Hírek

Aprók nagyban - 06.11.

Dátum | 2012. 06. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Tanulmány - 20 milliárd dollárral nőhet a játékipar 2017-re

A DFC Intelligence új tanulmánya szerint a játékipar teljes bevétele (PC, konzol, mobil, web) a jelenlegi 52 milliárd dollárról 2017-re 70 milliárd dollárra növekedhet. Érdekes módon szerintük ennek 39%-át a PC-s játékok fogják hozni, 36%-át a konzolok és 25%-ot pedig a mobilok, a teljes bevétel 66%-át pedig digitális értékesítések adják majd ki. A DFC Intelligence arra is rámutat, hogy ugyan a casual játékosok által tágul a piac, valójában a keménymagot képező 12-30 éves férfiak adják a bevétel tetemes részét. Ezért azt tanácsolja a jelenleg csak közösségi játékokra fókuszáló fejlesztőknek, hogy ha bevételt szeretnének, készítsenek olyan játékokat, melyek megfelelnek a hardcore gameker ízlésének.


Mass Effect 3: Earth - a következő multiplayer DLC

Egy Mass Effect 3 témában általában jól értesült fórumozó, derptemp6698 fedte fel meg nem erősített forrásból, hogy mit tartalmaz a játék következő DLC-je. Érdemes komolyan venni, ugyanis ő volt az, aki a hivatalos bejelentés előtt pontos részleteket közölt a Rebellion DLC-ről is. Ezek szerint az Earth középpontjában - meglepő módon - földi csataterek állnak majd: London, Rio de Janeiro és Vancouver. Jön hat új N7 emberi karakterosztály: Destroyer, Paladin, Demolisher, Slayer, Shadow, és Fury. Ezen kívül pedig három új fegyver, a Piranha shotgun, az Acolyte pisztoly és a Typhon géppuska. További részletek, valamint a megjelenés dátuma egyelőre nem ismertek.


Diablo III - készülődés a pénzes aukciós házra

A Blizzard megváltoztatja a Diablo III EULA-ját és felhasználási feltételeit, amit a játékosoknak újra el kell majd fogadniuk. Ezen kívül a mai naptól kezdve csak úgy tehető valós pénz a Battle.Net accountra, ha rendelkezünk mobilos, vagy sima authenticatorral - ami így biztosítja, hogy illetéktelen személy nem férhet hozzá a felhasználói fiókunkhoz. Akik korábban már töltöttek pénzt a Battle.Net Balance-ukra, azok vásárlásra lehasználhatják, azonban további feltöltés már csak az authenticator meglétével lehetséges. Eközben továbbra sincs hivatalos hír arról, hogy a többször is elhalaszott pénzes aukciós ház (RMAH) mikor indul.


Oddworld: Abe’s Oddysee - most akkor remake, vagy nem?

Korábban arról számoltunk be, hogy az Oddworld Inhabitants rebootolja az Oddworld-sorozatot, és habár az új játék címe ugyanaz, mint a PS1-es klasszikusé, valójában teljesen más játék lesz. Nos, a készítők újra röviden nyilatkoztak, ami már kicsit árnyalja a képet. Elmondásuk szerint valójában mégis remake lesz az új rész, azonban nem csak átültetik azt HD-grafikára, hanem a nulláról mindent újra felépítenek - igaz, ehhez a felépítéshez a klasszikus első epizódot veszik alapul. Szóval nem új játékról van szó, de mégis elölről kezdik az egészet.


EA Sports - a következő generációban is felveszik a kesztyűt

Az EA Sports játékokért felelős vezetője, Andrew Wilson elmondta, a cég teljesen felkészült a generációváltásra, és komoly kihívót fognak nyújtani a pletykák szerint szintén erősen készülődő Pro Evolution Soccer számára. Wilson elmondása szerint a következő generációban az lesz az igazán nagy szám, hogy az élmény akkor is velünk marad, ha már felálltunk a TV elől: teljes lesz a Facebook és mobilos integráció, és ez részben már most is működik. A játékok túl fognak nőni a platformokon, a játékosok földrajzi helyzetén és az üzleti modelleken. Wilson úgy véli, nem lesz gond a sokak által problémásnak tartott átállással.


Dead Island: Riptide - olcsóbb áron

A Deep Silver a rajongói aggodalmakra válaszolva megerősítette, a Riptide egy teljes és különálló rész lesz, nem csak kiegészítő lemez az alapjátékhoz. Az ára viszont közel sem lesz teljes: a kiadó 49,99 dollárért tervezi piacra dobni. Az olcsóbb árat azzal magyarázzák, hogy a konzolgeneráció végéhez közelítve ez tűnt számukra logikusnak.


Yoshi Ono - túlhajtják a Street Fighter-főnököt

Yoshi Ono, a Street Fighter atyja valószínűleg a túlságosan sok és stresszes munka hatására kórházba került. Elmondása szerint látása egyszer csak elhomályosult, majd összeesett és elájult. Az őt kezelő orvos szerint az úriember vérnyomása olyan magas volt, amilyet a maratoni futások végén szoktak mérni a versenyzőknél. Ono Twitteren is panaszkodott a dologról: ott azt írta, nem nagyon írhat publikusan a túlhajszolásáról, mert azt a Capcom nem nézné jó szemmel, így inkább az újságírókat buzdította arra, hogy írjanak kicsit a történetről. A Street Figter fő fejlesztője ettől független nem pihenhet: elmondása szerint ahogy visszatért, már egy Olaszországi repülőjegy, és több oldalnyi teendő listája várt rá.


Wii U - turnéra indul a Nintendo?

Egyelőre nem megerősített hír, miszerint a Nintendo valójában világkörüli "turnéra" indul a Wii U-val, mindenesetre az egyik amerikai újságíró már kapott meghívót a New York-i eseményre. Habár ezek a bemutatók úgy tűnik, hogy csak a médiának szólnak, a Nintendo újra hangoztatta: az emberek nem fogják igazán megérteni az új konzolt, amíg a saját kezükkel ki nem próbálták, így a megjelenés előtt igyekeznek majd minél több lehetséges vásárlóval megismertetni a Wii U-t . Charlie Scibetta a Nintendo of Americától azt nyilatkozta, a Wii U akkor lesz igazán elemében, amikor a fejlesztők már kiismerték a lehetőségeit, és elkezdenek saját, teljesen egyedi dolgokat készíteni rá.


Broken Sea - a NeoCore Games új játéka

Broken Sea néven új játék fejlesztését jelentette be a magyar NeoCore Games. A King Arthur szerepjátékkal kevert stratégiáiról ismertté vált stúdió új anyaga az első szűkszavú információk szerint party-alapú RPG lesz, valamiféle misztikus, fantasy világban. Emellé érkezett három concept art is:

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kullo1
2012.06.11. 20:54
"Ezért azt tanácsolja a jelenleg csak közösségi játékokra fókuszáló fejlesztőknek, hogy ha bevételt szeretnének, készítsenek olyan játékokat, melyek megfelelnek a hardcore gameker ízlésének."

Épp itt lenne már az ideje....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dddenes
2012.06.18. 10:29
Broken Sea: Party alapú RPG? Nahát, az nagyon jó lenne.. Talán a Wizardry8 volt az utolsó, még ezredforduló táján...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!