iPon Hírek

Aprók nagyban - 06.15.

Dátum | 2012. 06. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Valve - neves közgazdász professzor teszi rendbe a virtuális gazdaságot

A Valve bejelentette, felbérelte Yanis Varoufakis professzort, hogy segítsen megoldani a Valve egyre nagyobb virtuális gazdaságából felmerülő problémákat. Gabe Newell azután döntött Varoufakis szerződtetése mellett, miután elolvasta a Németország és Görögország közötti gazdasági szakadékról szóló cikkét. Newell szerint a Valve a virtuális gazdaság növekedésével egyre több problémába futott bele, ezért volt szükség egy új tanácsadóra. A találkozásról, és az egész dolog körülményeiről Varoufakis a saját blogjában ír. Itt többek között beszámol arról is, valójában egyáltalán nem nagy videojátékos: legutoljára az egyetemi éveiben tolta a Space Invaderst, és elsőre azt sem tudta, miről beszél a Valve sok fiatal fejlesztője. Később azonban rádöbbent, hogy egy igazi közgazdász-álomról van szó, hiszen a digitális rendszerben minden tranzakciónak és folyamatnak nyoma van, így mindenről azonnal kapnak adatokat, nem kell statisztikákra támaszkodniuk.


Tales of Xillia 2 - az első HD előzetesDead Space 3 - igyekszik nem felbosszantani a rajongókat

Frank Gibeau, a mostanában feltűnően sokat nyilatkozó EA Labels nagyfőnök elmondta, megérti, hogy sokan csalódásként élik meg egyelőre a Dead Space 3-at. Elmondása szerint nem akarják túlságosan távol vinni a sorozatot a horrorisztikus gyökereitől, ugyanakor muszáj szélesebb közönséggel megkedveltetni a játékot: "Végső soron körülbelül 5 milliós közönségre van szükség, hogy pénzügyileg megérje elkészíteni a játékot. Ennél kevesebbel már nehéz lenne finanszírozni a dolgot, tekintve, hogy milyen drága elkészíteni és markegingelni egy ilyen játékot." Gibeau azt ígérte, a következő hónapokban mutatnak majd olyan anyagokat is, melyekből kiderül: továbbra is számos horrorelem maradt a játékban, azonban úgy véli, a kooperatív egy remek módja annak, hogy szélesítsék a Dead Space 3 közönségét.


BioShock - jön az Ultimate Rapture Edition

A British Board of Film Classification, vagyis a korhatár-besorolásért felelős brit bizottság egy listáján tűnt fel a BioShock Ultimate Rapture Edition, majd nem sokkal később el is távolították onnan. Az Eurogamer szerint a csomag tartalmazza a Bioshock első és második részét, valamint az összes eddigi megjelent DLC-t, és 18 év feletti besorolást kapott. Az árat és a megjelenési dátumot valószínűleg a hivatalos bejelentéssel együtt kapjuk majd meg.


Call of Duty - besegít a Neversoft is

Pontosabban egyelőre nem tiszta, hogy csak besegít, vagy egy saját Call of Duty-címen dolgozik az eddig főként a Tony Hawk-játékairól, a Guitar Heróról és Band Heróról ismert csapat. A Neversoft már egy ideje munkaerőt keres különböző pozíciókra egy FPS-játékkal kapcsolatban, sőt, jelenleg is több ilyen álláshirdetést lehet találni hivatalos oldalukon. Egyes pletykák szerint elképzelhető, hogy a Black Ops 2 Wii U-s verzióján fognak dolgozni. Az Activisionnél a Blizzardon és a Bungie-n kívül lassan tényleg minden stúdióra Call of Duty-fejlesztés vár.


Microsoft NUads - indul a kinectes reklámozás

A Microsoft korábban már bejelentette a Kinectre épülő NUads-rendszert, aminek lényege, hogy 30 másodperces reklámokat lehet elhelyezni az Xbox dashboardon, amik a megfelelő időben jelennek meg, és azon túl, hogy közlik velünk, amit a reklámozó szeretne, a Kinect segítségével interaktívvá is teszik azt - például szavazhatunk a reklám végén, az eredményt pedig valós időben követi és kijelzi a rendszer. Mindez most már élesedett is: a Toyota, a Unilever és a Samsung szerződött első körben a Microsofttal, az első ilyen reklámok pedig szeptembertől lesznek aktívak.


Thatgamecompany - 5,5 millió jött össze

A Thatgamecompany, a Journey fejlesztője bejelentette, hogy 5,5 millió dollárnyi befektetést sikerült összelapátolnia, amivel lehetővé vált, hogy a jövőben a játékaik a Sony platformjain kívül is megjelenjenek. A Journey elkészítésével a stúdió szerződése lejárt a japánokkal, így a következő produktumukat már valószínűleg mindenféle platformra elkészítik majd.


Napoleton: Total War - ingyen és féláron

A waterlooi csata emlékére a SEGA és a Creative Assembly bejelentette, hogy a hétvégén ingyenesen bárki kipróbálhatja a Steamen a Napoleton: Total Wart, és ha tetszett, akkor hétfőig 50%-os kedvezménnyel meg is lehet vásárolni azt.


Might & Magic: Heroes VI - jön a Pirates of the Savage Sea Adventure Pack

A Ubisoft bejelentette, hogy Pirates of the Savage Sea Adventure Pack néven új tartalmi csomag érkezik a Might & Magic: Heroes VI-hoz. A történet körülbelül 10 órára fogja lekötni a nagyérdeműt, új artifactokat, dynasty fegyvereket, és egyéb extrákat tartalmaz majd. Július 12-én jelenik meg 7,99 fontos áron. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. noPublicFG
2012.06.16. 01:23
A Journey-t kipróbáltam. Minden elismerésem! Teljesen beszippantott.
Jöjjön a Heroes, már várom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. wellhopa
2012.06.16. 13:57
Szélesítsék a dead space 3 közönségét..Megint idióta co-op- al kell. -.- Továbbra sem értem miért kell ilyen irányba elmenni. Az eddigi részei pedig nagyon jók voltak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kullo1
2012.06.16. 16:45
wellhopa majd addig szélesítgetik ,amíg azokat akik eddig azért szerették a DS sorozatot amilyen volt,teljesen elidegenítik szériától.Komolyan én még multizni sem szoktam a DS2-vel,pedig megtehetném mert eredeti a játék.De egyszerűen nem illik bele sem a co-op,sem a multi a DS világába.Ha olyan lesz a játékmenete mint a RE6-nak akkor már most veszítettek egy vásárlót....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. riflex
2012.06.18. 08:42
Valve: Ennek örülök
Cod: Tényleg lassan mindenki fejlesztheti
NUads: Ennek mi értelme? fizetsz a live-ért, és ezen felül még lássál ad-okat?
vagy csak a tagsággal nem rendelkezőknek lesz?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.06.18. 10:37
Ha a Thatgamecompany elkezd mindenfele jatekokat nyomatni,akkor tuti tele lesznek az app boltok a koppintasaikkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!