iPon Hírek

Aprók nagyban - 07.25.

Dátum | 2012. 07. 25.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Kigyulladnak a PlayStation Viták?

Japánban több bejelentés is érkezett a hivatalos kormányszervek felé, melyek leégett PlayStation Vitákról panaszkodnak. A hírek szerint a kézikonzol és a töltő csatlakozásánál gyulladhat ki a készülék. Később azonban kiderült, a dolog nem csak a szigetországban fordult elő: ugyan onnan érkezett a legtöbb, 21 bejelentés, további nyolcról számoltak be Európában és Ausztráliában is - összesen. Nem túl gyakori esetről van tehát szó, és a Sony ragaszkodik is ahhoz, hogy nem tervezési hiba okozza a leégést: a japán cég úgy véli, az érintett felhasználóknál folyadék, vagy más vezető anyag kerülhetett a töltő és a készülék közé, ez okozhatta a leégéseket, melyek eddig nem okoztak személyi sérülést. 


Ubisoft-tervek a GamesComra

A Ubisoft ma bejelentette, hogy saját gamescomos sajtókonferenciáját augusztus 15-én délután 3-kor tartja meg. Itt a kiadó vezető beosztású emberei jelentenek majd be több, a cég különböző franchise-címein alapuló ingyenes játékot, részletezik az e-sporttal kapcsolatos terveiket, valamint beszélnek az online játékok egyre növekvő jelentőségéről.

A kiadó ezen kívül a következő anyagokat hozza a kiállításra, melyek mind kipróbálhatóak lesznek a helyszínen:

A Wii U-s felhozatal pedig a következő címekből áll:


Befutottak a Steam hardveres felmérésének eredményei

A Valve kiadta a legfrissebb hardveres felmérésének eredményeit, melyet a Steamen összegyűlt adatok alapján szedtek össze. Az adatokból egyértelműen kiderül, hogy emelkedett az Intel-alapú grafikus gyorsítók, valamint a régebbi egymagos és kétmagos processzorok használata. Mindez annak tudható be, hogy egyre több játékos használja a Steamet a laptopján, főként különböző indie játékokra, melyek elfutnak a régebbi, gyengébb masinákon is. Ezen kívül növekedett a DirectX 9 népszerűsége, felbontások tekintetében pedig a felhasználók 25%-a használ 1920x1080-ast, 18%-a 1366x768-ast és 7%-a 1600x900-ast. Bővebb infókért érdemes ellátogatni a linkelt honlapra.


Tribes: Ascend - ilyen a Twinfusor frissítés

A Tribes: Ascend Twinfusor névre hallgató frissítésében új fegyverek, új pályák, hangok, klántagek, party lehetőségek, és számos egyensúlybeli finomítás kapott helyet.Pachter - egyik marokkonzol sem az igazi

A Wedbrush Morgan neves piaci elemzője, Michael Pachter elmondta, szerinte a Nintendo 3DS nagyobb, XL-verziója nem fog sokat segíteni sem a 3DS gyengélkedő eladásain, sem pedig a kézikonzolok visszaesett keresletén. Persze, némi ugrást ő is valószínűnek tart az XL európai megjelenése után, de drámai változásokra nem számít. Pachter a Sonyval kapcsolatban is beszélt, és a változatosság kedvéért itt sem túl pozitív a véleménye, bár lát jövőt a masinában. Szerinte a PlayStation Vita ugyan remekül sikerült gép, és jó az ár/érték aránya, még így is elég drága, hiszen a legtöbb piacon körülbelül ugyanannyiba kerül, mint a PlayStation 3. Elmondása szerint a Vita akkor fog igazán beindulni, ha számos nagy cím elérhető lesz rá.


Darksiders II - csak játékmenet

A THQ jóvoltából 2 percnyi, kizárólag in-game jeleneteket mutató előzetessel gazdagodtunk a Darksiders II-ből, amiből egyértelműen kiderül, milyen lesz a játék hangulata.Serious Sam 3: BFE - az egyik első linuxos-steames játék

A Valve ugyan már bejelentette, hogy készül a Steam szolgáltatás és keretprogram Ubuntu linuxra is, azonban megjelenési dátumot egyelőre nem közölt. Feltételezések szerint 2012-ben mindenképp elindul a dolog, és az első játék a Valve saját Left 4 Dead 2-je mellett a Serious Sam 3: BFE lehet rajta. A linuxos verzión a Devolver Digital dolgozik, és éppen a kód portolása mellett a steames achievementeket, és egyéb, ezzel kapcsolatos dolgokat integrálják a játékba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. kray
2012.07.26. 07:33
Úgy néz ki, hogy elkezdődött a Linux terjedésének kezdete!

Vééégre!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gyigyo
2012.07.26. 10:27
Sony egy balfék nem veszi észre hogy a Vita egy fos a PS3 egy csőd félig..
PS2 csak azért volt olyan jó mert fel lehetett törni teljesen így még a szegény emberek is megvették. Ráadásul ps2 re volt a legtöbb játék.

Xbox360-is csak azért van a csúcson mert fel lehet törni és azért veszik olyan sokan szerintem..

Ha így fojtatja tovább a sony akkor csődbe megy teljesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2012.07.26. 11:03
gyigyo: nem nagyon követed a dolgokat, ugye?

A marokkonzolok halála a sok okostelefon, az emberek nagy része ha már tud útközben valamivel prüntyögni, akkor nehezebben ad ki pénzt még egy eszközre, hogy játsszon rajta.

A PS3 vs. Xbox eladások meg úgy állnak, hogy 65 vs. 67 milla. Utóbbi egy évvel hamarabb jött ki és abban a 67 millában benne vannak a warezosok is keményen. Ráadásul mivel a vasat eleinte veszteségesen, majd kb. nullszaldón árulják, és csak élete végén szokott előfordulni, hogy átmegy nyereségesbe, így egyik vállalatnak se jelentenek semmit az olyan eladások, amik törésre mennek, ugyanis a játékeladásokból lenne pénzük...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gyigyo
2012.07.26. 14:10
Svindler: a Kézi marokkonzol okos bigyó telefonokat nem,nem követem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!