iPon Hírek

Aprók nagyban - 07.04.

Dátum | 2012. 07. 04.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Final Fantasy VII - jön a PC-s újrakiadás

A Square Enix megerősítette, hogy újra kiadja PC-re a Final Fantasy VII-et. Azon kívül, hogy a játék most már gond nélkül fut majd Windows 7-en, a cég új lehetőségeket is ígér, bár ezeket egyelőre nem fejtette ki részletesen. Az biztos, hogy lesz felhőbe mentés és achievementek, valamint egy Character Booster, aminek működése jelenleg még nem tiszta.
 


Diablo III - nincs elég endgame tartalom

A Blizzard kedvenc community managere, Bashiok ma kiállt a fórumozók virtuális tömege elé, és beszédet mondott. Ebben meglepően őszintén közölte, a stúdió tudja, hogy a Diablo III-ban jelenleg nincs elég endgame tartalom, és, hogy habár a szörnyek öldöklése és az itemek vadászata mókás, hosszú távon szinte mindenki ki fog égni tőle. Bashiok elmondta, hogy bár a játékot működtető rendszerek jól működnek, vagy kisebb változatásokkal jól fognak működni, és élvezetes a Diablo III, tartalmat nem fognak tudni hozzá rendszeresen kiadni, mint ahogy teszik ezt a World of Warcraft esetében. Végül így fejezte be: "Tudjuk, hogy kellene valami, ami lekötné a játékosokat a végjáték után, és ez jelenleg nincs meg a játékban." - majd elnézést kért mindenkitől.


Devil's Third - minden jog Itagakinál

A THQ nem tudja, vagy nem akarja kiadni a Tomonobu Itagaki és a Valhalla-csapat által készített játékot, így minden tulajdonjogot átadtak a készítőnek. Itagaki elmondta, a THQ középtávú terveibe nem fért bele a Devil's Third, ráadásul a játék éppen kritikus fázisban, a fejlesztés végén tart. A legendás japán designer szerint ilyenkor kerül a legtöbbe a csapat fenntartása, ráadásul ahhoz, hogy az anyag nyugaton is sikeres legyen, legalább annyit kell költeniük marketingre, mint a fejlesztésre. Itagaki mindenesetre megköszönte a THQ-nak az együttműködést és a nagylelkűséget.


Nintendo - nem megy Európában a 3DS

A Nintendo vezére, Saturo Iwata egy befektetőknek szóló beszámolón elmondta, a 3DS stabilan tartja magát japánban, ahol 83 ezer darabot tudnak eladni hetente. Hozzátette azonban, hogy Japánon kívül a kézikonzol eladásai közel sem rózsásak, hiszen mind Európa, mind pedig Észak-Amerika nagyobb piac, mint a szigetországi, mégsem tudják érdemben növelni az eladásokat. Iwata elmondta, ezeken a területeken a 3DS eladásai az összes konzolos eladásaik 20%-át teszik ki, ami közel sem elég. 


Star Wars: Battlefront III - egy óra az el nem készült játékból

A Free Radical egészen a 2009-es bezárásáig dolgozott a Star Wars: Battlefront III-on, aztán megvásárolta őket a Crytek, és a projekt eltűnt a süllyesztőben. Most azonban, egészen váratlanul egy ismeretlennek tűnő felhasználó 1 órás videót posztolt a játékból YouTube-ra. Sajnáljuk, hogy nem készült el? 
 


Hitman: Absolution - jön a Deluxe Profession Edition

A maximalistáknak és az abszolút Hitman-fanatikusoknak jön egy, a Professional Editionnél is durvább csomag. A Deluxe Professional Edition tartalmaz mindent, amit a "kisebbik" pakk, vagyis jár hozzá egy keményfedeles artbook, egy "így készült" DVD, és egy aktiváló kód az Agency Gun Pack DLC-hez. Ezen kívül a csomag tartalmaz még egy aranyos kis Agent 47 figurát, a Hitman: Sniper Challenge minijátékot, valamint hozzáférést a következő fegyverekhez: Agency Jagd P22G pisztoly, Agency HX UMP géppisztoly, Agency SPS 12 félautomata shotgun.
Assassin's Creed III - élőszereplős előzetes a függetlenlés napjára

Barátaink az Egyesült Államokban éppen a függetlenség napját ünneplik, és persze mivel az Assassin's Creed III pont a témába vág, a Ubisoft nem hagyhatta ki az alkalmat, és kiadott egy élőszereplős előzetest. Meg kell hagyni, kifejezetten hatásos.
 


Warren Spector - soha nem készítene Heavy Rain-szerű játékot

A Deus Extől világhírűvé vált Warren Spector a játékipar egyik legelismertebb designere. Az úriember elmondta, végtelenül tiszteli David Cage munkáját, és szerinte a játékvilág egyik, ha nem a legjobb írója, mégis, a Heavy Rainhez hasonló játékokat sosem készítene. Úgy véli, ezek nem nyújhatnak meglepetéseket a játékosnak, hiszen semmi olyan egyedi dolog nem fog történni bennük, amit az író előre nem talált ki és alkotott meg. Spector elmondta, ennek ellenére fantasztikus játék a Heavy Rain, és döbbenetes teljesítmény, hogy Cage össze tudott hozni öt forgatókönyvet úgy, hogy azok végig érdekesek maradjanak. Ennek ellenére ő inkább megmarad a nyitottabb, szabadabb játéktervezésnél.


Wii U - az Xbox 360 szintjén, nem véletlenül

Phil Spencer, a Microsoft Studios elnöke úgy véli, a Nintendo Wii U hardveres felépítése és ereje nagyon hasonlít az Xbox 360-éhoz - a pletykák szerint előbbiben is PowerPC-alapú processzor, és beágyazott memóriával rendelkező AMD grafikus gyorsító kap majd helyet. Spencer szerint ez nem véletlen, mint ahogy a Pro Controller megjelenése sem: a Nintendo arra pályázik, hogy a kiadók átültetik majd Xbox 360-as játékaikat az új platformra, így a Wii U egy csapásra számos olyan címmel rendelkezhetne, melyek a Nintendo közönségének számára eddig nem voltak elérhetőek. Spencernek egyébként tetszik a gép, és elégedett a Nintendo first-party felhozatalával, de szerinte mutathattak volna az E3-on egy Zeldát, vagy Metroidot.


Forza Motorsport 4 - itt a júliusi autócsomag

560 MS pontért a mai naptól elérhető a Forza Motorsport 4 júliusi autócsomagja, mely a következő járgányokat tartalmazza: 

 

 

Ouya - olcsó konzol Android-alapokon

Habár egyelőre még csak papíron létezik, az Ouya egy érdekes fejlesztésnek tűnik: a készítők szándékai szerint egy elég olcsó, 99 dolláros, Android-alapú konzolról van szó, mely a nagyobb társaihoz hasonlóan a tévére kapcsolódik. A nagyobb társaihoz nem hasonlóan azonban eleve úgy építették fel, hogy "hackelhető" legyen, és mindegyik masina mellé alapból jár a fejlesztői kit. Így bárki készíthet játékokat a platformra, illetve a tervek szerint minden játék ingyenes lesz. De kik azok a készítők, akiknek a fejében mindez megfogant? Nos, habár első hallásra azt gondolhatnánk, biztos valamilyen tapasztalatlan brigád próbálkozásáról van szó, valójában nem ez a helyzet. A gép fő tervezője a One Laptop per Child egykori vezetője, Yves Behar, de dolgozik rajta az Amazon Kindle egyik készítője, Muffi Ghadiali, tanácsadóként pedig Ed Fries, az eredeti Xbox atyja is részt vesz a projektben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. R3LaX123
2012.07.05. 04:28
Az Ouya érdekesen hangzik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. R3LaX123
2012.07.05. 04:28
Az Ouya érdekesen hangzik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.07.05. 14:11
Lehet a D3 vegjatekon mar azzal is segitenenek,ha vegre kitolnak a szinteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. i2k010
2012.07.05. 16:53
@DogTheDog: Á, ők ilyet nem fognak meglépni egyhamar... akkor ugyanis nem fognak úgy fogyni a későbbi DLC-k, és persze a "ház" sem termel majd annyi hasznot, mint most
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Naquile
2012.07.05. 19:30
Battlefront 1-2 egyébként nagy flash volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!