iPon Hírek

Aprók nagyban - 08.16.

Dátum | 2012. 08. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Meccs közben a Pro Evolution Soccer 2013-mal

Egy Bayern München - Real Madrid mérkőzés legfontosabb pillanataiba tekinthetünk bele a PES 2013 GamesCom-előzetesével. A FIFA az utóbbi időben rendesen elhúzott a PES-től, így idén komolyan bizonyítania kell a játéknak, miközben persze az Electronic Arts sem pihen.Hitman: Absolution - át kellett dolgozni az apácás pályát

A Hitman: Absolution Saints néven futó előzetese, melyben főhősünk brutális módon lerendezi az apácának öltözött bérgyilkosokat, igen-igen felkavarta az állóvizet. Tore Blystad, a játék rendezője elmondta, egyáltalán nem számítottak ekkora negatív visszhangra, de utólag átgondolva a helyzetet azért ő is belátja, hogy sejthették volna. Blystad szerint a játékot a Grindhouse-stílusú filmek ihlették, így számukra természetesen jött, hogy ilyen túlzásokkal dolgozzanak, a közönség azonban máshogy reagálta le a dolgot. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy a pályát alaposan átdolgozzák a játékban, és több magyarázatot adnak arra, hogy kik is ezek az apácák, és tulajdonképpen miért is kell megölnünk őket. Már, ha meg kell -  Blystad hangsúlyozta, a Hitmanben sosem a tűzharc volt a legkedvezőbb megoldás.


Farming Simulátor 2013 - az igazi farmolás

A jó üzlet egyik alapszabálya, hogy olyan dolgokat kell csinálni, amit más nem csinál, meg kell találni azt a potenciális vásárlóközönséget, melynek senki nem ad terméket. A Farming Simulator 2013 fejlesztői valószínűleg a játékiparon belül megtalálták ezt a rést, és igyekeznek tenni róla, hogy másnak esélye se legyen. A játék napjaink összes modern és fontosnak tűnő mezőgazdasági masináját felvonultatja, így az aratás igazi öröm. Ráadásul most először érkezik a sorozat konzolokra is, így kétségtelen, hogy a következő hónapok egyik meghatározó multiplatform címéről van szó.Érkezik a Might & Magic: Heroes Online

Érdekes a Ubisoft névválasztása: a kínai piacon már egy ideje fut a Heroes of Might and Magic Online, így a most bejelentett játékot akár könnyen össze is lehetne keverni azzal. Már csak azért is, mert a stílusuk egyébként hasonló: mindkettő böngészőből futtatható, ingyenes játszható online anyag, a sorozat megszokott stílusjegyeivel.Remember Me - a Sony kidobta, a Capcom összeszedte

Érdekes a Remember Me története. A játékot először a tavalyi GamesComon mutatták, s akkor még Adrift volt a neve, és Sony-exkluzív termékként futott. Oskar Guilbert, a francia Dontnod fejlesztőcsapat vezetője azonban elmondta, a Sony tavaly több projektet is elkaszált, s közöttük volt az Adrift is. A brigádnak sikerült megszereznie a jogokat a japánoktól, és a befektetők segítségével továbbra is folytathatták a fejlesztést, miközben új kiadót kerestek, s végül találtak is a Capcom személyében. Guilbert hozzátette, a Remember Me csak nyomokban emlékeztet az Adriftre, a Sony ugyanis megpróbált rájuk erőszakolni egy olyan stílust, amiben a fejlesztők nem mozogtak otthonosan. A játék azóta sokat változott, és a Dontnod is elégedett lehet: Guilbert szerint a Capcom portfoliójába jobban illik a játék, és a Sonyval is sikerült jó viszonyban maradni.


End of Nations - központban a testreszabhatóság

A GamesComra kiadott új előzetesben az End of Nations igen komoly testreszabhatóságát szemlélhetjük meg. Sok-sok karakterosztály, és tengernyi külsőség, többek között.Electronic Arts: mindkét újgenerációs konzolt láttuk

Az EA Labels elnöke, Frank Gibeau a GamesComon nyilatkozott a cég jelenlegi helyzetéről és jövőrél, meg a játékiparról, úgy általánosan. Elmondta, egyértelműen a free-to-play modell lesz a jövő értékesítési formája, ennek már ma is komoly jelei látszódnak. A free-to-play azonban nem jelenti azt, hogy valami nem lehet csúcsminőségű, példának az átalakított, Command & Conquer névre rövidített Generels 2-t hozta fel, melyet napjaink egyik legmodernebb motorja, a Frostbite 2 mozgat.

Gibeau elmonda, a játékpiac mérete folyamatosan bővül: 10 éve körülbelül 200 milliós volt a közönség, ma pedig már az 1 milliárdot is meghaladja, s nem kell sok a 2 milliárdhoz sem. Az Electronic Arts nagyon bízik a következő generációban: Gibeau például már mindkét új gépet látta, és a kiadó több csapata is next-gen címeken dolgozik: csak idén 80 millió dollárt tettek bele ezekbe a fejlesztésekbe.


Crysis 3 - újra PC-s benchmark lesz

A Crysis 2 nem tudta megismételni azt, amiről az első rész elhíresült, vagyis, hogy még a megjelenése után is megizzasszon minden csúcs-PC-t. Cevat Yerli a GamesComon elmondta, tanultak az esetből, és tudják, mekkora elvárásokkal tekintenek a PC-sek a Crysis 3-ra. Megígérte, ezúttal nem hagyják őket cserben. A konzolokból kifacsarnak minden létező erőforrást, a PC-s változat azonban ettől függetlenül is külön szeretetet kap a készítőktől, így mind a grafikát, mind pedig a játékmenetet és az irányíthatóságot a végletekig fogják csiszolni. Yerli elmondta, a multiplatform fejlesztés mindig kompromisszumokkal jár, de ezúttal megpróbálják úgy tervezni a dolgokat, hogy ezek a kompromisszumok ne látszódjanak a PC-s kiadáson.


Vegytiszta Hawken játékmenet

A PC Gamer a GamesComon lecsapott a kipróbálható Hawkenre, ám mivel nyilvánvalóan a hangot problémásan tudták volna rögzíteni a rengeteg látogató miatt, úgy gondolták, jó ötlet lesz utólag valami techno zenét alátenni. Nos, nem volt az.Késik a Neverwinter

Nem sokat hallani mostanában a Cryptic-féle Neverwinterről, melyet egy ideje már free-to-play MMO-ként készít a Star Trek Online-ról és a Champions Online-ról elhíresült stúdió. Nos, ez pusztán azért van, mert a fejlesztés több ideig tart, mint azt előre tervezték: már biztos, hogy nem idén, hanem csak jövő év elején jelenik meg az anyag.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. MajorPal
2012.08.16. 23:07
A "free to play"-nél nagyobb baromságot nem is lehetett volna kitalálni anno, a "free to play" az = a "pay to win"-el, lesz egy "ingyenes" játék és majd minden tereptárgyét fizetni kell 2 $ árt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Skorbut
2012.08.17. 05:53
Alig várom az EA Free To Play címeit, sejthetően borzasztó mókás lesz mind, főleg az éles arculatváltás miatt, mint pl. a Mass Effect 3-on minden egyes fanatikus játékoson 40 ezer ropogós magyar forintnak megfelelő összeget kerestek a kiegészítő tartalmakkal együtt, a Battlefield-MoH marketing kombót illetően pedig ismételten agyzsibbasztó bevételekbe csapó aratás várható ebben a remek üzleti évben is... Na EZEK után kérdem én, milyen lesz az az EA-Origin-F2P-Gaming?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lightplaye...
2012.08.17. 10:39
Ez a ME3 40k HUF hogy jött ki neked ? 10k a játék és a két fizetős DLC is kijön egy Bioware pont kártyából (4k) még a következő DLChez szükséges kártyával is 20K alatt van az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2012.08.21. 07:54
A Crysis szerintem megint csak "megizzaszt" minket, de játékmenetben nem fogja elérni, hogy hanyatt dobjuk magunkat (bár tévedjek csak!).

Az EA-nél meg értékelem ezt a Frostbite mániát, mert annyira gépbarátságos engine, hogy az már fáj, és gyönyörű a motor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!